האו"ם הכריז על חולון כעיר מוקד ידע עולמי במצבי חירום כתוצאה משינויי האקלים
חולון היא העיר הראשונה בישראל שתשמש כמרכז חוסן עולמי, במסגרת התוכנית הבינלאומית לערים חסונות כדוגמת ברצלונה, מילאנו, מנצ'סטר ועוד
תת מזכ"ל האו"ם, מאמי מיזוטורי, בביקורה בחולון היום: "לכבוד הוא לי להעניק באופן אישי את ההכרה לחולון, שהיא העיר הראשונה בישראל שיכולה ללמד ערים אחרות בעולם כיצד לפתח חוסן עירוני. התרשמתי שהעיר פועלת רבות לקידום החוסן של תושביה בהתמודדות עם תנאי האקלים והתנאים הסביבתיים, והצטרפותה של חולון לתוכנית היא תוספת מבורכת לקהילה הבינלאומית
של ה-UNDRR"
ראש עיריית חולון, מוטי ששון: "בשל העלייה שחלה בשנים האחרונות במצבי חירום שקשורים בשינויי אקלים, במיוחד באזורים עירוניים, שותפות הרשויות המקומיות בעולם לאחריות להתכונן למצבי חירום אלה, על מנת להפחית ככל שניתן את הסיכון לאסון עתידי. חולון מקפידה להיערך לכך מבעוד מועד, משקיעה מאמצים לצמצום הפגיעה הסביבתית ומתרגלת תרחישי חירום באופן תדיר, לשם שמירת החוסן של תושבי העיר, תוך שמירת הרצף התפקודי. העירייה משקיעה משאבים רבים בתשתיות הניקוז ובבנייה ובין היתר, נבנה בחולון מאגר הניקוז התת-קרקעי הגדול בישראל, שיכול להכיל עד 4,000 קוב מים"
ארגון האו"ם הכריז היום (שני) על העיר חולון כעל עיר שתהווה מוקד ידע עולמי HUB במצבי חירום כתוצאה משינויי האקלים ותהיה העיר הראשונה בישראל שתשמש כמרכז חוסן עולמי, במסגרת התוכנית הבינלאומית לערים חסונות 2030MCR (Making Cities Resilient). בכך, מצטרפת חולון לשורת ערים גדולות ברחבי העולם, דוגמת ברצלונה, מילאנו, מנצ'סטר ועוד, שנותנות עדיפות עליונה לטיפול בנושא חשוב זה, מקצות לכך משאבים וחולקות ידע רב זו עם זו.
ההכרזה ההיסטורית התקיימה במסגרת ביקורה בעיר של תת מזכ"ל האו"ם לענייני הפחתת סיכוני אסונות (UNDRR), מאמי מיזוטורי, בטקס חגיגי, שנערך בבית העירייה, במעמד ראש עיריית חולון, מוטי ששון. יצוין, כי ההכרה בחולון מהווה חלק משיתוף הפעולה שבין אגף חירום וביטחון בעיריית חולון לבין רשות החירום הלאומית (רח"ל) במשרד הביטחון.
בשל העלייה שחלה בשנים האחרונות במצבי חירום שקשורים בשינויי אקלים, במיוחד באזורים עירוניים, שותפות הרשויות המקומיות בעולם לאחריות להתכונן למצבי חירום אלה, על מנת להפחית ככל שניתן את הסיכון לאסון עתידי. חולון מקפידה להיערך לכך מבעוד מועד, ומתרגלת תרחישי חירום באופן תדיר, לשם שמירת החוסן של תושבי העיר, תוך שמירת הרצף התפקודי. כחלק ממאמצים אלה מקיימת העירייה הרצאות, סדנאות ותוכניות הכשרה לתושבים; לפני חודשים ספורים ערכה העירייה תרגיל רחב היקף בהשתתפות תושבים (ילדים ומבוגרים), שדימה רעידת אדמה ותרגל רציפות תפקודית ביום ובלילה; בנוסף, העירייה משקיעה מאמצים רבים לצמצום ההשפעה הסביבתית, בין היתר, באמצעות קידום התחדשות עירונית באזורים שבהם מבנים ישנים, התקנת פאנלים סולאריים על גגות מבנים ציבוריים לחיסכון באנרגיה, שמירה על שטחים ירוקים, נטיעת עצים ברחבי העיר להרחבת ההצללה, וכן באמצעות תחזוקה קבועה של תשתיות מנקזוֹת לשם צמצום הסיכון לשיטפונות. בין היתר, נבנה בחולון גם מאגר הניקוז התת-קרקעי הגדול בישראל, שיכול להכיל עד 4,000 קוב מים.
תת מזכ"ל האו"ם, מאמי מיזוטורי: "לכבוד הוא לי להעניק באופן אישי את ההכרה לחולון, שהיא העיר הראשונה בישראל שיכולה ללמד ערים אחרות בעולם כיצד לפתח חוסן עירוני. התרשמתי שהעיר פועלת רבות לקידום החוסן של תושביה בהתמודדות עם תנאי האקלים והתנאים הסביבתיים, והצטרפותה של חולון לתוכנית היא תוספת מבורכת לקהילה הבינלאומית של ה-UNDRR".
ראש עיריית חולון, מוטי ששון: "כמרכז החוסן הראשון בישראל, אנו מחויבים לחלוק את המתודולוגיות השונות שלנו עם ערים אחרות. אנו מאמינים כי פיתוח החוסן העירוני הוא תהליך מתמשך, ובשל מורכבותו חשוב שהמנגנונים העירוניים יפותחו באופן כזה שיבטיח תקשורת יעילה, עבודה משותפת וסינרגיה. זהו אתגר שעומד בפני ערים רבות ברחבי העולם, ואנו גאים להיות חלק מקהילת MCR2030 ולהתמודד יחד, בשיתוף פעולה בינלאומי עם אתגרים אלה".
מצורפות תמונות סטילס
קרדיט צילום: עיריית חולון