הסיר המושלם לכבוד שבת המלכה ממעדני גורמה!
עופות בגריל ברוטב תפוזים סילאן ודבש
תכירו את הקוקטייל עוף – הכרעיים החדש של מעדני הגורמה! מארז של שוק וירך יחד מגיע כבר מקוצב נקי וללא עצם גב ירך ברמה הכי גבוה שיש בלי שומנים ,בלי נוצות פשוט אפס התעסקות הכל נקי ומוכן לעבודה !
אז יאללה בואו נתחיל 👇
מצרכים :
חבילת קוקטייל עוף
חבילת בייבי תפוחי אדמה
6-8 בצלי שאלוט
1 ראש שום
1 תפוז גדול
4 ענפי טימין טרי
למרינדה :
6-8 יחידות עוף מחורצים
שמן זית
מלח, פלפל גס
חצי תפוז סחוט
כף פפריקה מתוקה בשמן
כף שום כתוש
כף דבש
כף סילאן
כף סויה
כף טריאקי
ומערבבים הכל יחד בקערה ומניחים במקרר למשך 15 דק .
בינתיים קולפים חבילה של בייבי תפוח אדמה
6-8 יחידות בצל שאלוט קלוף וחצוי .
בסיר סוטאז׳ / תבנית מסדרים את העופות .
מכניסים לקערה של המרינדה את תפוחי אדמה הקלופים
והבצלי שאלוט מערבבים ושופכים מעל העופות ומסדרים הכל יפה .
מניחים את הראש שום החצוי סוחטים עוד רבע תפוז מעל ומזלפים סילאן .
מוסיפים פלחי תפוז וענפי טימין עוטפים בנייר אפייה רטוב ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 50 דק .
לאחר מכן מוציאים את הנייר כסף והנייר אפייה ומכניסים לתנור לחום של 220 מעלות למשך 20 דק או עד להשחמה יפה של העופות .
מגישים ומתענגים על כל ביס – שיהיה בתאבון!