המדיטק ומוזיאון העיצוב חולון מציגים את התערוכה "אוכל FOOD"
התערוכה, שנפתחה ב-22.5 ותינעל ב-14.10, בוחנת את היחסים שבין האוכל לאדם ותפקיד העיצוב במערכת זו.
המדיטק ומוזיאון העיצוב חולון מציגים את תערוכת אוכל FOOD:
השפעת העיצוב על מערכת היחסים המורכבת שבין האדם לאוכל, דרך נרטיבים מרכזיים וביניהם: פיתוי, חשקים וצרכים, משיכה ודחייה.
במערכת היחסים הזו יש לאדם תפקיד חמקמק וכפול – הוא גם הצייד וגם הניצוד. אנחנו "צדים" את רכיבי המזון שלנו, ובו בזמן מופעלים על ידי מניפולציות חושיות, כמו ריחות, צבעים, צלילים, תאורה ותיאורים מילוליים מופרזים. הפיתוי הזה מציב אתנו בדילמה שבין צריך לרוצה, ומעורר בנו תחושות ורגשות כמו: סיפוק, שייכות, ביטחון ולעיתים אף אשמה.
התערוכה כוללת מעבדת חושית, שבוחנת את עתיד המזון שלנו דרך עבודות אינטראקטיביות, שמשלבות כלי AI (בינה מלאכותית) ומזמינות את המבקרים לגעת ולהרגיש מה נאכל בעתיד ב־300 השנים הבאות.
בתערוכה יוצגו גם פרויקטים ייחודיים, שנוצרו בתמיכת ״חממות פיס לאמנות ועיצוב״, בשיתוף מוזיאון העיצוב חולון.
את התערוכה תלווה סדרת הרצאות מרתקות שיתקיים בהן דיאלוג בין שפים ומעצבים מהמובילים בישראל.
התערוכה נחלקת ל-3 חלקים, שעוסקים באוכל מזוויות שונות:
אוכל
תערוכה הבוחנת את היחסים שבין אוכל לבני האדם, ואת התפקיד שיש לעיצוב במערכת זו.
אוצרות: ליאורה רוזין ודנה בן שלום / גלריה עליונה ותחתונה
צבועים
תערוכה אשר תעסוק בצבעי המאכל ובתפקיד של חוש הראייה לקרוא, לפרש ולנתח את צבע המזון שלנו, טעמו ומשמעויותיו התרבותיות.
אוצרות: ליאור חרמוני – מנהלת, ספריית החומרים על שם אהרון פיינר עדן, מוזיאון העיצוב חולון / המסדרון ההיקפי
טעימה מן העתיד
תערוכה אינטראקטיבית המתקיימת כמעבדה חושית ובוחנת את עתיד המזון שלנו דרך פרויקטים מפעילי חושים.
אוצרות: טליא ינובר/ מעבדת העיצוב
פתיחה: 22.4 | נעילה: 14.10
לקבלת עדכונים בנושא טיולים ופנאי לחצו כאן
קרדיט:עיריית חולון