מתחילים להרגיש את הגורמה שבחג עם מתכון מושלם בשיתוף איתי אדרי האלוף – נתח דנוור ובצלים ממולאים באורז🥩👩🏼🍳
נתח שלם של דנוור מבית מעדני גורמה, אפשר לפרוס דק ולצלות על מחבת, ואז צולים בתנור בתבנית לצד בצלים ממולאים מתקתקים עם רכז רימונים והשילוב של טעמי הבשר והבצל הזה הוא לא פחות ממושלם!
מצרכים :
1.5-2 קילו נתח דנוור שלם מקצביית מעדני גורמה
10 בצלים גדולים
חצי קילו אורז עגול או פרסי
כוס יין אדום
3 כפות רכז רימונים
3 ענפי רוזמרין
שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן חמוציות
מלח
פלפל שחור דק
3 תפוחי אדמה
הכנה:
מרתיחים סיר מים גדול מקלפים 8 בצלים , וחורצים עם סכין עד לב הבצל, מכניסים לסיר להתרככות כחצי שעה ומסננים את המים .
צורבים את נתח הדנוור מכל צדדיו על מחבת חמה עם שמן זית, ממליחים ומפלפלים את הנתח מוציאים אותו מהמחבת ומוסיפים – כוס יין אדום , מצמצמים כדקה ומוסיפים רכז רימונים, כף מלח, כפית פלפל שחור 4 כוסות מים והרוטב מוכן.
למילוי – חצי קילו אורז שטוף, פטרוזיליה, חמוציות, כף מלח , כפית פלפל, מערבבים היטב
לוקחים פלח מהבצל ממלאים מהמילוי.
מסדרים בסיר את תפוחי אדמה בקרקעית, הנתח במרכז ומסביבו מלא בצלים, מכסים ברוטב, מכניסים מכוסה לתנור שחומם מראש ל190 לשעתיים ורבע, שימו לב להשאיר נוזל ולאחר שעה הוסיפו עוד קצת.
הנתח מוכן הבצלים רכים וטעימים , אפשר לקשט עם רימונים ולהגיש חם, בתאבון!