המשטרה מנעה מעשה אובדני של שני צעירים רגע לפני מימוש.
אתמול (ב) בסמוך לשעה 1700 התקבלה שיחה במוקד הטלפוני של יחידה 105 בלהב 433, אבא לנער דיווח כי הוא ראה שיחה שקיים בנו באחת האפליקציות ובה הבן מביע את רצונו לשים קץ לחייו.
ביחידת 105 – היחידה הארצית להגנה על ילדים ברשת – בלהב 433, החלו בביצוע פעולות מהירות לאיתורו של הצעיר.
הובן כי הצעיר (18) נפגש עם צעיר נוסף (22) וכי השניים היו בדרכם לרכוש כלי נשק על מנת לבצע בצוותא את המעשה.
תוך פחות משעה הצליחו השוטרים לאתר את השניים ושוטרי סיור של התחנה האזורית יצרו עימם קשר והעבירו אותם להמשך טיפול הגורמים הרלוונטים.
מתוך אתר משטרת ישראל
יחידה 105 – המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת
בשנים האחרונות, עם התפתחות הטכנולוגיה, חלה החמרה במעשי פשיעה, אלימות ובריונות במרחב האינטרנטי. המרחב המקוון הפך כר פורה לתופעות אלימות ופשיעה נגד קטינים כגון: פדופיליה, סחיטה, נידוי, חרם, בריונות ועוד. למעשי פשיעה אלו השלכות חמורות, בפרט כאשר מדובר בקטינים.
לפנייה התקשרו 105 או הקליקו כאן מהטלפון הנייד
בינואר 2016 התגבשה החלטת ממשלה בדבר הקמת מערך לאומי למניעת אלימות ופשיעה נגד קטינים ברשת. המערך יורכב מאנשי מקצוע מגופים שונים: משטרת ישראל, המשרד לביטחון הפנים ומשרדי ממשלה נוספים אשר יפעלו בשיתוף פעולה ליצירת סביבה בטוחה לקטינים ולמאבק בפשיעה נגד קטינים במרחב המקוון.
משטרת ישראל מפעילה כיום מוקד לאומי שמהווה כתובת לציבור לדיווח, למידע ולסיוע. כמו כן, היחידה יוזמת ומובילה פעילות למיגור הפשיעה המקוונת, וכן לחשיפת פשעים נגד קטינים במרחב המקוון תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים.
שוטרי מוקד 105 מתמודדים עם אתגרים רבים ואירועים מורכבים כגון עבירות מין כלפי קטינים ובריונות. על השוטרים להיות מכילים, בעלי יכולת הקשבה, סבלנות ואינטליגנציה רגשית גבוהה. פעמים רבות השוטרים נדרשים לחשיבה "מחוץ לקופסא", למציאת פתרונות יצירתיים ולתושייה. לצורך כך, השוטרים עוברים הכשרות ייעודיות ורוכשים מיומנויות וידע נרחב בתחומים שונים כגון: ניהול משא ומתן, שיטות חקירה מתוחכמות, עולם הנוער, מיצוי מידע מהאינטרנט ועוד.
פעילות המוקד כבר גרפה הצלחות באיתור פושעים ברשת. באפריל 2018 התקבלה שיחה מאם לבת 12 אשר טענה כי ישנו פרופיל באינסטגרם שסוחט את בתה מינית. בתה סיפרה כי שלחה בעבר תמונות עירום לפרופיל מסוים באינסטגרם, ולאחר כחודש וחצי קיבלה הודעה מפרופיל אחר המתרה כי אם לא תשלח תמונות וסרטונים נוספים – תמונותיה יפורסמו. לאחר פעילות ממוקדת, בשיתוף חברת "אינסטגרם", אותר החשוד. לאחר המעצר התברר כי ישנן 14 בנות נוספות אשר נפגעו על ידי אותו חשוד בגיר. החשוד הודה בחקירה והוגש נגדו כתב אישום.
במקרה נוסף, אם דיווחה על התכתבות מינית של בנה בן ה-12 עם נערה באינסטגרם. במהלך השיחה, הנערה שידלה את הנער להיפגש עמה ולשלוח אליה תמונות במצבים מיניים. האם חשדה כי מדובר בעבירה פלילית ואכן התברר בסופו של דבר כי מדובר בבגיר בן 24 אשר נחקר והודה בכל המיוחס לו.