כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

נתפס רכב מוביל בשר ממקור שאינו ידוע ובתנאים שאינם ראויים

הושמדו כ–1,500 ק"ג של מוצרי בשר בקר-כל הפרטים במדור חדשות goitem

משרד הבריאות מודיע על תפיסה והשמדת בשר ממקור שאינו ידוע, בעיר בת ים

היום (ד', 15.03.2023) התקבל דיווח מרופאה ווטרינרית רשותית של העיר בת ים, על תפיסת רכב מוביל בשר ממקור שאינו ידוע ובתנאים שאינם ראויים.
במהלך בדיקת הרכב על ידי הרופא הווטרינר במחוז תל אביב של משרד הבריאות והרופאה הווטרינרית הרשותית של העיר בת ים, נמצא הרכב ללא רישיון הובלה בקירור, ללא רשם טמפרטורה תקין וללא סימון מרכב כנדרש בחוק. כמו כן, חלקי הבשר הובלו ללא תיעוד מתאים לתכולת המרכב.

בעת פתיחת המרכב נצפו חלקי בשר גולמי שמקורם ותוקפם אינו ידוע, חלק רב מהבשר נמצא על רצפת המרכב המזוהמת, חלקי פנים נמצאו לא ארוזים כנדרש והובלו בארגזי פלסטיק מזוהמים. כמו כן, בעת פתיחת המרכב נמצאו חרקים מעופפים המצביעים על הובלה בתנאים שאינם נאותים ועלול להזיק לבריאות הציבור.

בהתאם לכך, בהוראת הרופא הווטרינר האחראי במחוז תל אביב של משרד הבריאות, הושמדו כ–1,500 ק"ג של מוצרי בשר בקר.

המלצות משרד הבריאות לקניה נכונה של בשר, עוף ודגים

  • רכשו רק מוצרים בעלי סימון ברור של תאריך אחרון לשימוש. במוצרים ארוזים מראש ובדקו כי לא חלף התאריך האחרון לשיווק.
  • ברכישת מזון נא (לא מבושל), שאינו ארוז מראש בקצבייה, בקשו מהקצב להציג תווית מקורית של המוצר לרבות סימון ברור של התאריך האחרון לשימוש.
  • רכשו במקומות ממוזגים, מוארים ונקיים בלבד.
  • רכשו רק במקומות בהם העובדים לבושים בלבוש נקי ומסודר.
  • רכשו בשר או עוף נאים (לא מבושלים), שנטחנו לעיניכם בלבד או רק אם הם ארוזים ומסומנים. 
  • רכשו רק מוצרים בעלי מראה, צבע וריח אופייניים. לדגים יש סימנים מיוחדים לטריות שמומלץ להתייחס אליהם (ראו בהמשך).
  • רכשו רק מוצרים המאוחסנים בחנות בהתאם להוראות היצרן.
    • בשר, עופות ודגים  טריים או נאים (שאינם מבושלים) חייבים  להיות בקירור (0 – 4 מעלות  צלזיוס) או בהקפאה (18- מעלות צלזיוס) בכל שלבי השיווק, ואין לקנות אותם אם אינם נמצאים במקרר או במקפיא.
    • הטמפרטורה המומלצת על-ידי היצרן מסומנת על גבי המוצר. ביכולתכם לבדוק שהמוצר מאוחסן נכון בחנות במקרר או במקפיא לפי המלצות היצרן (היצרן קובע כיצד יש לאחסן את המוצר ואין להקפיא בחנות מוצר שמסומן כמצונן או לשמור במקרר מוצר שהוגדר כקפוא).
    • ביכולתכם לזהות אם מוצר קפוא בחנות הופשר והוקפא שנית: אם בתוך שקית האריזה יש גבישי קרח סימן כי המוצר הופשר והוקפא שנית ולא רצוי לקנות מוצר כזה. 
  • רכשו מוצרים ארוזים מראש רק אם האריזה שלמה ותקינה
  • ארזו בשר, עוף ודגים נאים (לא מבושלים) בשקית נקייה ובנפרד ממוצרים אחרים של קנייתכם. אריזה נפרדת ונקייה תמנע טפטוף וזיהום מוצרים אחרים בעת הקניות.
  • הוציאו את מוצרי הבשר, העוף והדגים מהמקרר סמוך ככל שניתן למועד התשלום.
  • רכשו עוף והודו (קפוא או מצונן), רק אם מופיע סמל הפיקוח הווטרינרי.
  • הסמל מופיע על תווית המוצר ובתוכו המילים "נבדק והותר" ומספר הפיקוח הווטרינרי הייחודי של המשחטה. 
  • קרדיט:משרד הבריאות

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן