Site icon גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

חג שמח: ט"ו בשבט חל היום | 4 מתכונים שאסור לכם לפספס

ט"ו בשבט 2023 חל היום (ראשון, 5.2.23) ויסתיים מחר (שני, 6.2.23).

סדר הברכות של ט"ו בשבט – בהתאם לסדר ברכות מג"ע א"ש: מזונות, גפן, עץ, אדמה, שהכל:

מזונות – על מאכלים העשויים חיטה או שעורה – קרקרים, עוגיות וכדומה – "בָּרוּךְ אַתָּה ה' אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, בּוֹרֵא מִינֵי מְזוֹנוֹת".
גפן – על כוס יין – "בָּרוּךְ אַתָּה ה' אֱלהֵינוּ מֶלֶךְ הָעולָם בּוֹרֵא פְּרִי הַגָּפֶן".
עץ – אחד ממיני שבעת המינים – תמר, תאנה או תפוח – "בָּרוּךְ אַתָּה ה', אֱלהֵינוּ מֶלֶךְ הָעולָם בּוֹרֵא פְּרִי הָעֵץ".
אדמה – ירקות או בוטנים: – "בָּרוּךְ אַתָּה ה', אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, בּוֹרֵא פְּרִי הָאֲדָמָה".
שהכל – בירה העשויה משעורה – "בָּרוּךְ אַתָּה ה', אֱלהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם שֶׁהַכֹּל נִהְיָה בִּדְבָרוֹ".

להלן 4 מתכונים משגעים לקראת ט"ו בשבט:

חטיף אנרגיה ביתי על בסיס פירות יבשים


הדיאטנית הקלינית תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף מציעה מנה משודרגת של חטיף אנרגיה ביתי על בסיס פירות יבשים

רכיבים (8 יחידות)

כפית שמן קוקוס

100 גרם של אגוזים ושקדים טריים וטבעיים: אגוזי מלך, שקדים, אגוזי פקאן

20 גרם גרעיני חמניות

10 גרם צימוקים

2 כפות סילאן או דבש

2 כפות מים

הוראות הכנה

  1. חממו מחבת על אש בינונית. הוסיפו את המים ולאחר מכן את השמן והדבש או הסילאן.
  2. הרתיחו למשך דקה.
  3. הוסיפו את תערובת האגוזים, הצימוקים והגרעינים וערבבו היטב.
  4. העבירו את התערובת לתבנית עם נייר אפייה והניחו לה להתקרר.
  5. לאחר שהתערובת התקררה, חתכו לריבועים והגישו.

ערכים תזונתיים למנה

קלוריות: 110

חלבון: 2גר'

שומן: 2גר'

פחמימה: 15גר'

מתכון לעוגיות ביסקוטי עם פירות יבשים ואגוזים

רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, מציע מתכון טעים במיוחד של עוגיות ביסקוטי, כמו בבייקרי, המשלבות פירות יבשים ואגוזים. המתכון קל להכנה, מרשים, טעים ומתאים לחגיגות טו בשבט ובכלל.

מצרכים:

כוס סוכר

2 כוסות קמח

חצי כפית אבקת אפיה

קורט מלח

גרירת תפוז ולימון

2 ביצים גדולות

100 חמאה

חצי כפית מחית וניל

50 גר' חמוציות

50 גר' משמשים

50 גר' שקדים שלמים

50 גר' אגוזי מלך

50 גר' פפאיה

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים אליהם את החומרים הרטובים ובסוף אגוזים.

מגלגלים לגליל את התערובת ומכניסים לקירור של חצי שעה, לאחר מכן מוציאים ופורסים לעיגולים על תבנית עם נייר אפייה.

מכניסים לתנור ל-170 מעלות עד הזהבה.

מתכונים דלי פחמימה, ללא גלוטן וללא סוכר:

הטעמים הרבים של ט"ו בשבט מרגשים מאוד עבור אלו מאתנו שאוהבים לחקור את החושים. ריח התבלינים, טעמי הפירות היבשים המתוקים, הדגנים, השקדים והאגוזים הרב צבעיים. לכבוד החג היפה הזה, קיימת מסורת בישראל ונהוג לאכול מספר פירות ואגוזים, ועם השנים הפך מנהג להגיש מבחר לחמים המשלבים פירות ואגוזים בתוכם.

