גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

כיצד להיות מוכנים לכל תרחיש בכלל, ובעת יציאה לשרות מילואים בפרט

כיצד להיות מוכנים לכל תרחיש בכלל, ובעת יציאה לשרות מילואים בפרט

בכתבה זו אנו מתעמקים בשיקולים הכספיים המהותיים שכל אזרח/ית, ועל אחת כמה וכמה, כל חייל/ חיילת צריכים להתחמש בהם, בכל מקרה וביתר שאת, בתקופה המתוחה בה אנו נמצאים – כי אסטרטגיה פיננסית מוצקה היא מוכנות לכל דבר שיקרה, גם אם הוא לא צפוי.

ריכזנו עבורכם את כל הטיפים הפנסיונים שחשוב לבצע למען ביטחונכם האישי, בטחון יקיריכם, ובעיקר לפני יציאה לפעילות צבאית:

1.אנו מציעים לכם להוציא דו"ח עדכני מהמסלקה הפנסיונית שתישלח אליכם ואל מי מבין הקרובים שבחרתם. זה יחסוך את כל הבירוקרטיה הכרוכה באיסוף מידע על הזכויות הפנסיוניות והפיננסיות של נפטר – היות שבמקרה של פטירה חלילה, חברות הביטוח, קופות הגמל וקרנות הפנסיה לא מעבירות יותר מידע למסלקה ונוצר קושי אדיר באיסוף המידע על החסכונות של הלקוח. ניתן להוציא את המידע גם באופן עצמאי באתר המסלקה.

2. אנו מציעים להמציא לכם דו"ח מ"הר הביטוח", הכולל את רשימת החברות שבהן יש לכם כיסוי ביטוחי, וכולל אף את גובה הביטוח. בדומה לנתוני "המסלקה", הדבר מאפשר מיצוי מהיר של זכויות במקרה של פטירה חלילה, ואין צורך לעמול קשה לאיסוף המידע. גם את המידע הזה ניתן להוריד באופן עצמאי ללא תשלום באתר הר הביטוח.


3. אנו ממליצים לוודא שיש לכם ביטוח שארים בקרן הפנסיה שלכם. כדאי לבדוק מול קרן הפנסיה אם חתמתם בעבר על ויתור כיסוי ביטוחי לשאירים (אישה/בעל וילדים) במקרה של פטירה. רווקים/ות רשאים לוותר על כיסוי ביטוחי לשאירים, וזה חוסך להם כמה עשרות שקלים בחודש בעלויות הביטוח. אך על פי התקנון האחיד של קרנות הפנסיה החדשות, אם אותו רווק לא עדכן את קרן הפנסיה בעניין נישואין או הולדת ילד, ייתכן מצב שבו האלמן/ה והיתומים לא יהיו זכאים לקצבת שאירים.

4. אנו ממליצים לכם לקבוע מוטבים מחדש בתוכניות פנסיוניות וביטוח חיים כך שיהיו מעודכנים מוטבים עדכניים נכון להיום. כמו כן, לקבל מידע מהו סכום ביטוח החיים שלכם במקרה של פטירה – אם לא קבעתם מוטבים, ולא עשיתם צוואה, הכסף יועבר בהתאם להחלטת המדינה, על פי חוק הירושה. החלוקה הזו לפעמים לא תואמת את הרצונות והצרכים שלכם. במקרה של פטירה, חסכונות בבנק ובתיקי השקעות הם חלק מכספי העיזבון, כלומר אם לא עשיתם צוואה – חוק הירושה חל עליהם. לעומת זאת, כספי חיסכון בתוכניות פנסיוניות וביטוח חיים, ניתן להוריש למוטבים שבחרתם, ולקבוע כמה כל מוטב יקבל במקרה של פטירה. זה יכול להיות כל אחד, אפילו חבר/ה. לא בטוח אם עדכנתם מוטבים, או מיהם? אנו נעזור לכם לקבוע מוטבים בהתאם למצבכם המשפחתי והרצונות שלכם. קביעת מוטבים מאפשרת לכם להחליט למי יעבור הכסף, חוסכת בירוקרטיה ומקצרת משמעותית את מועד קבלת הכספים היות שאין צורך להמציא צו ירושה או צו קיום צוואה. (בניגוד לתהליך שקורה כשאין צו ירושה האורך בדרך כלל כמה חודשים. בנוסף לכך, צו ירושה פותר התנגדויות שעלולות לגרום לעיכוב של שנים עד קבלת הכסף).

5. אנו ממליצים לחתום על סעיף אריכות ימים בבנק במקרה של פטירה – חשבון העו"ש המשותף עם בן/בת הזוג מוקפא, ולא ניתן לבצע בו כל פעולה, אפילו משיכת המשכורת השוטפת של האלמן/ה, עד להמצאת צו ירושה או צו קיום צוואה. פעולה פשוטה בבנק מאפשרת לחתום על סעיף 'אריכות ימים', ומעניקה לבן/בת הזוג להתקיים בכבוד, מבלי להזדקק ל"טובות" ממנהל הבנק או להמתין להמצאת צו ירושה.

6. אנו ממליצים על הגדלת כיסוי שאירים ונכות למבוטחים בקרן פנסיה חדשה. מומלץ להגדיל את כיסוי השאירים ל-100%, ואת כיסוי הנכות ל-75%. ההגדלה נכנסת לתוקף בחודש לאחר החודש שבו הוגשה הבקשה, ועשויה להגדיל את קצבת השאירים לאלמנה ולילדים ואת קצבת הנכות. אנו יכולים לעזור לכם בביצוע הבקשות הללו.

הכתבה הינה על פי דעתנו המקצועית ואין בה משום מתן של ייעוץ אישי כלשהו. מומלץ לפנות אלינו או לאנשי מקצוע בתחום ולקבל יעוץ וטיפול פרטני ומותאם.

אם יש לכם עוד שאלות פנו אלינו ונענה לכם- לפניות –לחצו כאן או למייל Elinsur1967@gmail.com

Exit mobile version