
אירוע מלחיץ במיוחד הסתיים בשלום בראשון לציון, לאחר שפעוטה כבת שנה וחצי ננעלה בשגגה בתוך רכב ברחוב לובמן – לעיני סביה המבוהלים.
הקריאה התקבלה במוקד ידידים, כאשר מוקדן הארגון, אהרן הורביץ, הזעיק באופן מיידי מתנדבים לאירוע. אפי אהרן ונתנאל גרטנר, מתנדבי הסניף המקומי, הגיעו במהירות למקום והחלו בפעולות חילוץ.
לפי עדות מהשטח, הסבתא חגרה את הפעוטה בכיסא הבטיחות – אך בשלב מסוים ננעל הרכב כאשר המפתח נותר בפנים. הסיטואציה יצרה לחץ רב בקרב בני המשפחה, שחששו לשלומה של הפעוטה.
המתנדבים השתמשו בציוד ייעודי לפתיחת רכבים נעולים, ולאחר מספר ניסיונות הצליחו לפתוח את הדלת ולחלץ את הפעוטה בשלום – ללא גרימת נזק לרכב.
נתנאל גרטנר, אחד המתנדבים, סיפר: “קיבלתי את הקריאה במהלך העבודה ויצאתי מיד. היה קושי מסוים בפתיחה, אבל בסופו של דבר הצלחנו. זה סיפוק גדול לעזור במצבים כאלה”.
לדברי המשפחה, רגעי ההמתנה היו מורטי עצבים. הסבתא הודתה למתנדבים ואמרה: “תודה רבה אלופים, חשבתי שאני עומדת להתעלף”.
קריאה לציבור
בארגון ידידים שבים ומדגישים את חשיבות הזהירות: יש להקפיד שלא להשאיר מפתחות ברכב, במיוחד כאשר ילדים נמצאים בפנים. במקרה של נעילה, יש ליצור קשר מיידי עם מוקד ידידים במספר 1230.
רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן