כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

אטימות בחולון: תלמיד על הרצף הושאר מאחור – הטיול השנתי יצא בלעדיו

אם לתלמיד בכיתה ו' זועמת: “הודעתי שאאחר – ובית הספר פשוט השאיר את בני לבד

אירוע חריג ומקומם במערכת החינוך בחולון מעורר זעם בקרב הורים: תלמיד כיתה ו’ על הרצף האוטיסטי, הלומד בכיתת תקשורת בבית הספר “שער האריות”, נותר מאחור בזמן ששכבתו יצאה לטיול השנתי האחרון בלעדיו.

לטענת האם, הבוקר החל בעיכובים כבדים בעקבות עבודות תשתית בעיר. “הודעתי מראש שאני מאחרת בכרבע שעה”, סיפרה בכאב, “עשיתי הכל כדי להגיע בזמן, אבל כשכבר הגעתי – גיליתי שהאוטובוס יצא, והבן שלי פשוט נשאר בבית הספר לבד”.

לדבריה, מעבר לאכזבה הגדולה של בנה מהחמצת הטיול – מדובר בכשל חמור של רגישות, אחריות ושיקול דעת מצד הנהלת בית הספר. “זה לא עוד טיול – זה הטיול האחרון שלו לפני סיום היסודי. איך אפשר להשאיר ילד כזה מאחור בלי לנסות למצוא פתרון? למה לא חיכו עוד קצת? למה לא עדכנו?”.

מנגד, ממשרד החינוך נמסר כי התמונה שונה: “השכבה המתינה כ-50 דקות לתלמיד שלא הגיע. בשל הנסיעה הארוכה שתוכננה, לא נותרה ברירה אלא להוציא את האוטובוס”.

אלא שההסבר הזה לא מרגיע את ההורים – להפך. רבים מהם טוענים כי במקרה של תלמידים עם צרכים מיוחדים, נדרשת רגישות יתר והתאמות – לא נהלים נוקשים.
“זה לא ילד רגיל שמאחר”, אומר אחד ההורים, “זה ילד על הרצף. מערכת החינוך אמורה לדעת להתגמש, לא לנהוג כמו פס ייצור”.


הביקורת מופנית גם כלפי התנהלות התקשורת עם ההורים: האם טוענת כי לא קיבלה כל עדכון בזמן אמת על יציאת האוטובוס, ולא הוצע לה כל פתרון חלופי – לא הצטרפות מאוחרת, לא הסעה נפרדת ולא דחייה קצרה.

“השאירו אותו לבד – וזה הכי חמור”, היא מוסיפה. “הילדים האלה צריכים יותר תמיכה, יותר הכלה. במקום זה, קיבלנו אדישות”.

האירוע מציף שוב את אחת הסוגיות הרגישות במערכת החינוך: הפער בין הצהרות על שילוב והכלה – לבין המציאות בשטח. כאשר מדובר בילדים עם צרכים מיוחדים, כל החלטה קטנה יכולה להפוך לחוויה מכוננת – לטוב או לרע.

כעת דורשים הורים בעיר בדיקה מעמיקה של המקרה, הפקת לקחים והבהרת נהלים ברורים למצבים דומים בעתיד.

כי בסופו של דבר, השאלה הגדולה נותרת פתוחה:
האם מערכת החינוך באמת רואה את כל הילדים – או שיש כאלה שנשארים מאחור?

רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן

התמונה לאילוסטרציה בלבד

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן