מארז הסלטים שישדרג לכם את המנגל
תכינו את המנגלים, תשפשפו את הרשתות ותעמיסו את הבשרים – ארוחת "על האש" המסורתית לכבוד יום העצמאות מתקרבת בצעדי ענק. אם עדיין לא התכוננתם לארוחה המדושנת הזו, כדאי שתתעורר כי לגיל סלוקי, השף של הטבע, יש מארז מיוחד שישדרג כל מנגל וכל שולחן פיקניק ביום העצמאות הקרוב. ולא נשאיר אתכם לבד במערכה: בסוף הכתבה מחכה לכם מתכון לרוטב צ'ימצ'ורי דליקטס!
ישראלים אוהבים שמש, ים, בירה ואיך לא – “על האש”. בין אם אתם צמחונים שמתענגים על ירקות צלויים על המנגל, קרניבורים שלא משאירים אף נתח בודד ואפילו טבעונים שנהנים מתחליפי בשר ומכינים מטעמים מעל האש הלוהטת. לא משנה לאיזו קבוצה אתם משתייכים, העבודה הקשה באירוח של "על האש" כרוכה לאו דווקא בשיפוד הבשרים והעמידה הממושכת מעל הגחלים הלוחשות אלא דווקא בהכנת הסלטים המלווים את המנות העיקריות.
אז מה עושים ואיך מקלילים את העבודה? או! טוב ששאלתם. פנינו לשף הדגול גיל סלוקי שיפתור לנו את הבעיה והוא נתן לנו תשובה מנצחת: מה הבעיה, יש מארז! בדיוק מה שקראתם: השף של הטבע מפנק במארז סלטים סופר מושקע, טעים (כמובן) והכי חושב – כזה שחוסך ימבה זמן בדרך למנה העיקרית הנכספת.
מה כולל המארז של השף גיל סלוקי?
שישה סלטים שונים. כל סלט במשקל 400 גרם.
• סלקים צלויים בתנור – שמן זית, סילאן תמרים טבעי ,סוכר חום, פיסטוקים קלויים ובצל ירוק קצוץ.
• המטבוחה של השף גיל סלוקי – סלט המטבוחה נולד ממתכון בן ארבע דורות (מרכיבים סודיים) שעובר במשפחה ותודה לסבתא זוהרה .
• סלט טבולה – קינואה אדומה, מלפפון, נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, שמיר, לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
• חצילים ופלפלים – חצילים בלאדי, פלפלים צבעוניים מעושנים באש מדורה, שום, שמן זית, לימון וכוסברה רעננה.
• מתבל צ’ימיצורי – פלפל אדום, בצל, פלפל ירוק חריף, ירק ושמן זית.
• סלט גזר מרוקאי – פרוסות גזר עם אריסה, כמון, כוסברה ושמן זית.
משקל: 400 גרם ליחידה | מחיר המארז: 120 ש"ח | כל הסלטים טבעוניים את מארז הסלטים המשובח של השף גיל סלוקי ניתן להזמין באתר:לחצו כאן להזמנות
משלוחים עד בית הלקוח משדרות ועד כפר סבא/רעננה בימים שלישי או חמישי עד לשעות הצהריים.
ועכשיו, כמובטח, מתכון לצ'ימצ'ורי הנהדר של גיל סלוקי, ספיישל בשבילכם!
הצ'ימצ'ורי מאת השף של הטבע
רכיבים:
· צרור גדול פטרוזילה קצוץ דק (ניתן לערבב פטרוזיליה וכוסברה, לפי הטעם)
· 5-6 עלי אורגנו או זעתר טריים. כתחליף ניתן להשתמש בכפית עלים מיובשים.
· 1/2 פלפל אדום קצוץ
· 1/2 בצל סגול או לבן קצוץ
· 3 שיני שום קלופות וקצוצות
· 1 פלפל ירוק חריף קצוץ – (לא חובה)
· 2-4 כפות חומץ יין – אפשר להחליף בחומץ תפוחים.
· 1/2 כוס שמן זית
· מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם אופן ההכנה:
· שמים את כל עשבי התיבול והירקות על קרש חיתוך גדול ובעזרת סכין חד קוצצים נמרצות עד שהכול קצוץ היטב.
· מעבירים לקערה ומוסיפים את החומץ ואת שמן הזית.
· טועמים ומוסיפים מלח ועוד חומץ ו/או שמן זית לפי הטעם. אם חמצמץ לכם מדי, אפשר להוסיף קורט סוכר.
· מעבירים לקופסה ומוסיפים עוד שמן זית לכיסוי אם צריך.
· שומרים במקרר 24 שעות לפני השימוש (אפשר גם לאכול מיד, אבל ההשריה והקירור מעצימים את הטעם).
ליצירת קשר, הזמנות משלוחים ופרטים נוספים על הסדנאות ושירותי הקייטרינג: השף של הטבע- גיל סלוקי, משק 27 מושב גבעתי אתר: https://agri-chef.co.il/ פייסבוק: השף של הטבע אינסטגרם gilsluki טלפון: 050-6338528
קרדיט תמונות:אנאסלש,כפיר ולר,טלי נחשון