סוף שבוע מנחם: 6 מרקים שאתם חייבים להכין
הם מנחמים, מענגים ומחממים: הנה 6 מתכונים למרקים שווים במיוחד ממבחר סגנונות. בתיאבון!
מרק חרירה מרוקאי, שף גיא פרץ
המצרכים:
100 גרם עדשים חומות.
100 גרם גרגרי חומוס, מושרים לילה במים.
600 גרם עצמות מח.
300 גרם בשר שפונדרה, חתוך לקוביות קטנות.
שמן לטיגון.
כף שום טרי כתוש.
צרור עלי כוסברה קצוצים.
כף כמון.
קורט מלח.
קורט פלפל צ'ילי גרוס.
חצי כפית כורכום.
כפית פפריקה מתוקה.
חצי כוס אטריות דקות למרק.
1 כף קמח מדוללת בחצי כוס מים.
אופן ההכנה: מבשלים את העדשים ב-2 כוסות מים כחצי שעה. מבשלים את גרגרי החומוס ב3- כוסות מים כשעה עד לריכוך. מחממים סיר עם שמן ומטגנים את עצמות המח עד להשחמה, מוסיפים את קוביות הבשר, מטגנים כ-4 דקות ומוסיפים את התבלינים. מוסיפים את החומוס והעדשים יחד עם מי הבישול שלהם ומבשלים על להבה בינונית כשעה לקבלת מרקם סמיך ואחיד. מוסיפים את האטריות, מבשלים יחד כ-5 דק נוספות ומסמיכים עם הקמח המדולל. מגישים עם חצי לימון לסחיטה ולחם פרנה קלוי.
מרק בורש גיאורגי, שף סימו בן חובל
המצרכים:
1 ק״ג קוביות עם עצם בשר צוואר טרי או מספר 4 יחד עם מספר 9
(מספר 10)
2-3 כפות שמן
4-5 גרגירי פלפל אנגלי
2-3 עלי דפנה
1 בצל לבן מקולף וקצוץ
2 תפו״א מקולפים וחתוכים לקוביות
2 סלקים בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות
1 סלק גדול טחון בבלנד עם כוס מים
2 שיני שום כתושים
2 גזרים מקולפים וחתוכים לטבעות
1 כרוב (לא משנה הצבע) חתוך לרצועות דקות
3-4 ענפי סלרי קצוצים עם העלים.
2-3 ליטר מים
מעט שמיר כחצי צרור.
אופן ההכנה: מחממים סיר גדול עם שמן, מוסיפים את הבשר וצורבים היטב מכל צד, מוסיפים את השום, הבצל והסלרי ומבשלים עד הזהבה. מוסיפים את הפלפל אנגלי ועלי הדפנה, מים בכמות של 2-3 ס״מ יותר מגובה הבשר ומבשלים במשך שעה על להבה בינוניתאו עד שהבשר מתרכך. אם צריך מקלפים את הקצף. ברגע שהבשר מוכן, מוסיפים את הסלקים החתוכים, תפו״א, גזר וכרוב, ממלאים בעוד מים אם צריך ומבשלים כ-45 דקות עדשכל הירקות מתבשלים. תרגישו חופשי לבשל את זה במשך עוד זמן. ככל שהמרק יתבשל כך טעמו ישתבח. מעט לפני ההגשה, מוסיפים את שמיר קצוץ ואפשר שמנת חמוצה.
מרק סלק באדיבות "הרבלייף"
המצרכים:
10 קולרבי, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
100 גרם כרוב לבן, קצוץ דק
½ סלק, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
500 מ"ל מים
2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה של הרבלייף
1 כוס עשבי תבלין, איזה שאוהבים (שמיר, נענע, פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק), קצוצים דק
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
להגשה:
שמנת חמוצה 9% שומן
אופן הכנה: מניחים את קוביות הקולרבי, הכרוב לבן והסלק בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את אבקת מרק העגבניות גורמה של הרבלייף ו- ¾ כוס עשבי תבלין קצוצים. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. מחלקים לקערות הגשה, יוצקים מעל כף שמנת חמוצה ומפזרים את עשבי התבלין שנותרו.
מרק ברוקולי בצל ושמנת
המצרכים:
500 גרם ברוקולי (גבעולים ופרחים בחתיכות)
1 בצל קצוץ גס
1 אגוז מוסקט מגורד
1/2 כפית מלח ים
1 כף חמאה
1 ליטר ציר מרק עוף
100-200 מ"ל שמנת לבישול
מלח
פלפל טחון טרי
מעט עלי בזיליקום
אופן ההכנה: כאשר החמאה בסיר ממיסים על הכיריים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה. שוטפים ומנקים את הברוקולי, חותכים את הגבעולים ומוסיפים לסיר, מוסיפים ציר מרק ומבשלים את גבעולי הברוקולי עד שהם רכים. כעת ניתן להוסיף גם את פרחי הברוקולי (שמתרככים מהר יותר מן הגבעולים) יחד עם מלח לסיר ולבשל עוד מספר דקות. טוחנים את המרק עם בלנדר מוט ומוסיפים את השמנת. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מקשטים בעלי בזיליקום לפני ההגשה.
מרק עדשים כתומות | באדיבות רשת גרג
המצרכים (ל-6 מנות):
250 גרם תפו"א חתוך לקוביות גסות
100 גרם בצל סגול חתוך גס
150 גרם גזר חתוך גס
3 שיני שום
150 גרם עדשים כתומות
ליטר וחצי מים
מלח וכמון
אופן ההכנה: מתחילים עם טיגון קל של הבצל. לאחר 4 דקות מוסיפים את תפוח האדמה, השום והגזר ל-3 דקות נוספות. מוסיפים את המים והעדשים ומבשלים חצי שעה. מתבלים במלח וכמון (בכמה שלבים) וטוחנים.
מרק לזניה חורפי
המצרכים:
1/2 בצל
1 שן שום
200 גרם בקר טחון
400 גרם עגבנייה טבעית טחונה
1 עלה דפנה
1/2 כפית אורגנו מיובש
1/2 כפית טימין מיובש
50 מ"ל יין לבן
ציר עוף או ירקות 500 מ"ל
6 עלי לזניה
מלח
פלפל שחור טחון
פפריקה מתוקה
שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה: מקלפים וקוצצים דק את השום והבצל. מחממים מעט שמן זית כתית מעולה בסיר ומבשלים אותם עם קורט מלח 5-10 דקות על אש נמוכה. בינתיים מתבלים את הבקר במלח, פלפל ופפריקה, קורצים מנות קטנות ומגלגלים לכדורים. הוסיפו את כדורי הבשר לתבשיל, מגבירים את האש ומבשלים עד להשחמה. מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, עלה הדפנה, האורגנו והטימין. מבשלים כמה דקות ומוסיפים גם את היין. כשהאלכוהול מתאדה מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות. שוברים את עלי הלזניה לחתיכות ומוסיפים אותם למרק. מבשלים כ -10 דקות או עד שהפסטה מוכנה. מוסיפים מלח במידת הצורך ומגישים עם עוד מעט אורגנו, טימין ופלפל גרוס מעל.