
רחוב סוקולוב בחולון, שבעבר נחשב ללב המסחרי הפועם של העיר, הפך בשלוש השנים האחרונות לזירת תסכול וייאוש עבור בעלי העסקים. עבודות התשתית והשיפוצים הנרחבים, כחלק מהקמת הרכבת הקלה, הפכו את הרחוב לאתר בנייה מתמשך והשלכותיהם הכלכליות מורגשות היטב בקרב הסוחרים.
"אני באה לפתוח את החנות ושואלת את עצמי – באמת? ככה אנחנו שלוש שנים?", מספרת בעלת עסק מקומית. לדבריה ולדברי סוחרים נוספים, הפגיעה בתנועת הלקוחות, הרעש והחסימות גורמים לירידה חדה בהכנסות ומעמידים עסקים קטנים בסכנת סגירה.
לטענת בעלי העסקים, בעוד עיריית חולון מקדמת פרויקטי פיתוח בשכונות ובאזורים חדשים בעיר, מרכז העיר הוותיק נותר לשאת לבדו בנטל העבודות המתמשכות של נת"ע והרכבת הקלה.
גורמים בעיריית חולון מסרו למערכת כי העירייה פועלת להקל על מצוקת הסוחרים ברחוב סוקולוב, בין היתר באמצעות:
- אכיפה מתחשבת – מתן אפשרות להוצאת סחורה וכיסאות למדרכה.
- פטור מאגרות – פטור מאגרת שילוט לחצי שנה נוספת.
- תיאום שוטף עם נת"ע – ניסיון לצמצם את הפגיעה, אף שהעבודות מבוצעות על ידי גורם חיצוני.
עם זאת, בקרב הקהילה העסקית שורר חשש כבד. הערכות בשטח מדברות על כך שהעבודות עשויות להימשך עד ארבע שנים נוספות – תרחיש שעלול להביא, לדברי הסוחרים, לקריסה כלכלית של חנויות נוספות ולפגיעה בפרנסת משפחות רבות.
בעלי העסקים דורשים כעת מעורבות ישירה של ראש העיר, הקלות משמעותיות במיסוי העירוני ובראשן הארנונה, וזירוז ממשי של לוחות הזמנים. הדילמה בין פיתוח עירוני רחב היקף לבין הישרדותם של עסקים קטנים במרכז העיר מעולם לא הייתה בוערת יותר בחולון.
רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן