כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

התוכנית הלאומית החדשה שמביאה את "לימודי ההייטק" לפריפריה הישראלית נחשפת לראשונה

מרכזי המראה יוקמו כבר השנה ב-10 מתנ"סים ברחבי הארץ – ובתוכם מתנ"ס חולון

יזמת כבר בגיל 14: התוכנית הלאומית החדשה שמביאה את "לימודי ההייטק" לפריפריה הישראלית נחשפת לראשונה

מרכזי המראה יוקמו כבר השנה ב-10 מתנ"סים ברחבי הארץ – ובתוכם מתנ"ס חולון

שרת החדשנות, אורית פרקש הכהן משיקה עוד תכנית חדשה כחלק מהתכניות לחיבור ההייטק לפריפריה הישראלית: ״לאפשר הזדמנות שווה לכל ילד״

משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה והחברה למתנ"סים, החלו היום להפעיל תוכנית לאומית חדשה – 'מרכזי המראה', התוכנית שתיתן הזדמנות שווה לבני ובנות נוער מהפריפריה להתחבר לעולמות ההייטק והיזמות.

אירוע השקה חגיגי התקיים השבוע במרכז החדשנות הטכנולוגית בחולון – אתנחתא. האירוע התקיים במעמד שרת החדשנות, אורית פרקש הכהן, מנכ"לית משרד החדשנות, הילה חדד חמלניק, מנכ"ל החברה למתנ"סים, טל בסכס, וראש עיריית חולון, מוטי ששון. באירוע הוצגו עקרונות התכנית בפני מנהלי עשרת המתנ"סים מרחבי הארץ שבתכנית, ראשי הרשויות, הצוות החינוכי שיפעיל את התוכנית ומטה משרד החדשנות, מדע וטכנולוגיה.


במסגרת תכנית "מרכזי המראה", יוקמו מרכזי יזמות להייטק בתוך מרכזים קהילתיים ברחבי הארץ. המשתתפים, בני נוער בגילאי 14 עד 18, יקבלו כלים לפיתוח חשיבה יזמית ויצירתית המאפשרת חדשנות, ויוכלו להתנסות בהקמת מיזם היי טק בליווי מנטורים מתעשיית ההיי טק.

הפרויקט הותנע כבר בעשרה מתנ"סים ברחבי הארץ, ביישובים: קריית ים, באקה אל גרביה, ירכא, טמרה, קצרין-גולן, חולון, ירושלים-גילה, קריית מלאכי, רהט (מרכז סוויץ' המשותף ליהודים ובדואים), ביתר עלית. הכוונה להרחיבו בעוד כשנה למתנ״סים נוספים בהמשך בכלל הערים בארץ.

במסגרת תוכנית הפעילות של מרכזי ההמראה הילדים ובני הנוער יחוו סביבה המדמה עבודה בתעשיית ההייטק, ליווי של מנטוריות ומנטורים מהתעשייה, וקידום פרויקטים משלב הרעיון והיזמות לשלב הביצוע. המשתתפים ירכשו מיומנויות של פרזנטציה, אנגלית מדוברת, הכנת מצגות, בניית תוכנית עבודה ושיווק. המשתתפים ייהנו אף מרשת דיגיטלית של נטוורקינג וחשיבה משותפת לכל מרכזי ההמראה. התוכנית היא בשילוב המגזר העסקי ושותפים בה מנטורים בכירים בתעשיות ההיי טק, רפואה, אקולוגיה, ועוד.

שרת החדשנות, אורית פרקש הכהן, מסרה: "שרת החדשנות, אורית פרקש הכהן, מסרה: "היום יוצאת לדרך עוד תכנית חשובה שתאפשר הזדמנות שווה לכל ילד בישראל. ״מתנ"ס טק – מרכזי המראה״ היא יוזמה שמביאה לנוער בישראל – לתוך הקהילה שלו למרכז הקהילתי השכונתי – את ההיי טק. כעת, גם בפריפריה נוכל ליהנות מ״מרכזי המראה״, שבהם כל ילד יוכל להמריא, ולפתח פרוייקט יזמי שיבחר עם ליווי של אנשי תעשיית ההיי טק. אנו רוצים שהנוער בפריפריה לא יחשוב

שלהיות יזם או יזמת זה חלום רחוק, והתכנית הזו תיתן כלים ובטחון להגשים זאת. התכנית מצטרפת לתכנית הלימודים ״הייטקלאס״ שהשיק המשרד גם השנה, של לימוד כישורי היי טק ותכנות כחלק מתכנית הלימודים שהחלה כבר ב-500 כיתות ח' ואלפיים גני חובה.״

הילה חדד חמלניק, מנכ"לית משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה: "בני ובנות נוער מהפריפריה לא מעזים אפילו לחלום על ההייטק. העולם הזה כל כך רחוק מהם, שהוא בכלל לא נראה כמו אופציה. מרכזי המראה ישנו את המשוואה הזו, ויביאו את עולמות היזמות הטכנולוגית עד אליהם. הפעילות במרכזים תיתן להם כלים חדשים והזדמנות ייחודית לחוות, ללמוד וגם להתנסות בהקמת מיזם משלהם.

מסקנות הביניים של ועדת ההון האנושי להייטק בראשות דדי פרלמוטר הצביעו על הצורך הלאומי בגיוון ההייטק, ואני גאה מאד בצוות משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, שהצליח תוך זמן שיא לפתח שורת תוכניות שנותנות מענה לאתגר זה. העובדה שמרכזי המראה, לצד תוכנית החינוך להייטק, מתחילות לפעול כבר שנת הלימודים הנוכחית היא הישג ענק, ואני מאמינה ומקווה שבשנים הקרובות התוכניות הלאומיות החשובות הללו יצמחו וישנו את מפת ההייטק בישראל".

טל בסכס, מנכ"ל החברה למתנ"סים: "המתנ"סים עומדים בחזית צמצום הפערים בחברה הישראלית, וכך גם הפעם הודות לתוכנית המשותפת עם משרד המדע והחדשנות. תוכנית "מרכזי המראה" מכוונת ומקדמת לעתיד בו לכולם יש היכולת ליהנות להשתתף וליהנות מפירות תעשיית ההיי טק. ההשקעה בתוכנית זו בגיל מוקדם לא רק תיתן כלים, תפתח תחושת מסוגלות ותחבר ילדים ונוער בפריפריה החברתית גיאוגרפית לתחום המהווה הקטר של המשק הישראלי, אלא הודות למרכיב המנטורינג, תאפשר התוודעות וגישה ישירה של הילדים והנוער, לאישים וחברות עסקיות בתחום."

אודות מרכזי המראה – התככנית הלאומית לקידום חשיבה יזמית צעירה

התוכנית באה לתת מענה למצב הנוכחי, בו אוכלוסיות המגיעות מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית בישראל, נשים, חברה ערבית וחברה חרדית מתאפיינות בתת ייצוג בתעשיית ההיי טק כיום ובהמשך בתעשיות נוספות שיעברו מהפכה טכנולוגית. נושא זה עלה גם במסגרת דיוניה של הוועדה הבין משרדית לטיפול במחסור בכוח אדם בהיי-טק בראשות דדי פרלמוטר, שם צוינה החשיבות בעידוד ובחשיפת הדור הצעיר לכלים וכישורים המכינים אותם לשוק העבודה המתפתח, ובפרט בעולם ההייטק, וכן הפערים הקיימים בין האוכלוסיות השונות.

במרכז התוכנית, התנסות חווייתית של הילדים ובני הנוער במרכזי יזמות המדמים סביבת עבודה בתעשיית ההייטק, עבודה עם מנטורים מהתעשייה, ובמקרים מתאימים – הבאת פרויקט משלב הרעיון לשלב הביצוע שלו בפועל. התוכנית היא יוזמה של משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, בשיתוף עם החברה למתנ"סים.

'מרכזי המראה' היא תכנית חינוך בלתי פורמלי, אשר תתקיים במרכזי יזמות שיוקמו לצורך כך במרכזים הקהילתיים של החברה למתנ"סים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית של ישראל. מרכזי היזמות יהיו מרחבים יזמיים שידמו את סביבת העבודה בחברות מתקדמות בהייטק ובתעשייה. סביבה פתוחה שמזמינה שותפויות עבודה, שיתוף ידע והפריה הדדית. מרחב שבו יש את האמצעים הנדרשים בסביבה אסטטית שנעים לשהות בה, סביבת התפתחות של קהילה יזמית שיתופית.

בתוכנית ישתתפו ילדים ובני נוער בגילאי 14 עד 18, אשר יתנסו במסגרתה בפיתוח רעיון משלב היזמות ועד שלב הפרויקט עצמו, באופן מודולרי וגמיש אשר יותאם לצרכי כל משתתף. תלמידים שירצו בכך, ירכשו מיומנויות של: פרזנטציה, אנגלית, הכנת מצגות, בניית תוכנית עבודה ושיווק. כמו כן, תוקם רשת של כל המשתתפים באמצעות פלטפורמה דיגיטאלית, במטרה לאפשר קשר בין המרכזים השונים ולשתף בידע וברעיונות.

מתנדבים מתחומים שונים (עולם ההייטק הישראלי, רפואה, אקולוגיה, תרומה לקהילה וכו') יהיו מעורבים וילוו את הילדים כך שלכל קבוצה בעלת רעיון יזמי משותף יהיה חונך/מנחה שיסייע להם להתקדם בעבודה הקבוצתית תוך עמידה בסטנדרטים ושיטות עבודה מהעולם העסקי והיזמי. בנוסף המשתתפים יקבלו תמיכה של מתנדבים מן הקהילה, מחברות העוסקות בתרומה חברתית ומחברות עסקיות על מנת שיוכלו לעזור להם לממש ולהפוך את הרעיונות למיזמים ברי ביצוע. לילדים תהיה אפשרות להציג את המיזמים שלהם ולקבל משוב הן מהמדריכים והן מגורמים בתעשיית ההייטק הישראלית וחברות מסחריות. בסוף השנה ייערך האקתון בו הקבוצות השונות מתחרות ביניהן על פתרון לאתגר בזמן מוגבל (לרוב 24 שעות).

התוכנית מתחילה לפעול במסגרת פיילוט ב-10 מתנ"סים ברחבי הארץ (כ-100 משתתפים/ות בכל מרכז) כבר כעת (ספט' 2022).

קרדיט לתמונות – מיכאל דימנשטיין

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן