לכבוד שעון הקיץ – מזונות מעוררים!
אם גם לכם קשה עם המעבר לשעון הקיץ והפסד שעת השינה היקרה מפז, הרי שאתם לא לבד… אילנית סנדרוביץ, דיאטנית קלינית במכבי נרתמה לעזרתכם ונותנת טיפים לתזונה שיכולה לעזור לכם להתמודד עם הקושי להתעורר…
קשה לקום בבוקר, לפתוח את העיניים… במיוחד כשצריך לקום שעה קודם והמיטה החמה קוראת לנו לעוד שעת שינה.
לאחר המעבר לשעון קיץ, הנה כמה טיפים תזונתיים שיעזרו לעשות את המעבר חלק יותר:
1. קפה וקפאין אמנם נותנים אנרגיה ומעוררים, אך במקביל הקפידו על שתיית מים ואל תחליפו את המים בקפה. צריכת מים בכמות מספקת (2 ליטר ליום) מגבירה את תחושת הערנות והרעננות.
2. הקפידו על ביצוע פעילות גופנית, רצוי בשעות הבוקר, גם אם צריך לקום טיפה יותר מוקדם בשביל זה. הפעילות מעוררת, משחררת אנדורפינים ותורמת לתחושת קלילות ואנרגטיות לאורך היום.
3. המנעו מארוחות כבדות לפני השינה וכן במהלך יום העבודה. כשאנו אוכלים ארוחה כבדה העשירה מאד בחלבון ובשומן או כמות מזון גדולה, הרבה אנרגיה מופנית לעיכול המזון ואנו חווים תחושות עייפות וחוסר אנרגיה. העדיפו ארוחות קטנות וקלילות כגון סלט ירקות עם טונה/ ביצה/ סלמון/ חזה עוף או טופו על פני סטייק עם תפוחי אדמה.
4. המנעו מפחמימות פשוטות כגון מיצים וממתקים, אשר מצד אחד מעלים מהר את רמות הסוכר וגורמים לתחושת ערנות אך מצד שני בעקבותיהם תהיה נפילה חדה ברמת הסוכר ובאנרגיה. העדיפו פחמימות מורכבות כגון כריך מלחם שיפון/ כוסמין/ חיטה מלאה, דגנים מלאים (בורגול, קינואה, כוסמת ועוד) וכן קטניות- פחמימות אלו מתפרקות לאט, מעלות בצורה מתונה את רמות הסוכר בדם ועוזרות לשמור על רמות אנרגיה קבועות יחסית בגוף.
5. שלבו מאכלים קרים ועתירי נוזלים כגון ירקות, גבינות 5%, יוגורט ואף מרקים קרים בתפריט היומי- מזונות אלו קלים לעיכול ומאפשרים לשמור על רמות ערנות גבוהות לעומת מאכלים חמים ותבשילים.
6. חווים עייפות אחרי ארוחת הצהריים? נסו לאכול ארוחה המורכבת מחלבון דל שומן וירקות בלבד, ללא פחמימות. כך רמות הסוכר לאחר ארוחה זו יהיו נמוכות יותר ולא תחוו עליה ואז ירידה, המובילה אחריה עייפות.
וכמובן- לכו לישון חצי שעה יותר מוקדם וזכרו שהגוף מסתגל מאד מהר, רק כמה ימים…
שיהיה יום מלא אנרגיות!!!
אילנית סנדרוביץ, דיאטנית קלינית במכבי שירותי בריאות