חמין ביתי של סבתא יהודית
כשהייתי קטנה לא אהבתי חמין בכלל. עד שפעם אחת אמא שלי החליטה עשות שינוי משמעותי במתכון, אני אפילו לא בטוחה מה היה קודם, אבל מאז שהיא מכינה אותו ככה- זה אחד הדברים הטעימים שיש. אפילו הילדודס שלי (הנכדים שלה) אוהבים אותו. לפחות כשיש להם חשק לחמין 😉
אז לרגל יום החמין הישראלי, קבלו את המתכון הכי טעים לחמין שיש.
מצרכים (ל 7- מנות):
1 בצל מטוגן
1 עגבניה מגורדת
1 כף רסק עגבניות
5-4 שוקיים של הודו / עוף
5-4 סטייקים של בקר / נתחי שריר הזרוע
1 קישקע (לא חובה)
10 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעים
1/2 1 כוסות גריסים (ידעתם שזה סופר פוד?)
1 כוס גרגרי חומוס
1 כוס שעועית לבנה
2-1 כפיות שום (כ 5 שיניים כתושות)
1/2 כפית פפריקה
2 כפיות מלח
1 כף אבקת מרק
7 ביצים קשות (אפשר לבשל אותן מחוץ לסיר החמין)
אופן ההכנה:
משרים את הקטניות בנפרד יום קודם.
מסדרים בסיר את הקטניות, תפ״א ובשר. מי שאוהב לבחור את סוג הקטניה אפשר להפריד את הסוגים ע״י ״חומה״ מבשר, ״חומה״ מתפוחי אדמה וכו׳ מסביב לכל סוג קטנייה.
מערבבים את הבצל המטוגן עם עגבניה מגורדת ורסק עגבניות. מוסיפים את התבלינים, ומפזרים מעל לכל מה שהנחנו בסיר.
מוסיפים מים שיכסו כמעט את הכל. מרתיחים ומכניסים לתנור בחום נמוך של כ- 150º (אם הסיר קטן-אופים בטמפרטורה נמוכה יותר), על תחתית התנור כ-12 שעות.
• כדאי לבדוק אחרי 8-10 שעות: אם התערובת יבשה-מוסיפים כחצי כוס מים ומנמיכים את החום ל- 100º .
* מומלץ להניח את הסיר בתוך תבנית, כדי שאם יגלוש התנור לא יתלכלך.
את הביצים ניתן להכניס לתוך הסיר או לבשל אותן בנפרד.
* מי שאוהב ביצים חומות יכול להשאיר אותן בסיר עם מים בתנור (לוודא שהמים לא מתאדים כולם), הן יצאו חומות גם מחוץ לסיר החמין.
בתיאבון!
אפרת שיין – פשוט להשקיע בעצמך
להצטרפות לקבוצת הטיפים והמתכונים: https://bit.ly/3NKiDpz