חג הפסח יצא והנה החלו חגיגות המימונה, זמן מצוין לברך בתרבחו ותסעדו ולהביא את המתכון של השף גיא פרץ למופלטה מרוקאית מושלמת – הכי טעימה שיש.
המרכיבים (ל-40 יח'):
1 ק"ג קמח לבן מנופה.
30 גרם שמרים טריים מפוררים או שמרית.
1 כף סוכר.
1 כף מלח.
כ-2.5 כוסות מים פושרים.
2 כוסות שמן לטבילת כדורי הבצק.
להגשה: חמאה, דבש.
אופן ההכנה:
1. מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה ומשהים כ-15 דקות בטמפ' החדר.
2. יוצקים מהבצק הרך והדביק כדורים בגודל כדורי פינג-פונג ומשהים 15 דקות. מכניסים לקערה עם שמן, מוציאים כדור אחר כדור ומשטחים על משטח שיש משומן בעזרת ידיים משומנות לעלה בקוטר כ-25 ס"מ.
3. מטגנים את המופלטות במחבת טפלון חמה ששומנה קלות ב-2 מחזורי טיגון של 20, בלי להוציאן מהמחבת, באופן הבא: את המופלטה הראשונה מטגנים כ-10 שניות. בינתיים משטחים ומכינים את המופלטה הבאה, הופכים את המופלטה שבמחבת, ועליה מניחים את המופלטה החדשה.
הופכים את שתי המופלטות יחד וחוזר חלילה עד לערמה של 20. מוציאים מהמחבת וממשיכים לטגן אל השאר באותו אופן.
4. מגישים בליווי חמאה ודבש.
להצטרפות לקבוצות הווטסאפ של חדשות מחולון , בת ים ,ראשון לציון, אזור, נס ציונה, באר יעקב-לחצו כאן
להצטרפות וקבלת עדכונים בווטסאפ בנושאי: בריאות, בטחון, פלילים, נדל"ן, פנאי וטיולים ועוד..-לחצו כאן
להצטרפות וקבלה של כל קבוצות הווטסאפ של חולון-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצות הפייסבוק של חולון, בת ים וראשון לציון-לחצו כאן
להצטרפות לכל החדשות החמות בטלגראם –לחצו כאן
להורדת אפליקציית goitem למכשירי אנדרואיד- לחצו כאן
להורדת אפליקציית goitem למכשירי אפל- לחצו כאן
להצטרפות לכל החדשות החמות בטלגראם –לחצו כאן
להצטרפות לערוץ היוטיוב goitem-tv-לחצו כאן
להצטרפות לערוץ החדשות המקומיות – ערוץ החדשות המקומיות של חולון,בת ים,ראשון לציון וערי הסביבה ב-WhatsApp:לחצו כאן וסמנו עוקב