גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

קיבלתם הודעה מהבנק שמשכו לכם כסף מהחשבון?

קיבלתם הודעה מהבנק שמשכו לכם כסף מהחשבון?

פרקליטות מחוז תל אביב (פלילי) הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום כנגד סשה דקולה (25) מיבנה, קובי פרץ (23) וירין ימין (21) מחולון אשר באמצעות שליחת מסרונים כוזבים, תכנות דפי אינטרנט מזויפים, התחזות לעובדי בנק ועוד הוציאו במרמה כספים מחשבונות בנק של מאות אנשים.

מכתב האישום שהגיש עו"ד אלעד ברק עולה כי הנאשמים עשו שימוש במאגרי מידע אשר נפרצו והופצו על מנת לשלוח מצגי שווא לעשרות אלפי אנשים והשתמשו בבלדרים אשר משכו מחשבונות בנק שנפרצו כספים באמצעות שירות משיכות מזומנים ללא כרטיס חיוב, על מנת שלא ניתן יהיה להתחקות אחריהם. בחלק מן המקרים, משכו דקולה ופרץ כספים בעצמם. במסגרת תכנית המרמה השתלטו וחדרו הנאשמים ל-310 חשבונות בבנק הפועלים מהם קיבלו במרמה כ-1,556,131 ₪, ניסו לקבל הלוואות במרמה מאותו הבנק ולמשוך מזומן בסכום 727,600 ₪, השתלטו וחדרו לחשבונות בבנק לאומי ובנק דיסקונט מהם קיבלו במרמה כ-12,400 ₪.
כך למשל תכנת ימין או מי מטעמו דף אינטרנט הנחזה להיות דף המשויך לבנק הפועלים, כאשר הזנת הפרטים בדף לא הובילה לכניסה לחשבון הלקוח אלא שלחה את הפרטים שהוזנו על-ידי המשתמש לידי הנאשמים ("פישינג"). על מנת להוביל אנשים לאותו העמוד, שלחו מסרונים ללקוחות הבנק במסגרתם נטען כי בשל "פעילות חשודה" יש להיכנס לקישור המוביל לדף ולהזין את פרטיהם האישיים. לאחר קבלת המידע נשלח מסרון נוסף הנחזה להישלח מבנק הפועלים לפיו נציג מטעם הבנק יצור קשר עם הלקוחות. במקביל, הזינו הנאשמים או מי מטעמם את פרטי הלקוחות באתר של בנק הפועלים במטרה לשנות את פרטי הלקוחות למספרי פלאפון המצויים בשליטתם ושימושם, התקשרו אל לקוחות הבנק והציגו עצמם כעובדי הבנק תוך שהם משכנעים את הלקוחות למסור את קוד האימות. בעקבות מצג שווא זה קיבלו הנאשמים במרמה שליטה בחשבון הבנק של הלקוחות.
עם קבלת השליטה בחשבונות הבנק משכו הנאשמים כ-655,300 ₪ באמצעות שירות "משיכה ללא כרטיס". בנוסף בחלק מהמקרים, תוך שימוש בשליטה בחשבון שהתקבלה במרמה, שילמו הנאשמים באמצעות העברות בנקאיות ויישומונים לנותני שירות שונים כגון מוניות ומוצרים שונים סכום של כ 900,800 ₪. כמו כן, הנאשמים, שהתחזו ללקוחות הבנק ניסו לקבל במרמה הלוואה מבנק הפועלים בגובה של מאות אלפי שקלים ואף ניסו למשוך כספים מכספומטים באמצעות קוד אימות שהתקבל במרמה אך הדבר לא עלה בידם בשל אבטחת הבנק.
במקרה אחר תכנת ימין או מי מטעמו דפי אינטרנט הנחזים להיות משויכים לבנק לאומי ובנק דיסקונט. לאחר שקבלו במרמה את השליטה בחשבונות הבנק, באותה השיטה, משכו הנאשמים 8,400 ₪ מבנק לאומי ו-4,000 ₪ מבנק דיסקונט באמצעות שירות "משיכה ללא כרטיס".
עו"ד אלעד ברק מפרקליטות מחוז תל אביב ציין בבקשת המעצר כי "מסוכנות המשיבים נלמדת ראשית ממעשי העבירה הרבים שנעשו בתקופת זמן קצרה, תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים וכלפי מספר רב של קורבנות. מסוכנות זו גדלה ומתעצמת נוכח העובדה כי העבירות מושא כתב האישום יכולות להתבצע מכל מקום בו יש חיבור מרשתת זמין, תוך שימוש בבלדרים כאמור בכתב האישום ומשכך קיים חשש ממשי שהמשיבים יחזרו לפגוע בציבור ככל שישתחררו."
כתב האישום מייחס לדקולה, פרץ וימין עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות בצוותא , ניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות בצוותא חדא, פעולה שתוצאתה מידע כוזב במחשב בצוותא , כותב תוכנה שתוצאתה מידע כוזב במחשב בצוותא חדא, חדירה למחשב כדי לעבור עבירה אחרת בצוותא , ניהול והחזקת מאגר מידע בצוותא . לדקולה מיוחסת בנוסף עבירה של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית ולימין מיוחסות בנוסף עבירות של הפרת הוראה חוקית, שיבוש מהלכי משפט והדחה בחקירה זאת לאחר שהפר החלטת בית משפט שהטילה עליו תנאים מגבילים ביניהם אסור גישה לכל אמצעי אלקטרוני חכם, מעצר באמצעות איזוק אלקטרוני וכו'. למרות האמור ימין קרע את האזיק האלקטרוני ויצא בכמה מקרים ממקום הפיקוח בניגוד לתנאים המגבילים, שיקר לשוטר שעצר אותו לבדיקה. כמו כן ניסה לשבש הליכי משפט ואף לגרום לדקולה תמורת 350,000 ₪ ושעון "רולקס" למסור עדות שקר בחקירתו.
התיק נחקר ע"י מחלק פשיעה מקוונת מחוז מרכז במשטרת ישראל.

Exit mobile version