שעון חורף תשפ"ה- 2024
בהתאם לחוק קביעת הזמן, שעון הקיץ תשפ"ה – 2024 מסתיים בסוף השבוע שלאחר חג סוכות, דהיינו בלילה שבין מוצאי שבת, כ"ד תשרי תשפ"ה 26.10.2024 לבין יום ראשון, כ"ה בתשרי תשפ"ה 27.10.24.
בשעה 02:00 לפנות בוקר יש לכוון את השעון שעה אחת לאחור לשעה 01:00.
שעון הקיץ יחל שוב אור ליום שישי, כ"ח אדר תשפ"ה 28.3.2025.
מה עושים עם הסמארטפונים?
1.ראשית מוודאים שהתאריך והשעה מעודכנים אוטומטיים
2.שינו לב אזור הזמן שלכם גם מוגדר להתעדכן באופן אוטומטי.
3.באם אתם לא סומכים על אף אחד יש להיכנס להגדרות הטלפון ולשנות בהגדרות את הגדרת תאריך ושעה מ"כיוון אוטומטי" לידני ותחת שעון מקומי ולכוון למדינות בהן התעדכן השעון כבר לשעון חורף .
מתי חובת הדלקת אורות ברכב?
חובה להדליק אורות החל מה-1 בנובמבר ועד ה-31 במרס
מי חייב להדליק אורות?
1.אוטובוס, אוטובוס זעיר ציבורי ופרטי, מונית, ורכב מנועי מסחרי שמשקלו הכולל המותר 15,000 ק"ג ומעלה בכל דרך.
2.רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עד 14,999 ק"ג ורכב מסוג פרטי רק בדרך בינעירונית.
3.רכב דו גלגלי לסוגיו חייב בהדלקת אורות במשך כל ימות השנה ובכל דרך.
4.כלי רכב חדישים מותקנים פנסי לד שנדלקים עם התנעת המנוע ואפשר שיבואו במקום פנסי החזית. כדי שגם האורות האחוריים יאירו כפי שדורש החוק, יש להדליק גם את
ד"ר נדיה גולדובסקי, ממונה מדידות זמן ותדר, האחראית על הזמן הלאומי במשרד הכלכלה והתעשייה: מה אנחנו יודעים על הזמן העולמי והזמן המקומי במדינת ישראל.
מהו זמן מקומי, לאומי וזמן עולמי?
העברת הזמן לשעון חורף ולשעון קיץ מתבצעת בישראל לפי הגרסה האחרונה של חוק קביעת הזמן משנת 2013. שעון קיץ בישראל מתקיים לפי חוק זה תמיד בין יום שישי שלפני יום הראשון האחרון של חודש מרץ בשעה 02:00, וחל עד ליום ראשון האחרון של חודש אוקטובר בשעה 02:00. מחוגי השעון יזוזו שעה אחת קדימה (משעה 2:00 לשעה 3:00) מה שיעניקו שעות אור רבות יותר במהלך היום.
לפי חוק קביעת הזמן, במדינת ישראל הזמן נקבע במעבדה הלאומית לפיסיקה שבמשרד הכלכלה והתעשייה, בעזרת מערכת של ארבעה שעונים אטומיים, המסמנים את הזמן הלאומי כ-UTC(INPL), (בתרגום מאנגלית) זמן היקום המתואם של ישראל. זמן היקום המתואם העולמי מסומן כ- UTC. (Universal Coordinated Time UTC. )
בכל מדינה יש זמן מקומי לאומי, שעל פיו חיים תושבי המדינה וכל דבר במדינה מתבצע לפי זמן זה. זמן מקומי בכל מדינה קשור ומוגדר לפי המיקום הגיאוגרפי של המדינה על פני כדור הארץ. כדור הארץ מחולק ל-24 אזורי זמן, כך שהרוחב של כל אזור הוא כ- 1,500 ק"מ, ובתוך אזור זה קיים אותו זמן מקומי. ספירת אזורי הזמן מתחילה בקו האורך אפס מעלות שנמצא בעיר הקטנה גריניץ' שליד לונדון. הזמן העולמי UTC מוגדר לפי קו האורך גריניץ'.
בכל אזור שנמצא מזרחה לגריניץ', הזמן המקומי מקדים את הזמן העולמי UTC במספר שעות ששווה למספר של האזור. למשל, אירופה נמצאת באזור מספר 1 לכן הזמן המקומי במדינות אירופה הוא UTC + 1. מדינת ישראל נמצאת באזור מספר 2, לכן הזמן המקומי שלנו הוא UTC + 2.
בכל אזור שנמצא מערבה לגריניץ' הזמן המקומי הוא בפיגור ביחס לזמן UTC. למשל הזמן המקומי בניו יורק מפגר יחסית לזמן העולמי בחמש שעות והוא מהווה UTC – 5.
זמן עולמי UTC מוגדר על בסיס מדידות של 500 שעונים אטומיים, שנמצאים במדינות שונות ברחבי העולם. הזמן המקומי הישראליUTC(INPL) מוגדר על בסיס מדידות של ארבעה שעונים אטומיים, עם דיוק של מיליארדית של מיליונית השנייה.