כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

ביקור במסעדת "קפטן הוק" ביפו

טור הקולינאריה של מיכל ברוטפלד

ביקור במסעדת "קפטן הוק" ביפו

הגענו בערב חם לסיקור תפריט הקיץ החדש במסעדת "קפטן הוק" ביפו.

המסעדה ממוקמת בפינה שוקקת בשוק הפשפשים היפואי במבנה לשימור בקרן רחובות פנימיים בלב סמטאות הבילוי התוססות של המתחם רווי ההיסטוריה ופונה לרחבת המסחר של השוק, שם ניתן לשבת בנוחות או לקחת מנה לדרך ולהמשיך ולטייל בין דוכני השוק וברחובות המפותלים.

את פנינו קיבל הבעלים בלאל אבו ריא שפתח את מסעדת הדגים שלו לפני כשנתיים עם השף עומאר עילוואן.

המסעדה קטנה וחמודה עם תפריט שכולל קוקטיילים, מבחר בירות, יינות וכמובן מבחר גדול של מנות דגים ופירות ים טריים ואיכותיים.


תפריט הקיץ החדש משלב מגוון ייחודי בין דגת הים הטריה לבין פירות העונה. מכיוון שאנחנו לא אוכלים פירות ים, הגיעו אל שולחננו מבחר גדול מאוד של מנות שנוכל לטעום ולהנות.

לצד כוס יין הלבן של שבלי החלו לזרום המנות:

סלט אבטיח, פלפל צ'ילי חריף, בצל סגול, עלי רוקולה, ומעל גבינת בוראטה. ברוטב שמן זית ובלסמי, סביצ'ה דג ים -קוביות דג עם פאקוס, בצל סגול עלי נענע בתיבול שמן זית ולימון, במיה בטמפורה – במיה באלדי מטוגנים בבלילת טמפורה מטוגנת. מוגש עם טחינה, פרחי ארטישוק מטוגנים מוגש על מצע צ'זיקי, סיגר דגים מבצק פילו במילוי קבב דג טרי לצד טחינה, עמבה, חריסה ביתית ולימון כבוש, קציצות דגים על מצע צזיקי, פיש &צ'יפס- נתחי דג קוד מטוגנים בבלילת בירה עם ציפס בטטה ותפוח אדמה, פישווארמה מפילה אמנון מטוגן עם פיתה, טחינה, עמבה וחמוצים, מוסר תרד – פילה דג מוסר צרוב על הפלאנצ'ה על מצע תרד מוקפץ עם שום ולימון מוגש עם יוגורט .

ולקינוח טעמנו, אורז וחלב ברולה – אורז וחלב מוגש קר מקרמל עם סוכר דמררה וריבת דובדבנים .

המנות היו מעולות, טריות והגיעו בשפע רב עד מוגזם.

בין המנות המובילות שנמצאות בתפריט הקיץ שלא טעמנו אפשר למצוא קריספי ראשי קלמרי – ראשי קלמרי מטוגנים לצד לימון ואיולי , שרימפס פלאפל – 3 יח' שרימפס מצופה בבצק פלאפל מטוגן לצד טחינה לימונית ועלים ירוקים מלווה בלחם , סטייק חלומי צרוב על הפלאנצ'ה עם ריבת משמש שמן זית ועלים ירוקים, סלט חלומי – קוביות חלומי מטוגנות על מצע מיקס חסה, עלי שומר, עגבניות, בצל סגול ומלפפון ברוטב שמן זית ולימון,

אוקטופוס צרוב – זרוע אוקטופוס מוקפץ על הפלאנצ'ה בחמאת שום מוגש על מצע קוביות תפו"א קריספיות , שקשוקה שרימפס (לצד לחם) – שרימפס מוקפץ במחבת עם מיקס עגבניות שרי, חמאה, שום ופלפל חריף , קלמרי טרי במחבת חמה עם שום לימון עלי תרד ופלפל חריף,

יפו שרימפס קלמרי – מיקס שרימפס וקלמרי טרי מוקפצים בחמאת שום לימון טבעי ועלים ירוקים, במיה פירות ים (לצד לחם) – מיקס שרימפס קלמרי טרי מוקפצים עם במיה באלדי, בצל יבש ושום ברוטב שמן זית ולימון,

עכו שרימפס – שרימפס טרי מוקפץ בחמאת שום לימון ופטרוזיליה.

בגזרת הקינוחים אפשר למצוא: מלבי אותנטי של הקפטן (ללא גלוטן) – מלבי ביתי תוצרת הבית מוגש עם סירופ ורדים, קוקוס, בוטנים מקורמלים ופיסטוק חלאבי , פנקוטה (ללא גלוטן)- פודינג פנקוטה עם מלא וניל, מוגש עם קולי פירות יער.

"קפטן הוק" עמיעד 13, תל אביב-יפו

ימים ושעות פתיחה: שני עד שבת – 11:30-23:30

טלפון להזמנות: 03-6445440, לא כשר

״קפטן הוק״ היא מסעדת דגים ופירות ים ייחודית ואינטימית, הממוקמת בלב מתחם שוק הפשפשים השוקק של יפו על ידי בלאל אבו ריא, המסעדה היא הגשמת חזונו לחבר את הווייתה של יפו כעיר הנמל יחד עם שפע תוצרת פירות הים והדגים שמקורם בדלאל הממוקם בה. יחד עם השף המוערך עומאר עילוואן, משיקים בימים אלה ב״קפטן הוק״ תפריט קיץ חדש, יצירתי, מגוון וייחודי אשר מכתיב את חיבור תוצרת הים למטבח הערבי האותנטי.

התפריט החדש במקום הוא פרי יצירתו של השף המוערך עומאר עילוואן, אשר להשכלתו למד במוסדות הקולינריה המובילים באירופה, עבד המסעדות המובילות בארץ ובחול בהן צבר ניסיון רב ולטביעת יד ייחודית.

המסעדה הוקמה במבנה לשימור מחמיר בקרן רחובות פנימיים, בלב סמטאות הבילוי התוססות של המתחם רווי ההיסטוריה, ופונה לרחבת המסחר התוססת של שוק הפשפשים. במקום ניתן לשבת בנוחות, או לקחת מנה לדרך ולהמשיך לטייל בין דוכני השוק ובין דרכיו המסועפות.

מסעדת קפטן הוק בשוק הפשפשים, משיקה Happy Hour במסגרתו בין הימים שני עד חמישי והשעות 17:00-19:00 תינתן הנחה של 20% על תפריט הקיץ החדש.

קרדיט תמונות:מיכל ברוטפלד

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן