כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

זהירות דג זהרון ארסי התגלה בחופי הים התיכון

המצילים הרחיקו את המתרחצים והגולשים מהדג נחשב לארסי מאוד ומסוכן לבני אדם

זהירות דג זהרון ארסי התגלה בחופי הים התיכון-המצילים הרחיקו את המתרחצים והגולשים מהדג נחשב לארסי מאוד ומסוכן לבני אדם.

עירנותם של מצילי חיפה מנעה פגיעת גולשים ומתרחצים על-ידי דג זהרון ארסי

היום (שבת, 15.10) בשעות הבוקר המוקדמות, הבחין צוות מצילי תחנת "חוף הכרמל" – מנהל התחנה, אילן שושן והמציל, יוסף חרדון, בדג מסוג זהרון, השוחה בין הגולשים והמתרחצים הרבים, שהיו באותה עת במים.

דג הזהרון, המכונה גם "דג השמש" ו"דג האריה", נחשב לארסי מאוד ומסוכן לבני אדם. בעת דקירה, מוחדר הארס שבו באמצעות קוצים ארוכים וחדים שעל גופו, המגיעים לאורך של כעשרה סנטימטרים.

מציל התחנה, יוסף חרדון, הבין מייד את מידת הסכנה ושעליו לפעול במהירות ומייד קפץ למים והזהיר את הגולשים, שהיו במרחק מטרים ספורים בלבד מהדג.


יוסף הצליח לתפוס את הדג באמצעות מוט מיוחד ולאחר מכן הועבר הדג לחוקר ולצלם התת-ימי, מוטי מנדלסון.

מנהל אגף החופים בעיריית חיפה, חיליק אמסלם, שיבח את עירנותו הגבוהה של צוות המצילים, שבזכות פעולה מהירה, אמיצה ומקצועית, הסיר את הסכנה לגולשים ולמתרחצים.

קרדיט צילום: דוברות עיריית חיפה

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן