כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

מצעד הודעות הספאם שעלולים להשבית לכם את החשבון או הנייד ובמקרה הגרוע לפגוע בילד שלכם

לגזור ולשמור-כל הדרכים להתגונן מההודעות לפני שמשתלטים לכם על החשבון והנייד או חלילה לפגוע בילד .

אלו הודעות הספאם שעצבנו אותנו השנה-לגזור ולשמור-מצורפות כל הדרכים להתגונן מההודעות לפני שמשתלטים לכם על החשבון והנייד או חלילה לפגוע בילד .

1.הונאת הודעת הספאם המתחזה לחברת חשמל

בחודש מרץ פרסמנו כאן לראשונה על כך שחברת חשמל יצאה באזהרה לציבור בנושא הונאת חשבון במייל.כך גם בתחילת החודש
האזהרה חזר על עצמה בתחילת חודש יוני אז חברת החשמל יצאה באזהרה שהיא קיבלה התראות מלקוחות אשר קיבלו דרישה באמצעות דואר אלקטרוני לעדכון פרטים, תוך כדי איומים בהשעיית חשבון במידה ולא יעדכנו את פרטיהם. ‏
כעת שבועיים לאחר האזהרה שיצאה לפני כשבועיים שוב יוצאת חברת חשמל באזהרה לציבור בזו הלשון:
נמשכים הניסיונות להונאת לקוחות והפעם על ידי בקשה לתשלום חוב בהודעת טקסט לנייד.
לפני כחודש התקבלו בחברת החשמל התראות מלקוחות אשר קיבלו דרישה, באמצעות דואר אלקטרוני, לעדכון פרטים, תוך כדי איומים בהשעיית חשבון במידה ולא ייענו מיידית.
גם בימים האחרונים התקבלו התראות כי מופצת הודעת טקסט לנייד המבקשת להסדיר תשלום חשבון החשמל בהקדם כולל בקשה לאישור פרטי החשבון וקישור לאתר שאיננו האתר הרשמי של חברת החשמל.

חשוב לנו להבהיר: הודעות טקסט שנשלחות מטעם חברת החשמל מכילות את מספר החוזה של הלקוח, החברה לא מבקשת מלקוחותיה לאשר פרטי חשבון, והקישור העדכני היחיד הוא האתר הרשמי של חברת החשמל www.iec.co.il.

2.הונאות פישינג (דיוג) תוך התחזות לדואר ישראל.

ביחידת הסייבר בלהב 433 התנהלה בחודשים האחרונים חקירה סמויה, לאחר שזיהו עשרות אלפי הודעות פישינג שנשלחו לטלפונים ניידים, בהן נכתב: "החבילה שלך עצר במכס, אתה צריך לשלם לשחרר אותו". להודעה צורף קישור אשר הוביל לאתר הנחזה לאתר הרשמי של דואר ישראל, שם הקורבנות התבקשו לשלם מאות שקלים באמצעות פרטי אשראי כדי שיוכלו לשחרר כביכול את החבילה שממתינה להם.


עפ"י החשד, אזרח ישראלי המתגורר בשטחים הפיץ את ההודעות, במטרה להונות אזרחים תמימים ולגרום להם לשלם מאות שקלים, כאשר התשלום הומר למטבעות דיגיטליים במטרה לטשטש את עקבותיו. בחקירה עלה כי החשוד גרף לכיסו עשרות אלפי שקלים באמצעות שיטת ההונאה, כאשר במהלך התקופה שבה פעל הצליח לגרום לעשרות אזרחים להזין את פרטי האשראי ולשלם בעד חבילה שאינה קיימת.

3.אזהרה חריגה של משטרת ישראל בנוגע לאפליקציית ווטסאפ.

בחודש האחרון זוהתה שיטת "מניעת שירות" (Denial of Service) חדשה המשביתה את פעילותם של משתמשים באפליקציית WhatsApp

השיטה מתבצעת באמצעות תקיפה והשתלטות על חשבונות WhatsApp, ולאחר ההשתלטות התוקף משנה את השם או תמונת הפרופיל של קבוצה בה חבר המשתמש שחשבונו נפרץ (או קבוצות שאותן הוא מנהל). השם החדש שניתן לקבוצה, או התמונה ששונתה, מכילים תוכן הכולל פגיעה מינית בקטינים.

כתוצאה ממדיניות השימוש של האפליקציה, באופן אוטומטי נחסמים לצמיתות כל חברי הקבוצה (במקרים מסוימים, מאות משתמשים בו זמנית). שימו לב, עשרות משתמשים כבר נפלו קורבן למתקפה זו. בעקבות פניה של איגוד האינטרנט הישראלי, WhatsApp החלה לפעול לצמצום התופעה.

דרכי התגוננות:

  1. אם קיבלתם הודעת SMS עם קוד אימות – אל תעבירו אותה לאיש, כולל לאנשי הקשר שלכם!
  2. אם זיהיתם שינוי חריג בתמונה או בשם קבוצה שאתם חברים בה – צאו מיד מהקבוצה!
  3. הגדירו בהרשאות מניעת צירוף אוטומטי לקבוצות, באופן הבא:
    כניסה לאפליקציית > לחיצה על שלוש הנקודות בקצה העליון של המסך > הגדרות > חשבון > פרטיות > קבוצות > אנשי הקשר שלי חוץ מ… > סמנו את כל אנשי הקשר שלכם באמצעות לחיצה על שלושת הקווים בצד השמאלי העליון של המסך.

4.הודעות מאיימות הנשלחות מגורמי טרור.

בעיתות מלחמה או ארועים בטחוניים נשלחות לאזרחים הודעות מסוג זה.
שאלנו מספר מומחים בתחום אבטחת המידע מה עושים במיקרים אלו:
1.לא לענות לשיחות שאנו לא מכירים את מקורם או נראות לנו חשודות.
2.רצוי להתקין אפליקציית זיהוי שיחות כך יקל עלינו לראות מי מתקשר.
3.במידה וקיבלתם הודעה בווטסאפ ממספר לא מזוהה אל תענו לה.
4.במידה ומצורפת להודעה תמונה או סרטון אל תפתחו אותם.
5.רצוי שמקבלים הודעות כאלו לחסום ולדוו לווטסאפ באותו רגע.
6.קיבלתם טלפון ממקור לא מזוהה רצוי לחסום אותו.
7. ליידע את רשויות החוק בנושא

5.התכתבות עם פדופילים לקטינים.

באתר משטרת ישראל מזהירים מפני הסכנות ברשת וכך נכתב שם :בינואר 2016 התגבשה החלטת ממשלה בדבר הקמת מערך לאומי למניעת אלימות ופשיעה נגד קטינים ברשת. המערך יורכב מאנשי מקצוע מגופים שונים: משטרת ישראל, המשרד לביטחון הפנים ומשרדי ממשלה נוספים אשר יפעלו בשיתוף פעולה ליצירת סביבה בטוחה לקטינים ולמאבק בפשיעה נגד קטינים במרחב המקוון.
משטרת ישראל מפעילה כיום מוקד לאומי שמהווה כתובת לציבור לדיווח, למידע ולסיוע. כמו כן, היחידה יוזמת ומובילה פעילות למיגור הפשיעה המקוונת, וכן לחשיפת פשעים נגד קטינים במרחב המקוון תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים.
שוטרי מוקד 105 מתמודדים עם אתגרים רבים ואירועים מורכבים כגון עבירות מין כלפי קטינים ובריונות. על השוטרים להיות מכילים, בעלי יכולת הקשבה, סבלנות ואינטליגנציה רגשית גבוהה. פעמים רבות השוטרים נדרשים לחשיבה "מחוץ לקופסא", למציאת פתרונות יצירתיים ולתושייה. לצורך כך, השוטרים עוברים הכשרות ייעודיות ורוכשים מיומנויות וידע נרחב בתחומים שונים כגון: ניהול משא ומתן, שיטות חקירה מתוחכמות, עולם הנוער, מיצוי מידע מהאינטרנט ועוד.
פעילות המוקד כבר גרפה הצלחות באיתור פושעים ברשת. באפריל 2018 התקבלה שיחה מאם לבת 12 אשר טענה כי ישנו פרופיל באינסטגרם שסוחט את בתה מינית. בתה סיפרה כי שלחה בעבר תמונות עירום לפרופיל מסוים באינסטגרם, ולאחר כחודש וחצי קיבלה הודעה מפרופיל אחר המתרה כי אם לא תשלח תמונות וסרטונים נוספים – תמונותיה יפורסמו. לאחר פעילות ממוקדת, בשיתוף חברת "אינסטגרם", אותר החשוד. לאחר המעצר התברר כי ישנן 14 בנות נוספות אשר נפגעו על ידי אותו חשוד בגיר. החשוד הודה בחקירה והוגש נגדו כתב אישום.
במקרה נוסף, אם דיווחה על התכתבות מינית של בנה בן ה-12 עם נערה באינסטגרם. במהלך השיחה, הנערה שידלה את הנער להיפגש עמה ולשלוח אליה תמונות במצבים מיניים. האם חשדה כי מדובר בעבירה פלילית ואכן התברר בסופו של דבר כי מדובר בבגיר בן 24 אשר נחקר והודה בכל המיוחס לו.
לכן במידה ואתם עדים למעשה כזה אנא התקשרו למוקד 105 ותדווחו

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן