עוגת השבת של מורן לוי זאובר
3.5 כוסות קמח
1 שקית שמרים (כף ורבע)
1 ביצה
5 כפות סוכר
3/4 כוס מים פושרים
חצי חבילת חמאה מומסת עם חצי כוס חלב
שמים בקערת המיקסר את החומרים היבשים, מתחילים בחישה איטית ותוך כדי מוסיפים את הביצה, המים והחמאה המומסת בחלב.
נותנים למיקסר לעבוד כ 5 דקות
מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי.
למלית:
כל שעולה על רוחכם:
נוטלה, ממרח לוטוס, שוקולד השחר, חמאת בוטנים, ממרח חלבה.
חוצים את הבצק ל 3 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן גדול ומורחים עליו את הממרח הנבחר.
לאחר מכן מחלקים בעזקת גלגלת לפסים ומגלגלים כל פס כלפי פנים.
(מתכון לשתי תבניות אינגליש קייק)
טיפ: תכננו את הפסים כך שיצאו לכן 13 שושנים בממוצע.
מלמעלה: (לא חובה) פזרו אבקת סוכר.
בתיאבון!