גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

מתכון מושלם לסופגניות מוצלחות, קלות ואווריריות ועוד מתכונים שיעשו לכם את החג

מתכון מושלם לסופגניות מוצלחות, קלות ואווריריות ועוד 9 מתכונים שיעשו לכם את החג.

1.מתכון מושלם לסופגניות מוצלחות, קלות ואווריריות

טיפים ליצירת סופגניות אווריריות וקלות ומתכון עתיק ומנצח שכל אחת וכל אחד יכולים להצליח בהן

לא לוותר על תפיחה טובה! איך יודעים שהבצק תפח מספיק? לוחצים עם האצבע – אם נשארת גומה, צריך להתפיח עוד. אם הבצק "חוזר" ולא נוצרת גומה, התפיחה מספיקה. הבצק צריך להיות רך אבל בשום פנים ואופן לא דביק, לכן יש לשים את המים בהדרגה. התפיחה האחרונה על ריבועי נייר האפייה היא החשובה ביותר לכן חשוב לא למהר, להכין את העיגולים היטב ולכסות בבד דק (חיתול בד או ציפית). את הסופגניות יש לטגן בשמן חם אבל לא רותח בשום אופן וכשרואים שהסופגניה מזהיבה, להפוך מיד.

המצרכים:


1ק"ג קמח (רגיל, מנופה)

2 כפות שמרים

2 ביצים ו-1 חלמון

1 כוס סוכר

2 סוכר וניל

קורט מלח

חצי כוס שמן

כפית תמצית וניל

כפית תמצית רום

כף עראק (או ברנדי)

2 כוסות + 3 כפות מים פושרים

אופן ההכנה: לערבב את החומרים (בלי השמן והמלח), להוסיף בהדרגה את המים, בהדרגה. אחרי שבע דקות של לישה במיקסר להוסיף את המלח והשמן ולהתפיח כשעה וחצי עד קבלת נפח כפול. ללוש שוב ולהתפיח בשנית עד להכפלת הנפח (ניתן לכסות בחיתול בד או ציפית). ליצור כדורים (כ-60 ג') חלקים ויפים (מומלץ לרדד אותם), לתת לחיצה קטנה לצורת מעיכה של הכדור ולהניח לתפיחה נוספת של שעה, עם כיסוי חיתול בד או ציפית. לאחר שהסופגניות הגיעו לצורתן הרצויה, לחמם שמן בסיר עמוק על להבה גבוהה, כשהשמן חם להתחיל לטגן את הסופגניות ולהוריד את האש ללהבה בינונית. לטגן עד שמזהיב משני הצדדים, לצנן. למלא בריבה, שוקולד או קרם וניל מבושל ומעל לפזר אבקת סוכר.

2.לביבות תפוחי אדמה ביתיות קלאסיות(צילום :הילה מנור סלומון)

המצרכים (כ-25-30 לביבות קטנות):

5 תפוחי אדמה

בצל

3-4 ביצים

להוסיף חצי כוס קמח

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה, ומגרדים אותם יחד עם הבצל בפומפייה
  2. סוחטים את הבצל ואת תפוחי האדמה מהנוזלים
  3. מוסיפים את הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים יחד
  4. יוצרים צורות של קציצות ומטגנים בשמן עמוק עד שהלביבות מקבלות גוון זהוב

3.הגרסה המרוקאית לסופגניות: ספינג' של גיא פרץ

החומרים ל-25 יחידות:

500 גרם קמח לבן מנופה

50 גרם שמרים טריים מפוררים

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה סוכר

כ-2 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון עמוק

להגשה: סוכר, דבש, ריבה

אופן ההכנה: מערבלים את חומרי הבצק עם 1 וחצי כוסות מים במיקסר עם וו לישה, מוסיפים את יתרת המים בהדרגה לתוך התערובת ומערבלים יחד כ-5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק במרקם אחיד. מניחים לתפוח בטמפרטורת החדר כ-10 דק בתוך קערת המיקסר. 2. מעבדים שוב את הבצק במיקסר כדקה, משהים עוד 10 דקות וחוזרים על פעולה זו 3 פעמים. 3. יוצרים סופגניות בגודל כדורי פינג פונג ומתפיחים כ-10 דק. 4. מחממים שמן לטיגון עמוק. 5. לוקחים כל כדור בצק בידיים משומנות, יוצרים חור במרכז (כמו בייגלה) ומשליכים לשמן החם, מטגנים כ-2 דקות, הופכים ומטגנים עוד כ-2 דק עד לקבלת צבע זהוב. 6. טובלים בסוכר ומגישים לצד ריבות ביתיות ודבש. אפשרות גיוון נוספת: מכינים סירופ סוכר מתובל במקלות קינמון, ציפורן וכוכבי אניס וטובלים בו את הסופגניות מיד לאחר היציאה מהטיגון.

4.צ'יפס קישואים עם פרמז'ן

המרכיבים

לקישואים:

2 קישואים

150 גר' פנקו

2 כפות של עמילן תירס משובח

100 גר' גבינת פרמזן מגוררת

מלח

פלפל

2 ביצים

שמן זית כתית מעולה

לרוטב:

3 עלי בזיליקום

1/2 בצל סגול

1/2 שן שום

2 יוגורטים

מלח

פלפל

1/2 ליים

הכנה:

שוטפים וחותכים את הקישואים בצורת מקלות ומייבשים היטב.

מערבבים את הפנקו עם עמילן תירס משובח, פרמזן, מלח ופלפל.

טובלים את הקישואים בביצה ולאחר מכן בתערובת המרכיבים היבשים.

מניחים את המקלות על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה, מורחים שמן מעל ואופים ב 200 מעלות במשך 20 דקות.
בינתיים, ניתן להכין את הרוטב על ידי ערבוב של עלי בזיליקום, בצל סגול, ואת שן השום עם יוגורט, מיץ ליים, מלח, ופלפל.

מערבבים היטב עד לאיחוד ומגישים עם הצ'יפס.

קרדיט תמונה: טקה סטודיו

Exit mobile version