כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

מחאת הצהרונים

אל תחכו לפתיחת הצהרונים

בצל היציאה של המשק מהמשבר הכלכלי שהקורונה כפתה עליו עדיין ישנם ענפים במשק שיתקשו לפתוח את העסק שלהם כבעבר.

חלק ממקומות העבודה שיתקשו לחזור הם הצהרונים הפרטיים שיש להם בעיות לא מעטות לכן כינסנו חלק מבעלי הצהרונים ואנו מביאים לכם את עיקרי הבעיות אותם הם העלו.

ככה הפקירו את בעלי הצהרונים הפרטיים.
בימים שבשגרה יש מאות אם לא אלפי צהרונים פרטיים שקמו במדינה ,כל אחד וסיבותיו הוא. יש שזיהו את המקצוע המבוקש ופתחו קורס אקמאי מוכר ע"י אוניבריסטת בר אילן . זיהו את הצורך שדמות אם אוספת את הילד למסגרת ביתית או אפילו מבנה שכור שהוא מעין חדר משחקים אחד גדול.
הצהרון הפרטי מספק גמישות שלא תמיד קיימת במגזר הציבורי.. הן בשעות הארוחה/שעות אסיפה/שעות סגירה. הצהרון הפרטי מספק חברה,הכלה,הקשבה,יחס אישי וחם זה לא סיסמא! אז למה לא מכירים בהם? למה הם לא מוזכרים בכלל במסגרת החזרה לשגרה? הרי אם אין צהרון ואין מי שיאסוף את הילדים אז איך הורים ייצאו לעבודה? צהרון הוא מסגרת חינוך לא פורמלית שבה הילד לומד התנהגות חברית,לומד נימוסי שולחן,לומד להתמודד עם רגשותיו,לומד לעמוד על שלו ולוותר ;מקבל עזרה בשיעורי בית,מקבל בטחון והתנסות במגוון רחב של חוגים ואפשרויות שלא בטוח שיקבל במסגרת אחרת.
היום בעלי צהרונים פרטיים מרגישים שהפקירו אותם – בפיצוי שמדברים הגנים הפרטיים ומעונןת היום הם לא מןזכרים כלל
המתווה החדש לא מאפשר להם לחזור לעבודה. כי צהרון פרטי לוקח 2-3 ילדים מכל כיתה /גן של 30 ילד. ולפי המתווה החדש אין להם סיכוי להגיע ל 15 ילדים מאותה קפסולה. מאות ואלפי צהרונים בסכנת סגירה. עם המענקים המגוחכים שקיבלו הם יצאו עוד חייבים בהתחשב שיש להם עלויות נילוות שהתחייבו עליהן מראש שכירות/משכנתאות/הלוואות. הם לא זכאים לאבטלה כי הם עצמאים.במידה וייפתחו ומישהו חלילה יחלה בקורונה הם חשופים לתביעה כי יצטרכו לסגור את הצהרון ולשלם ימי מחלה לעובדים,החזר כספי להורים על ימים שצהרון סגור, התשלומים לא ייפסקו והחובות ימשיכו להיערם. כיום צהרון הוא לא מותרות ,הוא לא חובה. אבל אם ההורים עובדים עד 16:00-17:00 צהרון פרטי נותן שקט נפשי להורים. צהרון פרטי בונה קהילה ,מקנה ערכים ויסודות לאנושות טובה יותר.אז מי ירים את הכפפה ויכיר בצהרונים הפרטיים כחלק בלתי נפרד ממערכת החינוך הלא פורמלית?

בתגובה למתווה האוצר להפעלת הצהרונים שלח יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס מכתב לראש הממשלה לקראת חזרת גני הילדים לפעילות בשבוע הבא, מתח ביקורת חריפה על מתווה הצהרונים שלא נותן מענה לכל ילדי הגנים.

ב -117 יישובים המשתייכים למעמד סוציו אקונומי 6-10 בהם 40% מילדי הגנים אין כל השתתפות של המדינה בפתרון הצהרונים.


ביבס כתב במכתבו כי "מציאת פיתרון משמעותי עד שעות אחר הצהריים היא כורח המציאות. במודל הקיים ההורים לא יוכלו לחזור למקומות העבודה".

המכתב נשלח על רקע פניות השלטון המקומי לשרי הממשלה בדרישה למצוא מענה מתאים לכלל תושבי ישראל הורי ילדי הגנים.

ביבס: מתווה הצהרונים שפרסם האוצר הוא תפאורה יפה למציאות עגומה:לפי המתווה – מי שישלם את המחיר הם ההורים.
"האוצר צריך להתכנס כבר הלילה כדי לגבש תשובה לשאלות ההורים שיגיעו: למה להם לא עוזרים. הרשויות כמו תמיד יעשו את כל מה שנדרש כדי לחזור לשגרה, ואנו, יחד עם ההורים ברשויות שנפגעות מהמתווה ממתינים לפתרון".

מרכזים הקהילתיים הוציאו אתמול הודעה בזו הלשון :
ללא סיוע חירום – לא נפתח את הצהרונים בכל הארץ
על רקע החורים במתווה ה"חזרה לשגרה": במרכזים הקהילתיים לא יפעילו את הצהרונים ב-160 רשויות מקומיות לפני שיועבר פיצוי ממשלתי, לצד מימון המשך הפעילות במתווה הגבלות הקורונה. הממשלה מונעת את החמצן מההורים והמשק ישלם 2 מיליארד ש"ח לחודש

לאה פדידה, נציגת ראשי המרכזים הקהילתיים של החברה למתנ"סים בישראל: "לא נפתח את הצהרונים ב-160 רשויות מקומיות ברחבי הארץ, עד שנוודא שההסכם כולל פיצוי על אובדן ההכנסות בתקופת הקורונה וכן מימון להפעלה במתכונת המיוחדת, בדגש על התייחסות לכל המרכזים בארץ".

למערכת נודע שהם קיבלו אתמול 200 מליון ש"ח מהממשלה בכדי לפתוח בתנאי קפסולה

בעלי הצהרונים הפרטיים מסרו ההבדל בינינו לבין הצהרונים של המרכזים הקהילתיים שהם מאורגנים וחזקים . אף אחד לא מתייחס לעצמאים.

אנחנו לא מסכנים ואל תרחמו עלינו רק תנו לנו לחזור בתנאים נורמליים ותעזרו לנו כספית כמו שאתם עוזרים לשאר המגזרים במשק

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן