"חרם זה צלקת": מאות משתתפים צעדו נגד תופעת החרמות והבריונות ברשת
מאות ילדים ובני נוער, הורים ומורים מרחבי העיר צעדו אמש (א׳) יחד עם המדליסטית האולימפית – לינוי אשרם, ראש העירייה – רז קינסטליך, מ"מ וסגנית ראש העירייה, מחזיקת תיק החינוך – ליאל אבן זהר, סגן ראש העירייה ומחזיק תיק הצעירים – איתי מתתיהו, יו"ר הנהגת ההורים – צפריר בלזברג וחברי הנהגת ההורים – נגד תופעת החרמות והבריונות ברשת. ראש העירייה, רז קינסטליך: "ראשון לציון אומרת לא לתופעה הבזויה של חרמות ובריונות ברשת. חרם חברתי גובה מחיר קשה ואכזרי. הוא מייצר שריטה עמוקה שלפעמים אין לה מרפא, ולצערי הרב יש ילדים רבים מדי שסובלים ממנו"
מאות ילדים ובני נוער, הורים ומורים מרחבי העיר צעדו הערב (א') יחד עם המדליסטית האולימפית – לינוי אשרם, ראש העירייה – רז קינסטליך, מ"מ וסגנית ראש העירייה, מחזיקת תיק החינוך – ליאל אבן זהר, סגן ראש העירייה ומחזיק תיק הצעירים – איתי מתתיהו, יו"ר הנהגת ההורים – צפריר בלזברג וחברי הנהגת ההורים – כדי להגיד לא לתופעת החרמות והבריונות ברשת תחת המסר: "חרם זה צלקת".
הצעדה, שמתקיימת זו השנה השנייה, היא אירוע השיא במסגרת חודש המודעות למוגנות ברשת. את האירוע יזמה הנהגת ההורים העירונית והוא נעשה בשיתוף עיריית ראשון לציון, הרשות לביטחון קהילתי, מינהל החינוך, מינהל קהילה, מועצת התלמידים ופרלמנט הנוער.
ראש העירייה, רז קינסטליך: "שמחתי לפגוש את מאות האנשים שבאו לצעוד איתנו הערב כדי להגיד לא לתופעה הבזויה של חרמות ובריונות ברשת. כאב לילדים קטנים, המחשבה שפוגעים בדבר היקר לך מכול בסביבה הקרובה אליו היא בלתי נסבלת. חרם חברתי גובה מחיר קשה ואכזרי. הוא מייצר שריטה עמוקה שלפעמים אין לה מרפא, ולצערי הרב יש ילדים רבים מדי שסובלים ממנו.
"אנו פועלים לאורך כל השנה וביתר שאת בחודש המודעות למוגנות ברשת, על מנת להקנות כלים של שימוש בטוח בניידים לבני הדור הצעיר ובכדי להבטיח את שלומם וביטחונם. אני משוכנע כי יחד נצליח במשימה החשובה הזו".
חברת הנהגת ההורים, רביד מזור: "הנהגת ההורים העירונית, בשיתוף עיריית ראשון לציון, החליטה לקחת את העניינים לידיים ולטפל בתופעה מן השורש באופן מדויק, יעיל ובמעטפת כזו שתכלול שלושה גורמים עיקריים: מערכת החינוך, עיריית ראשון לציון והנהגת ההורים. רק כך נוכל לעטוף ולטפל ברגישות יתרה גם בילד המוחרם וגם בילד המחרים. חשוב שנבין כי חרם זו צלקת ולכן מחויבותנו היא לשתף, להושיט יד ולא לעמוד מהצד.
"הצעדה הערב היא נקודת השיא של החודש האחרון שבה כולם שילבו ידיים ואמרו יחד – 'לא נותנים יד לאלימות!'. אנו מאמינים שרק באמצעות המעטפת הזו נצליח להגיע לכמה שיותר ילדים ונוכל למנוע ולנהל שיח בריא, לחבק וכמובן לטפל במקרה הצורך".
כאמור, מתחילת החודש ציינה עיריית ראשון לציון את חודש המודעות בסדרת אירועים המיועדים לגילאי גן עד תיכון, ביניהם: ימי עיון, מפגשי העשרה בנוגע לשימוש בטוח בסמארטפון, כנס בנושא 'מוגנות בעולם של חדשנות' של הרשות לביטחון קהילתי בשיתוף הנהגות הורים בית ספריות והנהגות התלמידים והרצאות של שוטרים קהילתיים.
נתוני מוקד 105 משקפים עלייה חדה במספר המקרים של בריונות ברשתות החברתיות, כאשר בחלק מהמקרים הפוגעים בקטינים הם קטינים בעצמם. הפגיעות הנפוצות שטופלו ע"י המוקד בשנה האחרונה היו בנושאי עבירות מין, הפצת תמונות מביכות, חרמות, בריונות והצקות עד כדי איומים בהתאבדות. יצוין, כי עבירות הבריונות וההטרדות אינן נפוצות רק ברשתות חברתיות כגון אינסטגרם, טיקטוק או פייסבוק, אלא מתבצעות אף באפליקציות דוגמת וואטסאפ.
קרדיט:עיריית ראשון לציון