מתכון ל-לחם פיצוחים פשוט להכנה

מצרכים:

1/2 כוס זרעי פשתן

1/2 כוס פיסטוק או אגוזי לוז (טבעיים)

1 כוס שקדים לבנים מולבנים וחצויים או קשיו (טבעיים)

1/2 כוס שומשום

3 ביצים L

1/4 כוס חמאה/שמן קוקוס (מומס)

1/2 כפית מלח

הכנה:

לחמם תנור ל-160C ולהכין תבנית אפייה (משומנת או עם נייר אפייה).

לערבב ביחד את כל הרכיבים לפי הסדר הזה: תמהיל שקדים, אגוזים וגרעינים, ביצים וחמאה ולהעביר לתבנית.

לאפות במשך 45 דקות, ולקרר 15 דקות בתוך התבנית.

להוציא, להפוך את הלחם ולצנן לגמרי לפני שפורסים ולהגיש.

מה חשוב לדעת?

ניתן להמיר את החמאה עם שמן קוקוס.

לצנן את המאפה בתבנית במשך כ-15 דק' אחרי שהוצאנו מהתנור. אחר כך להוציא מהתבנית ולהמתין עד שיתקרר לגמרי לפני שפורסים (כשעה).

מתכון ל-קרקרים פריכים לכל רגע

90 דקות וזה מוכן, 20-30 קרקרים, ללא גלוטן, דלי פחמימה, 25 דקות אפיה בתנור

קרקרים שיהפכו למצרך השבועי שלכם. פריכים, מלוחים סופר קלים להכנה, בריאים וטעימים. הדרך המושלמת ליהנות מקרקרים דלי פחמימה. אי אפשר לעמוד בפניהם! הם מגיעים בתיבול המשלב חריפות, מליחות ומתיקות עדינה. אפשר להגיש אותו לצד גבינות, ארוחת בוקר קלה או סלט.

מצרכים:

2 כוסות קמח שקדים

2 כפות קמח קוקוס

2 כפות זרעי פשתן (מעט כתושים/טחונים)

2 כפות ממתיק

3/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כוס חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר

3 כפות גרעיני חמניה

2 כפות תבלינים ירוקים מיובשים  – אני שמתי טימין ואורגנו

1/2 כוס חמאה מומסת

1 ביצה

אופן ההכנה:

לערבב את הקמחים, הפשתן הכתוש, הממתיק והתבלינים בקערה רחבה ולהוסיף את הגרעינים והחמוציות. בקערה קטנה לטרוף יחד את החמאה המומסת עם הביצה ולהוסיף את תערובת החמאה לתערובת הקמחים ולערבב ביחד עד שמתקבל בצק. הבצק מעט רטוב ויהיה הכי קל לעבוד עם ידיים "משומנות" או מעט רטובות.

ליצור מהבצק צורה של תיבה, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לשעה.

לחמם תנור ל-150C.

להוציא את הבצק מהמקפיא ולפרוס עם סכין חדה לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. להניח על תבנית עם נייר אפייה.

להכניס לתנור ל-5 דק'. להוציא ו"לשטח" את הקרקרים עם מערוך קטן, כוס או אפילו כף. המטרה היא פשוט להפוך את הקרקר ליותר דק.

להכניס שוב לתנור ל-15-18 דק', עד שהקרקרים מתחילים להזהיב ולצנן לפני הגשה.

מה חשוב לכם לדעת במתכון הזה ?

ההכנה והאפייה של הקרקרים מאוד מהירה, אבל הבצק צריך שעה במקפיא, אז קחו בחשבון בתכנון זמני ההכנה.

בנוסף, אל תוותרו על שלב "שיטוח" הקרקרים עם מערוך קטן או כוס. ככל שהקרקר יצא לכם יותר דק, ככה הוא יהיה יותר קריספי אחרי האפייה בתנור.

להלן 4 מתכונים משגעים לקראת ט"ו בשבט:

 

Exit mobile version