הסופר, העיתונאי והפובליציסט מאיר שלו נפטר היום (שלישי) מסרטן בגיל 74.
נשיא המדינה יצחק הרצוג ספד לסופר מאיר שלו ז״ל שהלך לעולמו:
״כמה מצער שלא נחוש עוד את הציפייה הדרוכה לעוד ספר חדש של מאיר שלו, שייצא לאור וישנו את חיינו, יהפוך אותם לעשירים יותר, מלאים יותר. כמה עצוב שלא נזכה לחגוג עמו, יליד תש"ח, את יום העצמאות הקרוב.
עם פטירתו של מאיר שלו, נותרו מדינת ישראל וארץ ישראל כשהן חסרות את אחד מאוהביהן הגדולים ביותר. הוא היה איש אשר רוח בו, שקרקע המולדת וקורותינו כחברה, כעם וכאומה, פיעמו בכל אחת ממילותיו.
החיבור העמוק שלו למורשת ישראל מזה, ולנימיהן הרגישים ביותר של הציונות והישראליות המתחדשת מזה, היו תשתית מפוארת לשורה של נכסי צאן ברזל שיוותרו בידינו לעד, כמצבת נצח לפועלו.
הוא גרם לכולנו לאהוב את נופי ילדותו האנושיים והפיזיים, עליהם כתב בכישרון כה רב. לאהוב את השפה העברית, את התנ"ך, וכמובן – אותנו, את העם בישראל. יהי זכרו ברוך.״
שר התרבות והספורט מיקי זוהר:
הצטערתי לשמוע על פטירתו של הסופר מאיר שלו. מאיר ז"ל אמן המילים וסופר בחסד עליון. יצירותיו וספריו הרבים מהווים חלק בלתי נפרד מארון הספרים הישראלי ויחקקו לעד בתרבות הישראלית. יהי זכרו ברוך.
שר התרבות והספורט לשעבר ח״כ חילי טרופר על מותו של מאיר שלו:
״באחד הימים מאיר שלו אירח אותי בביתו באלוני אבא.
אחרי סיור קצר והסברים אודות הגידולים בגינת הבר שטיפח, התיישבנו לשיחה במרפסת.
אל מול הנוף הנפקח של עמק יזרעאל, התגלגלנו לשיחה. בעיקר הקשבתי למילים היפות והמדויקות שלו, שהיו שגורות על לשונו כאילו כך משוחחים כולם.
דיברנו על הכתיבה שלו, על הנופים של ארץ ישראל, על הצלקות הנפשיות שנחרטו בו עמוקות מהקרבות בתל פאחר במלחמת ששת הימים, על הפציעה שלו כלוחם בסיירת גולני במלחמת ההתשה, על התנ"ך, על פוליטיקה ויותר מכל על שכונת קטמון הישנה בירושלים.
במשך שנים ארוכות התגורר שליו בסמוך לבית הורי בירושלים. כנער, הייתי לפעמים מתעכב במעבר ליד ביתו, רק כדי לראות אותו נכנס אל הג'יפ שחנה ליד ביתו.
דיברנו על פנחס, הסנדלר המיתולוגי מרחוב משמר העם, שנפצע גם הוא במלחמה על הארץ, בקרבות על ירושלים במלחמת העצמאות.
שלו תיאר את ריח העור בסנדלריה, את הפשטות של המקום שכמו קפא בזמן וכמובן את אופיו מכנסי האורחים של פנחס.
דיברנו על פליקס, בעל המכולת ברחוב ביל"ו, שנפטר בימי הקורונה. פליקס היה בעל לב הזהב שחילק מצרכים לנזקקים, ושליו סיפר שפליקס היה עבורו גם כתובת להתעדכן בכל מה שחדש בשכונה וכן עד כמה היה שותף להשכנת שלום בין שכנים בשכונה המגוונת.
שלו הפליג בשבחם של שני אלה ושל דמויות אחרות משכונת ילדותי. בכישרון יוצא דופן הוא לכד במילים את הניואנסים של אותן דמויות, בדיוק כפי שעשה בספריו הרבים. ובעיקר, הוא דיבר ברגישות אנושית ואהבה למה שטוב ופשוט ויפה בארץ הזו.
אחרי שעה וחצי המשכתי הלאה, אבל זיכרון אותה שיחה נותר בי, כפי שהמילים הרבות שכתב הסופר המופלא הזה יוותרו בתרבות הישראלית לתמיד.
יהי זכרו של מאיר שלו ברוך״
מאיר שלו נולד ב29 ביולי 1948 היה סופר ,עיתונאי ופובליציסט.
מאיר מחברם של רומנים מהווי ארץ ישראל וספרי ילדים, ובעל טור שבועי בעיתון ידיעות אחרונות.
ספריו זכו להצלחה גדולה בקרב קהל הקוראים והוא נחשב לאחד הסופרים הישראלים הנקראים ביותר
מאיר שלו נולד במושב נהלל ולאחר מספר שנים עבר עם משפחתו לקיבוץ גנוסר.
מאוחר יותר המשפחה עברה לירושלים.
בשנת 1966 התגייס לצה"ל ושירת בסיירת גולני .
בשנת 1967 נפצע במלחמת ההתשה בבקעת הירדן שנפגע מאש כוחותינו.
שלו החל את דרכו כעיתונאי וכמגיש פינות ביקורת עיתונות ופינות היתוליות בטלוויזיה.
הספרים הראשונים שפרסם היו: "משכב לצים" ב-1982: אסופה של חרוזים ארוטיים-הומוריסטים, ו"תנ"ך עכשיו" ב-1985.
בשנות השמונים יצא לאור הרומן הראשון מפרי עטו, רומן רוסי. אחריו פרסם עוד שמונה רומנים, ספרי עיון שונים . החל משנות השמונים הוא פרסם טור עיתונאי קבוע בימי שישי, שהחל להופיע בעיתונות הכתובה.
הביוגרפיה באדיבות ויקיפידיה