חדשות האוכל מאת רואי פרסול-מדור הקולינריה של goitem
ציון – בר טרסה חדש בציונה קפה
ציון, הבר החדש והאח הצעיר של קפה ציונה נפתח בימים אלה. הוא מצטרף לקבוצת ציונה, שממשיכה להרחיב את חווית האירוח הייחודית שלה הכוללת גם את "הקומה למעלה" לאירועים פרטיים ועסקיים.
נתנאלה פניגר האישה שמובילה את ציונה קפה כבר כמעט עשור, ממשיכה להרחיב את אומנות האירוח שלה ופותחת את הבר, ציון.
הבר ממוקם על טרסה גבוהה מתחת לצמרות עצי הפיקוס העתיקים בחצר מסעדת ציונה קפה והוא משקיף על המתרחש בחצר הקסומה תחתיו. הוא בנוי בצורת ח' גדולה עם 20 מקומות ישיבת בר וישיבה בשלחנות נמוכים. ציון נועד לתת מענה לקהל המגוון והצעיר שמגיע לציונה בקביעות בשנים האחרונות ומהווה המשך טבעי לאחר פתיחתה של "הקומה למעלה" לאירועים פרטיים ועסקיים.
בבר מוגש תפריט קוקטיילים עשיר כמו אליזבת השנייה (פלנטיישן רום כהה, אננס, מנגו, פסיפלורה, קינמון ופרח ) תשאירי לי פרח (ג'ין, אננס, פסיפלורה, תות, פרח) שושיק (ג'ין, אננס, פטל שחור, לימון, מי טוניק, תפוז וטימין) 46 ₪, לצדתפריט יין רחב המארח יקבים ישראלים ייחודיים ויינות מובחרים מהעולם, במחירים נגישים.
בין המנות בתפריט הבר: טונה אדומה טרייה, פסטו כוסברה ואגוזים (68 ₪), קבב דגים עם סלט עגבניות חריף (86 ₪) ,פולנטה מסורתית וירקות צלויים (62 ₪), ארטישוק מטוגן ויוגורט חמצמץ (54 ₪) , סלט אולימפוס (72 ₪ ) פוקצ'ה תאנים (68 ₪) , ניוקי סלק (76 ₪) ובראד פודינג עם גלידת ברולה ופירות יער ( 46 ₪)
ממש כמו בציונה, האוכל נעשה מחומרי גלם משובחים, הקפדה על טריות עם שילובים ים- תיכוניים, התאמה ללב הישראלי ואהבה גדולה לאנשים. בימי שני מתקיימים במקום ערבים מוזיקליים.
ציון
וייצמן 18 (בחצר), נס ציונה
שעות פעילות: ימים ראשון עד חמישי 18:00 עד סגירה. שבת עד חצות
שניצלים חדשים בלנדוור
רשת המסעדות לנדוור ממשיכה את המהפך הקולינרי ומשיקה את קטגוריית השניצלים בתפריט חדש שבנתה השפית יהלומה לוי, הכולל ארבע מנות שניצל חדשות אשר יוגשו בכ-50 סניפים של הרשת ברחבי הארץ. מנות השניצל החדשות משלבות חומרי גלם איכותיים, תוספות מיוחדות בשילוב עם קלאסיקות מוכרות, לחמניות בריוש טריות הנאפות במאפיית 'לנדוור' ורטבי סלסה מיוחדים.
שניצל, המנה הכי פופולרית ואהובה בישראל, מגיעה בטעמים ובטוויסטים חדשים לרשת המסעדות לנדוור, וזה בהמשך לשינוי הקולינרי שהשפית יהלומה לוי מתווה בתפריטים החדשים של הרשת ה-"Classics With A Twist". המהלך נעשה כחלק מהמעבר האסטרטגי של הרשת מבתי קפה לרשת ביסטרו בפריסה רחבה. תפריטי השניצל החדשים יכנסו בכ-50 מסניפי הרשת הלא כשרים.
בין מנות השניצל תהיה גם מנת 'שניצל נאמס', המנה הזוכה של השף גיא רוזמרין שזכה במשימת השניצל בתוכנית 'משחקי השף' ברשת 13. מנה זאת היא המנה הראשונה בהיסטוריה של התוכנית שנכנסת לתפריטי הרשת בפריסה רחבה, כיום לאחר הזכייה שלה כמנה הטובה ביותר בתוכנית.
השניצלים החדשים:
'שניצל נאמס' נתחי שניצל פריכים מוגשים עם עלי חסה קיסר, עלים ארומטיים וסלסה חריפה מתוקה 64 ₪
'שניצל שייטל' נתח שייטל דקיק בציפוי פריך מודש עם פירה נימוח 78 ₪
'קלאסיקה של שניצל' שניצל ענק בציפוי גריסיני מוגש עם פירה נימוח 72 ₪
'קריספי ציקן' מגדל שניצל פריך, גבינת חלומי צרובה וסלסה וורדה בלחמנית בריוש 62 ₪
הפופ-אפ שכולו חגיגת דגים טריים
"שוק הדגים", הבית לאוהבי הדגים הטריים בישראל, משיק פופ-אפ חדשני, שיתקיים כל שלושה שבועות – לשלוש שעות בלבד – במסגרתו יימכרו מנות ייחודיות המורכבות מדגים טריים
כל שלושה שבועות, ביום שישי, רחוב בית אלפא 4 בת"א יהפוך לשלוש שעות למרכז אוכל, שתיה, ומוזיקה – הכל בהשראת דגה טרייה ומנות דגים ייחודיות. השפים, ניצן גת ומיכאל קוגן מאתר הדגים הטרים הגדול בישראל "שוק הדגים" יציעו מנות דגים ב 35 שח בלבד, לצד יינות מובחרים ומוזיקה טובה. בתפריט: טורטיות דגים, המבורגר דגים, סביצה ועוד.
האירוע הבא יתקיים בתאריך 30/12 ברחוב אלפא 4 בת"א, בין השעות 12:00-15:00
קרדיט תמונות:שי אשכנזי,נועם פריסמן