גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

הביטוח הלאומי יצא באזהרה לתושבי ישראל

הביטוח הלאומי יצא באזהרה לתושבי ישראל.

בתקופה האחרונה מתפרסמות מודעות לא חוקיות כמו המצורפת מעלה.

שימו לב: פטור מתור ניתן רק על ידי ביטוח לאומי ורק למי שמגיע לו לפי חוק.

הביטוח הלאומי מזהיר שמי שעושה דברים לא חוקיים שייקח בחשבון שהוא יפעל מולו בכל האמצעים הדרושים.

צרפנו עבורכם טיפים והמלצות כיצד להתגונן מהונאות ופייק ניוז


טיפים להתגוננות מפני התופעה של תרגילי העוקץ

עורך הדין גיא סרוסי מתמחה בייצוג ובהשבת כספים לקורבנות תרגילי עוקץ נותן לנו מספר טיפים להתגוננות מפני התופעה של תרגילי העוקץ

איך מתגוננים?
החזרת כספים שאבדו כתוצאה מעוקצי ההתחזות ברשת – היא משימה קשה עד בלתי אפשרית. בדרך כלל הגורם העוקץ לא פועל מישראל ולעתים קרובות יהיה קשה (עד בלתי אפשרי) לאתר אותו. ההתמודדות הנכונה כאן היא כמו באמרה הידועה בכדורסל "שהניצחון הוא בהגנה". כלומר, מקדימים תרופה למכה ונוקטים בזהירות יתרה בשימוש ברשת או כלפי הודעות ווסטאפ, SMS וכו'.
כל הודעה או מייל שמבקשים מכם לעדכן פרטים אישיים צריכים להיבחן בזהירות גם אם הם נראים אותנטיים ואמיתיים לחלוטין. שימו לב, למשל:
·        שגיאות כתיב וכדומה – האם ההודעה מנוסחת עם שגיאות כתיב ותחביר בולטות?
·        שיבושים ב-URL – האם כתובת ה-URL תואמת את המקור?
·        הצעה לא הגיונית – האם ההצעה שמציעים לכם הגיונית? לדוגמה, טוענים בפניכם כי זכיתם בירושה או כל מתנה בשווי מאות אלפי שקלים, וכמובן זכייה בהגרלה שלא זכרתם שנטלתם בה חלק. האם זה הגיוני? אם לא – אל תשתפו פעולה.
·        הורידו אפליקציות רק מחנות רשמית – אל תתפתו להוריד אפליקציות במהירות מאתרים שונים אלא רק מהחנויות הרשמיות. אפליקציות שנוטלות מכם את פרטי האשראי, או את סיסמאות הכניסה לחשבונות הבנק או ה- PayPal שלכם – עלולות לשאוב מכם ממון רב במהירות.
·        שמרו על פרטיותכם – אל תתנדבו למסור מידע ופרטים אודותכם לגורם כלשהו ובפרט אם יש סימנים חשודים שצריכים להדליק נורות אזהרה.
מה עושים?
נפלתם קורבן לעוקץ התחזות? פנו בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי. ייתכן שיהיה ניתן לנקוט בפעולות שונות לעצירת המפולת (למשל, ביטול כרטיסי אשראי) ואף דרישה וקבלת החזר כנגד הפעולות הזדוניות שבוצעו בחשבונכם. לעתים, גם כשמדובר על אתרי אינטרנט בחו"ל, תקנון האתר ותנאי השימוש מאפשרים לבצע תיקון בדיעבד במקרה של הונאה והתחזות. כך למשל, חברות האשראי הישראליות מעניקות סוג של ביטוח לעסקאות שבוצעו באופן זדוני על ידי האקרים ופורצים למיניהם.
בפעמים אחרות, יכול להיות שאם העברתם כסף דרך בנק או גורם פיננסי אחר תהיה לו אחריות כלפיכם, תלוי בסכומי הכסף ובמשך הזמן – נסיבות שמשתנות מתיק לתיק.
כדאי להכיר גם את חוק שירותי תשלום, תשע"ט-2019 שמקדיש פרק שלם תחת הכותרת של "שימוש לרעה באמצעי תשלום" ובו מפורטות מלוא הזכויות שמגיעות לאדם שנעשה שימוש זדוני באמצעי התשלום שלו. הן לגבי התקופה שלאחר ההודעה על הגניבה/האובדן והן לתקופה שבין הגניבה/האובדן לגילויה.
הייעוץ המשפטי כאן הוא חשוב שכן במקרים רבים יש משמעות גדולה לצעדים שננקטים מיד לאחר זיהוי התרמית, כמו גם ללוחות הזמנים והניסוח בפנייה לגורם הרלבנטי. לא אחת תדרשו גם לערב את גורמי אכיפת החוק בסיפור.
 
