כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

עישון במהלך הריון

ד"ר איליה קליינר מהמרכז הרפואי וולפסון בראיון מיוחד

לרגל יום העישון הבינלאומי, ד"ר איליה קליינר מסביר על הסכנות שבעישון במהלך הריון

בסקר חדש שפורסם ע"י האגודה למלחמה בסרטן השבוע, עולה תמונה מדאיגה לפיה אירועי ה-7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל, השפיעו לרעה על הרגלי העישון בקרב 40% מהמעשנים בארץ. במקביל, ההיסטוריה מלמדת כי לאחר כל מלחמה גדולה מגיע גל ילודה משמעותי, תופעה המכונה "בייבי-בום". אז אם אתן מתכננות או בעיצומו של הריון הכתבה הזו היא בשבילכן.

״עישון במהלך ההריון פוגע בבריאות האישה והעובר. נזקי העישון מרחיקי לכת להתפתחותו של העובר ולמרות שזה לא קל להיגמל מעישון, כרופא, אני סבור כי זה שווה כל מאמץ לטובת בריאות העובר" מסביר ד"ר איליה קליינר, מנהל חדרי לידה במרכז הרפואי וולפסון.

״החומרים הרעילים חודרים למחזור הדם של העובר"

"כאשר אישה בהריון מעשנת, אלפי הכימיקלים שנמצאים בסיגריה, ביניהם גם המסרטנים, נכנסים לא רק לגוף האישה אלא גם חוצים את השילייה ומגיעים לעובר המתפתח בתוך הרחם. כתוצאה מכך יתכנו השפעות רבות על מהלך ההריון והשפעות על עוברך, מוסיף ד"ר קליינר.


הפלות, לידה מוקדמת, עיכוב בגדילה התוך רחמית והשפעות ראתיות לאחר הלידה

בנוסף, נמצא כי העישון מגביר את הסיכון לפגיעות הבאות : הפלות, הריון חוץ רחמי, פגיעה בפוריות, לידה מוקדמת, עיכוב בגדילה התוך רחמית, בעיות בהתפתחות תקינה של השלייה, הפרדות שלייה ועוד.

״לאחר הלידה, יילודים אשר נחשפו לעישון בזמן ההריון עלולים לסבול יותר מבעיות נשימתיות, סרטן, ומבעיות התפתחות נוירולוגויות וחברתיות . לידה מוקדמת למשל, היא אחת הסיבות המובילות לסיבוכי פגות ונכות משמעותים ואף למוות בתינוקות. גם בבחינת הפוריות, הכניסה להריון והפלות הסיכון לאלו עולה בעת חשיפה לניקוטין סביב הכניסה להריון וההריון עצמו, תופעות כמו היפרדות שלייה נפוצות יותר בקרב נשים הרות אשר מעשנות ומצב זה מסכן את בריאותה של האם והתינוק. תופעה מסוכנת נוספת שנקשרה בתינוקות שאמם מעשנת היא מוות בעריסה, כאשר מחקרים מראים כי הסיכון לתופעה הזו גבוה פי 3 אצל תינוק שאימו מעשנת לעומת תינוק שאימו אינה מעשנת. כלל הסיבוכים מופחתים באופן משמעותי בנשים אשר מפסיקות לעשן במהלך הטרימסטר הראשון ועל נשים הרות לעשות מאמץ רב לזנוח הרגל זה במיוחד בהריון. ואם לא השתכנעתם עד כאן, זכרו כי הסיכוי של ילד שגדל בבית שבו ההורים מעשנים גדול יותר להפוך למעשן בעצמו". מסכם ד"ר קליינר.

קרדיט: המרכז הרפואי וולפסון

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן