גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

נשים פורצות דרך בחולון

נשים פורצות דרך: תכירו את הילה מחולון – האישה שמובילה את מיצג "סיפורה של שפחה" במחאות בחולון.

הילה נשואה ואמא לשתי בנות, תושבת חולון בשבע שנים האחרונות, עובדת כמנהלת בכירה בחברת ביטוח.

איך נשאבת למחאות ולמיזם סיפורה של שפחה?

את מורן זר קצנשטיין, תושבת חולון ומקימת התנועה "בונות אלטרנטיבה", שהיא גם זו שיזמה את מיצג "סיפורה של שפחה", אני מכירה כבר הרבה שנים.כשהחלה המהפכה החוקתית (הרפורמה המשפטית), וראיתי איך היא עלולה לפגוע בזכויות נשים, בתנועת בונות אלטרנטיבה החלו להילחם בתופעה והחלטתי להצטרף למאבק. לשבת בבית ולומר לעצמך כמה הדבר נורא ולאן זה יכול להתדרדר זו לא אני, ומעבר למעורבות ברשתות חברתיות, בער בי הצורך לצאת החוצה ולזעוק למען זכויות נשים. מדובר בנושא החשוב לי, למען הבנות שלי ולמען המשך החיים שלנו כאן במדינה.

 למעשה, ההתעוררת וההצטרפות שלי למאבק על זכויות הנשים החל ממש בשעת החירום הזו – מאז תחילת הרפורמה.

למה אתם מפגינים הרי לא חוקק אף חוק נגד נשים?

מטרת הרפורמה היא להחליש את מערכת המשפט בשני מובנים בולטים .

הראשון שבהם הוא החוק לשינוי הרכב הועדה לבחירת השופטים, דבר שיביא לכך שהממשלה תקבל השפעה מכרעת בועדה זו ותמנה את השופטים שהיא מעוניינת בהם, מה שנוגד את עקרון הפרדת רשויות עליו מושתתת המוקרטיה.

 הדבר השני הוא ביטול האפשרות של בית המשפט לפסול חוקים שפוגעים בשוויון ונוגדים את חוקי היסוד של המדינה, שבראשם חוק יסוד כבוד האדם וחירותו המגן על הזכות לשוויון.הממשלה הנוכחית כבר התחילה בהדרת נשים כשמיעטה בחלוקת תפקידי נשים – מיעוט נשים שרות, אפס נשים מנכ"ליות במשרדי ממשלה, ואי שמירה על זכויות בסיסיות של נשים בעצם הפלת חוק האיזוק האלקטרוני. בהתאם לכך העובדות בשטח בקרב העם לא מאחרות לבוא וכולנו שמענו על הדרתה של נערה שתוכננה לשיר בטקס ציבורי אך נאסר עליה.
במידה והרפורמה תצא לפועל, כשתעלה חקיקה שתפגע בחוקי יסוד ובשוויון, בית המשפט לא יוכל להגן על השוויון. לדוגמה אם הממשלה תחוקק חוק נגד נשים או מיעוטים, בית המשפט לא יוכל לפסול חוק זה, בניגוד למצב היום בו כשמנסים לחוקק חוק שהוא לא מידתי ופוגע אז מתערב בית המשפט ומגן על זכויות המיעוטים לשוויון.

כשעלה נתניהו וקרא להידברות, מאוד שמחתי. 

אך אמירות לחוד ומעשים לחוד ואכן לצערנו הבשורות הרעות הגיעו כשהצעות חוקי המהפכה המשפטית עלו לשולחן הכנסת בזמן ההידברות, מה שמראה שאין כוונה טהורה אלא רק כוונה להעמיד פנים כאילו שפני הממשלה להידברות.

באחת ההפגנות נגשו שלוש נשים וקראו לעברנו "חולות נפש, פלצניות ואשכנזיות", דבר שמאוד מצער אותי, אני אישית חצי מזרחית כמו גם חלק גדול מהנשים שהשתתפו במיצג.

אנו לא מדברות כאן על ימין או שמאל ולא על מזרחיות או אשכנזיות, אלא על דמוקרטיה ושוויון. מצער שנשים באות ומקללות נשים אחרות הנלחמות על זכויותיהן בהפגנה לא אלימה.

לדעתי הדברים נאמרו ממקום של חוסר הבנה ואני לא נפגעת באופן אישי, אך זה מאוד מצער אותי.

למה בחרתם להציג את המיצג סיפורה של שפחה?

בחרנו להציג במחאות שלנו את "סיפורה של שפחה" כדי להמחיש בצורה קיצונית מה יכול לקרות לאחר שיחוקקו חוקים שיפגעו בשוויון ובמעמד הנשים והמיעוטים והצבע האדום גורם להתבלטות של המיצג. 

גם אם אני לא מאמינה שהמצב יכול להידרדר עד כך, הדרך לעורר את תשומת הלב של הציבור היא להציג מצב קיצוני של צמצום זכויות נשים עד למקום הכי נמוך, כדי לגרום לציבור להתעורר כבר עכשיו.

איך המשפחה מקבלת את המחאה?

המשפחה שלי מאוד תומכת במחאה ואפילו אמא שלי השתתפה במיצג, הם מעריכים את הרצון לצאת ולפעול למען השמירה על הדמוקרטיה.

ככלל, אני באתי ממשפחה ימנית ובצעירותי אף הייתי פעילה במפלגות ימין, אך המחאה לא קשורה לימין או שמאל, אלא לזכות שלנו לגדול במדינה חופשית ודמוקרטית שבה יש שוויון זכויות לנשים.

מה המסר שלך לנשים?

המסר שלי לנשים בפרט ולאנשים בכלל  – תקשיבו, תקראו ותחקרו כל דבר ותלחמו עבור הזכויות שלכם, אם אתם לא תעשו זאת אף אחד לא יעשה זאת למענכם.

Exit mobile version