משרדנו מתמחה בתיקי עוקץ, ומסייע לא אחת לנפגעים להשיב את כספם בחזרה. במקרים שאין אפשרות להשיב את הכסף אנחנו חושפים זאת בפני הלקוח/ה, ומונעים ממנו/ה הוצאות משפטיות שלא יניבו דבר.

מה אתם יכולים לעשות כדי להימנע מפייק ניוז?

לפני הכל, כלל האצבע הפשוט ביותר, אם זה מרגיש לכם כמו פייק ניוז, זה כנראה פייק ניוז. ראיתם מספיק חדשות, קראתם מספיק עיתונים כדי לזהות אם המידע שאתם נתקלים בו, נראה או נשמע סביר. נניח שקיבלתם הודעות SMS . אתם מכירים את זה ששלח? האם זה מקור מהימן? שימו לב לניסוח ההודעה. האם היא נראית כמו מידע כללי או שהיא מנוסחת בצורה שתעורר תגובה קיצונית? במקרים רבים, מפיצי פייק ניוז מנסים להחביא אותו בתוך שטף ידיעות נכונות. שתיים שלוש כתבות, הודעות, ידיעות אמיתיות ואז, פייק ניוז. הכוונה היא שבתוך הרצף של חומר שנראה לכם אמיתי וסביר, לא תשימו לב שיש מידע שקרי. אבל אתם תשימו לב. תבדקו למשל האם ידיעה שקיבלתם הגיעה לעוד אנשים? האם היא ידיעה חדשותית או כזאת שממוענת אליכם בלבד? האם התדירות של ידיעות ממקורות לא מוכרים התגברה לאחרונה? אם כן, אתם יכולים לעצור את זה. פשוט תחתכו את צינורות ההפצה. אל תעבירו פייק ניוז, אל תאמינו למקורות מידע שאתם לא מכירים. פשוט אל תתנו לאף אחד לעבוד עליכם. הגיע אליכם מידע ממקור אנונימי? סביר שמדובר בפייק ניוז והפצתו מסייעת לאויב.

מפיצי פייק ניוז אוהבים רשתות חברתיות. מה עושים?

הרשתות החברתיות משמשות בשנים האחרונות את מפיצי הפייק ניוז וחשוב להיזהר. כמובן שרוב המידע אינו שקרי אבל איך בכל זאת תזהו? הפצת פייק ניוז עושה שימוש נרחב ב״בוטים״ ופרופילים מזויפים. אם קיבלתם הצעות חברות ממקורות לא מזוהים לאחרונה חשוב שתבדקו: מתי נפתח הפרופיל? כמה חברים יש למציע החברות? האם יש לכם חברים משותפים? דרך נוספת לזהות פייק ניוז ברשתות החברתיות היא לעצור שנייה ולחשוב האם מדובר בתוכן שפגשתם כבר בעבר? פייק ניוז יהיה מנוסח בצורה עילגת, ייראה כאילו הוכן באופן מרושל בעברית גרועה עם שגיאות כתיב. אם מתעורר בכם חשד, נסו להתכתב עם מפעיל הפרופיל ובדקו, האם המענה הוא בעברית תקינה או בתרגום מכונה?

אז איך בכל זאת קוראים חדשות ברשתות החברתיות?

הרשתות החברתיות הן מקור מידע מעולה ואנחנו חושבים שאפשר לקרוא בהן בחופשיות, אבל חשוב לשים לב. האם המידע שאתם קוראים מגיע ממקור אמין? איך בודקים? פשוט. האם המקור כותב את התוכן בעצמו או רק משתף מידע קיים ממקורות אחרים? האם המקור מפרסם המון פוסטים בזמן קצר? האם המידע מגוון וקיים בנושאים שונים או רק בנושא הבחירות? בידקו מהם סוגי החומרים שהמקור מפיץ: האם מדובר בתוכן פוליטי? האם מדובר בתוכן חדשותי? האם הדמות שיצרה איתכם קשר או שמפרסמת את המידע ברשת, עוסקת באופן משמעותי בגורמים הקשורים לבחירות בלבד?

להצטרפות לקבוצות הווטסאפ של חדשות מחולון , בת ים ,ראשון לציון, אזור, נס ציונה, באר יעקב-לחצו כאן

להצטרפות וקבלת עדכונים בווטסאפ בנושאי: בריאות, בטחון, פלילים, נדל"ן, פנאי וטיולים ועוד..-לחצו כאן

להצטרפות וקבלה של כל קבוצות הווטסאפ של חולון-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצות הפייסבוק של חולון, בת ים וראשון לציון-לחצו כאן

להצטרפות לכל החדשות החמות בטלגראם –לחצו כאן

להורדת אפליקציית goitem למכשירי אנדרואיד- לחצו כאן

להורדת אפליקציית goitem למכשירי אפל- לחצו כאן

להצטרפות לכל החדשות החמות בטלגראם –לחצו כאן

להצטרפות לערוץ היוטיוב goitem-tv-לחצו כאן

Exit mobile version