גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

משחק הציפיות של וול סטריט מייצר הזדמנות השקעה לטווח ארוך

משחק הציפיות של וול סטריט מייצר הזדמנות השקעה לטווח ארוך

כותב המאמר : דני בריטמן , מנכ"ל קבוצת BMENIV תכנון פיננסי וליווי השקעות אישי

נגדי הבנק המרכזי האמריקאי הפתיע את השווקים בשישי האחרון והצהיר כי הריבית תעלה בחדות כדי להילחם באינפלציה תוך רמיזה שהוא מוכן להקריב את כלכלת ארצות הברית עד שהאינפלציה תרד לאורך זמן.

מדוע הפתיע ?   מכיוון שהמסרים האחרונים שלו היו דווקא רכים לרבות ההבנה שהוא מעוניין לשמור על הכלכלה ולא לגרור את ארצות הברית למיתון ואולם הכלכלה האמריקאית לא מתקררת מספיק בדגש שוק התעסוקה החזק שנמצא קרוב לתעסוקה מלאה.

מגרף זה ניתן לראות כי הריבית זינקה מ- 0.25% בתחילת 2022 לריבית של 2.5% , כאשר הצפי היא לעלייה נוספת של 0.5-0.75% בעדכון הקרוב בספטמבר  , עליית ריבית כה עוצמתית לא הייתה עשרות שנים וזאת בכדי להילחם באינפלציה שהגיעה לרמות שלא ראינו מאז שנות ה- 80 בארה"ב.


האם ראינו את שיא האינפלציה ?

זו השאלה המרכזית שאנו צריכים לבחון לטעמי בבואנו לקבל החלטות בניהול הסיכונים והקצאת הנכסים בשוק ההון  , החל מיולי מדד נאסדק ביצע ראלי מרשים של כ- 10% כולל הירידות בשישי האחרון  מתוך ציפייה והבנה שראינו את שיא האינפלציה

בפועל ייתכן שכן , האינפלציה באוגוסט ירדה מ – 9.1% ל- 8.5% ברמה שנתית , אנו רואים ירידה במחירי הסחורות , הבעיות בשרשרת האספקה נבלמו , הייצור משתפר , וגם התבשרנו בשישי האחרון כי מדד המחירים להוצאה לצריכה אישית שנחשב לאחד ממדדי האינפלציה החשובים של הפד' עמד ביולי על קצב שנתי של 6.3% לעומת 6.8% ביוני.

מדד PCE ( העוקב אחרי שינויים במחירי שירותים ללא מחירי מזון ואנרגיה) עלה בקצב שנתי של  4.6% ביולי ירידה מ 4.8% בחודש קודם.

ובכן בהחלט אפשר להתרשם שהאינפלציה במגמת התמתנות והשוק תמחר את הנושא בראלי שביצע במהלך יולי , אז מדוע דווקא עכשיו הפד משנה את עמדותיו  ?  התשובה במשחק הציפיות התמידי שמנהל הפד מול גורמי הממשל ובעיקר מול שוק ההון  , הרחבה תכף אבל לפני זאת בואו נבדוק מה קורה בהיסטוריה ואיך התנהג השוק באירועי האינפלציה בפעמים הקודמות .

מנתונים אלו ניתן ללמוד כי מתוך 12 אירועי אינפלציה החל מ- 1951 , ב- 8 מקרים השוק הציג תשואות מרשימות ב- 12 החודשים לאחר שיא האינפלציה ומכאן ניתן להניח סטטיסטית לפחות שאם שיא האינפלציה מאחורינו כפי שאנו רואים בנתונים האחרונים דווקא עכשיו נפתחת הזדמנות גם בשווקי המניות לרבות מניות הטכנולוגיה הגדולות וגם בשוק האג"ח  , המשקיעים המתמידים והסבלניים שיודעים להתנתק מהטווח הקצר ומהתנודות ואשר רואים את שוק ההון לטווח ארוך יכולים לקבל הזדמנות מעניינת להיכנס דווקא עכשיו לשוק או להגדיל את אחזקותיהם גם בשוק האג"ח וגם בשוק המניות לרבות מניות הטכנולוגיה הגדולות בוול סטריט שהוכיחו בדחות הרבעון האחרון את העצמה שלהם לבצע התאמות בשוק משתנה.

משחק הציפיות של הפד –  משחק לטובת המשקיעים הסבלניים

כפי שאני אומר לא מעט לתלמידים ולמשקיעים שלי , השאלה בשוק ההון לא עוסקת בנתונים ותחזיות אלא במה שמגולם בשווקים ובמה שלא , אחרי אתמול אפשר להסיק בבירור שהריבית תעלה ובעצמה  – הפד הפעם שם זאת על השולחן בבירור , מה שנשאר זה לא להסתכל על הריבית שתמשיך לעלות בחדות אלא על הנתונים  , במידה ומדדי האינפלציה ימשיכו לרדת כך ההשקעה לטווח ארוך תשתלם  , תמצאו מניות טובות במכפילים נוחים , תמצאו אגרות חוב בתשואות יפות שלא ראינו בשנים האחרונות . תחשבו על זה במידה והכלכלה תפגע וארצות הברית תגלוש למיתון בסופו של התהליך המחזורי הפד יהיה חייב לעצור את תהליך עליית הריבית ואולי לחשוב אף להוריד , מה שיקרה שתשואות האג"ח יירדו ( ייצרו רווחי הון בהשקעה) ומניות הטכנולוגיה יעלו מכיוון שהם מושפעות לטובה מתנאי שוק המימון . העיניין הוא שמי שיחכה יפספס את רוב התשואות , משחק הציפיות עובד לשני הצדדים .

איפה הסיכון ובמה יחליטו המשקיעים להתמקד ?

הסיכון כפי שאני רואה אותו הוא לא בריבית שצפויה להמשיך לעלות אלא בנתוני האינפלציה , במידה והמדדים ימשיכו לעלות אל מעבר לשיא שנרשם ביולי בניגוד למה שקורה עכשיו אזיי התמחור צריך להשתנות לרעה ובצדק ונראה עוד תקופה ממושכת של ירידות בשווקים הפיננסים גם במניות וגם באג"ח , במידה וראינו את שיא האינפלציה להערכתי המשקיעים יתמקדו בכך ולא בתוואי הריבית ומכאן דווקא עכשיו נוצרת הזדמנות השקעה.

המידע המובא במאמר זה הינו מידע אינפורמטיבי בלבד ,

אינו מהווה הצעה לרכישת נייר ערך כלשהו ואין לראות במידע זה משום יעוץ או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ אישי וספציפי המתחשב בצרכיו ומאפייניו של כל אדם ואדם, לשם ביצוע כל פעולה בניירות ערך כלשהם,

אין לפעול על פיו אלא לאחר קבלת ייעוץ אישי המתחשב בצרכיו ובנתוניו האישיים של כל אדם.

Exit mobile version