בעקבות הפרסום על כוונת החברה למכור את נוסחאות הייצור לבעלת השליטה נסטלה, יו"ר הסתדרות עובדי המזון והפרמצבטיקה קרא למנכ"ל אסם לקיים ישיבה דחופה בהשתתפות נציגות העובדים. "לא נאפשר שום צעד ללא הסדרה מתאימה של השלכות המהלך על העובדים".
ההסתדרות דורשת ממנכ"ל אסם הבהרות דחופות והתחייבויות לשמירת הביטחון התעסוקתי של העובדים, כך על פי מכתב חריף ששיגר היום יו"ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה, אליעזר בלו למנכ"ל החברה, אבי בן אסייג.
הרקע לפנייה נעוץ בפרסום על כוונתה של חברת אסם למכור את שמות המסחר ואת נוסחאות הייצור של היצרנית הישראלית לבעלת השליטה בה, נסטלה.
משמעות המכירה של זכויות הקניין הרוחני של הקבוצה לתאגיד נסטלה העולמי היא ביכולת של התאגיד להקים קווי ייצור מקבילים או חלופיים לכל קווי הייצור של אסם בישראל – במדינות אחרות. נזכיר כי בין המותגים של החברה: חטיפים כמו במבה וביסלי, מוצרי טבעול, סלטי צבר ותמ"ל מטרנה, אשר מיוצרים בין היתר במפעלי החברה בשדרות ובקריית גת שהמשיכו לפעול תחת אש, גם אחרי שבעה באוקטובר. בלו מציין במכתבו לבן אסייג שהודעת ההרגעה שהופצה לעובדי הקבוצה בעקבות הפרסום, אינה מספקת כלל – "משאין בה התייחסות ממשית לעתיד לבוא".
"מדובר בלא פחות מרעידת אדמה במונחים של יחסי עבודה קיבוציים ופוטנציאל הפגיעה בביטחון התעסוקתי של העובדים", נכתב בפנייה. ההסתדרות דורשת ממנכ"ל אסם "לכנס ללא דיחוי ישיבה בהשתתפות האיגוד המקצועי ומועצת העובדים של הקבוצה".
יו"ר הסתדרות עובדי המזון והפרמצבטיקה, אליעזר בלו, מסר כי: "לא יעלה על הדעת שהקבוצה מובילה מהלך כה דרמטי, שעלול להסיט את קווי הייצור מישראל, מבלי להיוועץ כמתחייב עם נציגות העובדים. לא נאפשר לשום צעד כזה לקרום עור וגידים ללא הסדרה מתאימה, כמו למשל מנגנון שיתוף העובדים ברווחים והגנה על ביטחונם התעסוקתי של העובדים בעתיד".
רוצים לקבל עדכונים וחדשות בווטסאפ או בטלגרם?-לחצו כאן