לקראת פתיחת שנת הלימודים-במד"א מחדדים את הנחיות הבטיחות, על מנת שהחזרה למוסדות החינוך תיעשה בשלום ובבטחה
עם פתיחת שנת הלימודים בתחילת השבוע הבא (א' 1.9) בצל מלחמת 'חרבות ברזל' וחזרתם של מיליוני התלמידים לגנים, בתי הספר היסודיים, חטיבת הביניים והתיכונים, הצוותים של מגן דוד אדום תודרכו לגלות ערנות יתר לתנועת ילדים בדרכים ולהעניק תשומת לב מיוחדת לנהיגה בקרבת מוסדות חינוך ומעברי חציה.
החזרה לשגרת הלימודים מביאה לשינוי בסדר היום, בין היתר בהסעות הילדים למוסדות החינוך ובמגן דוד אדום מבקשים מהציבור לנקוט בכל אמצעי בטיחות, על מנת להבטיח את שלומם של הילדים, ולמנוע מקרים טראגיים של שכחת ילדים ברכב. בארגון ההצלה הלאומי ממליצים להניח לצד מושבי הבטיחות של הילדים תיק, מכשיר סלולרי, או כל אמצעי חיוני אחר, שיחייב את ההורה להגיע למושב האחורי לפני עזיבת הרכב ומזכירים לנהגי ההסעות לעמוד בכל הדרישות של סריקת הרכב בתום הנסיעה ושאר הנהלים.
בנוסף, מוקד מד"א הייעודי, שמטרתו להעניק שירות רפואי למוסדות החינוך, ערוך לקראת פתיחת שנת הלימודים. במסגרתו, פועלים חובשים ופראמדיקים של מד"א, שעברו הכשרה מיוחדת, על מנת לתת מענה רפואי בשעות הלימודים, במקרה של פציעת תלמידים וילדים מגיל 3, הכפופים לחוק חינוך חינם חובה, באלפי מוסדות חינוך, בהם בתי ספר וגנים ברחבי הארץ.
מנכ״ל מד״א אלי בין: ״החופש הגדול תם אך יש להמשיך להקפיד לשמור על ההנחיות. בטיחות ילדינו היא מעל לכל ועלינו לפעול בכל דרך על מנת להבטיח שילדינו ישובו הביתה בבטחה ממסגרות הלימוד. אני קורא להורים, לצוותי ההוראה ולתלמידים, לרענן את הנחיות הבטיחות בדרכים ולרענן את הנחיות פיקוד העורף להתגוננות, כדי למנוע אסונות. מגן דוד אדום מאחל לתלמידי ישראל שנת לימודים מוצלחת, פורייה ובטוחה".
עם החזרה לספסל הלימודים, במד"א מחדדים את הנחיות הבטיחות, על מנת שהחזרה למוסדות החינוך תיעשה בשלום ובבטחה:
- נהגים ברחבי הארץ שנוסעים בקרבת מסגרות חינוך, מתנ"סים ותחנות הסעה, מתבקשים להיות ערניים יותר. ילדים נוטים להתפרץ לכביש, ולאור גובהם הנמוך, ניתן לפספס אותם עד שכבר יהיה מאוחר מדי. זכרו! נהגים מחויבים להאט בקרבת מעברי חצייה, וכמובן לעצור, אם נראה כי להולך הרגל יש כוונה לחצות.
- במד"א מבקשים מהורים המסיעים את ילדיהם לבתי הספר, להוריד את הילדים במקומות המתאימים לכך, ולוודא כי הם חוצים את הכבישים בבטחה, ובמעברי החציה בלבד.
- על ההורים לתרגל עם ילדיהם את הדרך הבטוחה לבית הספר ובחזרה ממנו. זכרו! ילד עד גיל תשע זקוק לליווי מבוגר בדרכו לבית הספר ובחזרה ולא חוצה כביש לבד.
- וודאו עם הילדים שהם מכירים את מיקומי המרחבים המוגנים בדרכם לבית הספר ובחזרה הביתה ושהם יודעים את הנחיות פיקוד העורף להתגוננות במקרה של אזעקה.
- הורים מתבקשים לצייד את הילדים בשתייה בכמות מספקת למהלך ימי הלימודים. חשוב להסביר לילדים את הצורך בשתייה מרובה, ולחדד את ההנחיות לשהייה בשמש במהלך ההפסקות.
- במד"א מזכירים לציבור לשים לב לרכבים חונים, במטרה לאתר פעוטות שחלילה נשכחו ברכב. זיהיתם ילד בתוך רכב נעול? הזעיקו מיד את מד"א בטלפון החירום 101 או באמצעות יישומון "מד"א שלי", והישמעו להנחיות החובשים והפראמדיקים במוקד, עד להגעת הכוחות למקום. נהגי הסעות מתבקשים לוודא בסריקה, כי לאחר פיזור הנוסעים, הרכב נותר ריק מאדם.
- חשוב להקפיד על רכיבה בטוחה על אופניים, ולנהוג על פי הכללים הנדרשים בחוק, בדגש על חבישת קסדה. נהגים, שימו לב לרוכב! במד"א מזכירים כי עפ"י הנחיות משרד התחבורה, רכיבה על אופניים חשמליים או גלגינוע (קורקינט חשמלי) מותרת רק מגיל 16 ולמי שברשותו רישיון נהיגה או למי שעבר בהצלחה מבחן תיאוריה או בחינה ייעודית לרכיבה.
- מומלץ להתקין על מכשיר הסלולרי של הילדים את היישומון "מד"א שלי" שיאפשר לילד להזעיק את מד"א בלחיצת כפתור אחת, מבלי שיצטרך אפילו לזכור את מספר החירום של מד"א – 101. בנוסף, עם הזנקת מד"א באמצעות היישומון, נשלח באופן אוטומטי מיקומו המדויק של הילד למערכות השליטה והבקרה במוקד מד"א, ולצוותים הנמצאים בדרך, באופן שמאפשר להגיע אליו במהירות ובקלות, גם אם הילד אינו יודע להסביר היכן בדיוק הוא נמצא.
זכרו – בכל חיוג למוקד החירום 101 של מד"א, הטיפול הרפואי הראשוני מתבצע באמצעות ההדרכה הטלפונית שתינתן על ידי הפאראמדיקים והחובשים במוקד, שיסייעו למתקשר ברגעים הראשונים עד להגעת צוותי מד"א למקום. במקביל לשיחה הטלפונית, מוזנקים למקום צוותי מד"א רכובים על אופנועים, באמבולנסים ובניידות לטיפול נמרץ וכווני מד"א ברכבם בפרטי