כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

החיים בפיתה

טור הקולינריה של רואי פרסול והפעם על מסעדת עלינא בפיתה בראשון לציון

החיים בפיתה

אנחנו חיים באופנות מתחלפות.כל תקופת חיים של שלוש, ארבע שנים, לפעמים עשור,אנחנו חייבים לשנות.

להתחדש .לגוון.להחליף.וזה לא מסתכם בסגנון לבוש.זה בהכל:

הרכב שחייבים למכור ולהחליף בחדש,העדפות הצפייה שלנו בטלוויזיה,סגנון הדיבור שלנו וכמובן-אוכל.

אני זוכר את טרנד הטורטיות לפני 15 שנה,שוורמה תל אביב הימרה עליה בגדול עם רשת קרנף .


כולם פתחו טורטיות,כולם אכלו טורטיות ואז זה נמאס.

ולאט לאט נעלמו המקומות, דעיכה שקטה.

ולפני 20 ו30 שנה מי זוכר את סבארו?

את פרוזן יוגורט? שכבשה את המדינה בזכות הייחוס האמריקאי?

והיתה אופנת הגלידה האמריקאית וגם לדים סאם היו את 15 דקות התהילה שלו.

אז עכשיו זה הזמן של הפיתה.

רגע חכו אני יודע מה אתם הולכים להגיד.

הפיתה הייתה פה מאז ומעולם,נכון.

אבל קרה משהו לפני חמש שנים,כשאייל שני פתח את המזנון,והפיתה קיבלה קידום.

פתאום כולם התחילו להתפייט על הפיתה על הכיס המופלא שמכיל את כל הארוחה ויאדה יאדה יאדה.

בשנה האחרונה חלה תנופה,גם בעזרת הקורונה שגרמה לאנשים להתרחק ממסעדות ולאכול פיתה ברחוב, ועדיף שיהיה מהיר.

ויש מלא מקומות שמתים לפנק אתכם בפיתה מלאה ,חומוס,סלט,רטבים,וכמובן בשר.

זה יכול להיות קבב,סלייסים של אנטריקוט,פרגיות או כבד, וזה טעים לאללה.

זה כבר לא השווארמה או הפאלאפל שמשאירים לכם עודף משטר של 20,מדובר במנות יקרות יותר, אבל הטעם מנצח והישראלים מסתערים.

ברוח הזאת נפתח לאחרונה מקום חדש במרכז ראשון לציון ושמו עלינא בפיתה, שמבטיחה שהפיתה שלה היא ארוחה שלמה הכוללת בשר טרי וירקות מעושנים היטב וצלויים בתנור פחמים אמיתי.

עלינא בפיתה היא אחותה הצעירה והעדכנית של עלינא המקורית,מסעדה שעבדה עד פרוץ הקורונה באשדוד ובמהדורה החדשה האחים דביר וניב ניפוסי הבעלים חברו לשף ינון אלעל (מחניודה ומשחקי השף) והכניסו את האהבה שלהם לאוכל טוב מהיר ואכותי לתוך פיתות חמות וטריות שעשויות במקום,בעבודת יד אחת אחת.

המנות של עלינא בפיתה נצלות בתנור פחמים,המוסיף להם טעם מעושן יחודי.

מידי בוקר עם הדלקת התנור,מונחת על הפחמים תערובת של זעתר טרי,תימין ומרווה,הגדלים בערוגות שבחצר הסמוכה,מיובשים בזרים התלויים על הקירות ומוסיפים לכל מנה ארומה ים תיכונית יחודית.

המנות הבשריות כוללות 100% בשר טרי משובח, שעולה לגריל לאחר שהושרה במרינדה ותובל במתכון סודי.

לצידם מוגשות גם מועבטים(מנות שרינג) וציפס, קוקטיילים ,צייסרים ובירות ,מיצי הבית ושתייה קלה.

טעמנו פיתה תרנגולים-פרגית במרינדה,אספרגוס,חסה גחלים,כרוב שרוף קצוץ,סחוג שבור,בצל כבוש,בצל פחם מקורמל וטחינה ירוקה ב49 שקלים.

אחלה ביס שהשאיר אותנו צמאים.

שתינו קצת בירה וטעמנו פיתה קציצות פצצות-קבב משוואישה,אספרגוס,חציל קלוי,שום קונפי,מלפון כבוש,בצל פחם מקורמל,זעתר טרי וטחינה טהורה ב49 שקלים .

תוספות ליד או מועבטים בשפת עלינא:

בטטה בורלא-מדליוני בטטה מקורמלים עם נגיעת מלח ים אטלנטי וזעתר טרי ב24 שקלים.

חציל מפוייך-חציל מטוגן ומפוחם המוגש על סילאן, טחינה טהורה, זעתר טרי ושום קונפי ב 28 שח.

אז דביר,ניב וינו הגיעו לראשון לציון והם מזמינים אתכם להכניס שמחה לאוכל ולמלא את הפה בטעמים מהמטבח המקומי, בהזמנה במקום במשלוח אן בT.A לדרך.

הרצל 34 ראשון לציון

המקום כשר

קרדיט:יעל בונפיס

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן