בואו לגליל
אז כבר עשרות שנים שלא היה לנו כזה חודש מרץ קר וגשום, וכולנו מרגישים כמו באמצע החורף. אבל זהו, האביב בפתח וכבר משבוע הבא נרגיש את החמימות, הפריחה והשמש הזורחת. לאוהבי הטיולים והטבע, האביב היא העונה המושלמת. בחורף קר מדי לטיולים, בקיץ לוהט מחוץ למזגנים, ואם כבר יוצאים מהבית אז לים. עכשיו, ממש עכשיו, זה הזמן לצאת לטייל, לראות את המרחבים הירוקים, ליהנות מפריחה אביבית וממזג אוויר מושלם.
אז קפצנו לגליל. טיילנו במערת קשת ובמבצר יחיעם עד שהבטן התחילה לקרקר. כמה חבר'ה שפגשנו בטיול המליצו לנו על מסעדת הבשרים "300 גרם", שנמצאת במושב בצת שבגליל המערבי.
בראש מסעדת "300 גרם", החוגגת בימים אלו עשור להיווסדה, עומד השף איתי חסון אשר למד והתמקצע בתחום הבשר במסעדות בשר בחוף המזרחי של ארה"ב. לפני כמעט עשור כששב לישראל איתי הגשים חלום וחנך את מסעדת הבשרים "300 גרם" בלב מטע בננות פסטורלי במושב בצת בגליל המערבי. במהלך השנים המסעדה, המתמחה בשיטות חיתוך, עישון ויישון בשר, צברה מעגל לקוחות אדוק שמגיע מכל רחבי ישראל כאשר הדי אן אי של המסעדה נשען על שלוש צלעות: שימוש בחומרי גלם מובחרים, יצירת מנות טעימות ומתח רווחים ידידותי במיוחד לסועדים.
כבר בכניסה אהבנו את האווירה הכפרית. בזמן שבתל אביב כל מסעדה מתחרה בשכנתה מי מפוארת ומצועצעת יותר, 300 גרם נראית כמו בית במושב. תקרה גבוהה מעץ, רצפת עץ כמו במערב הפרוע ועצי איקליפטוס ענקיים בחוץ.
המלצרית שהגיעה לשולחננו סיפרה לנו על ארוחת השוק הזוגית של המסעדה, הכוללת:
8 סלטים: לחם פראנה עם שום ושמן זית, לאבנה וחמאה טבעוניים, קרם בצל, סלט משוויה, מלון ברוטב אסייתי, חומוס ביתי, גזר עם שקדים וחמוציות וצ'ימיצ'ורי.
3 מנות ראשונות: צ'וריסוס עגל על כרוב כבוש וחרדל, ערייס בניחוח מזרחי, חציל על אש גלויה בקרם טחינה.
ולעיקרית פלטת בשרים 800 גרם: סטייק אנטריקוט, סטייק סינטה וסטייק פרגית בליווי שעועית ירוקה ותפוח אדמה מדורה.
כל הטוב הזה ב 200 שקלים לזוג.
לחם הפראנה הגיע לוהט היישר מהטבון, ואיתו הסלטים הטריים. חומוס הגרגירים הביתי הוכתר כסלט המנצח, ואי אפשר היה להפסיק לאכול אותו. מזל שממלאים את הסלטים לפי בקשתכם. אהבתי מאוד גם את המלון ברוטב אסייתי. הברקה של ממש בכל ביס, בין המתיקות של מיץ המלון בפה, יחד עם חרפרפות אסייתית.
הצ'וריסוס והערייס היו קדימון מושלם לקראת פלטת הבשרים, והשתלבו מצוין עם הבירה שהזמנתי.
גולת הכותרת היו כמובן הסטייקים, ונראה שיד מיומנת עומדת על הגריל. האנטרקוט הגיע במידת מדיום, בדיוק מה שצריך נתח שומני שכזה, והסינטה הגיעה במידת מדיום רייר, כדי שחלילה לא תתייבש ותאבד את העסיסיות.
תוך כדי שאנחנו אוכלים התפלאנו בנינו לבין עצמנו, על כל מה שאנחנו מקבלים תמורת 100 שקלים לאדם, והסכמנו שבאזור המרכז ארוחה כזאת היתה עולה כפול מזה, לפחות.
אז זו העונה להיכנס לאוטו ולנסוע, לאן שאתם אוהבים. אם אתם אוהבי מדבר, סעו דרומה. אם אתם חייבים כבר להרגיש את הים, רדו לים המלח. ואם אתם חובבי ירוק, הגליל מחכה לכם. וגם הבשר מצוין.
מסעדת 300 גרם, גליל מערבי, בצת. שעות פתיחה: ימים א' – ה' 12:30 ועד 22:00 , ימי ו' 12:00 ועד שעה לפני כניסת שבת, מוצ"ש (שעון חורף) כשעה מצאת השבת ועד השעה 22:00. כשר.
המסעדה תהיה פתוחה בפסח. כשרות לאוכלי קטניות.
צילום גלעד הר שלג
לביקור באתר המסעדה-לחצו כאן