גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

משרד הבריאות: המלצות לסביבה בטוחה עבור ילדים

משרד הבריאות: מרבית הפניות למרכז הארצי למידע בהרעלות בשנת 2023 היו בנוגע לילדים בגיל הרך

רובם המוחלט של מקרי ההרעלה או המקרים בהם היה חשד להרעלה התרחשו בבית

משרד הבריאות מפרסם את סיכום הפניות לשנת 2023 למרכז הארצי למידע בהרעלות במרכז הרפואי רמב"ם.
על פי נתוני הדוח, בשנת 2023 היו כ-44,000 פניות למרכז הארצי למידע בהרעלות, 53% מכלל הפניות היו בנוגע לילדים ומתבגרים עד גיל 18. על פי הנתונים, מרבית המקרים היו ילדים בגילאים 0-6 (83%), כאשר מרבית מקרי ההרעלות היו בבנים (56% מהפניות).

על פי נתוני הדוח כ-92% מהמקרים התרחשו בתוך הבית, 3% התרחשו מחוץ לבית ו-1% מהמקרים התרחשו במוסדות חינוך. 82% מהחשיפות לחומרים רעילים היו דרך בליעה, 5% דרך חשיפה לעיניים ו-3% עקב שאיפת חומרים. 47.5% מהמקרים שהובילו להרעלה וחשד להרעלה בשנת 2023 היו עקב תרופות, 47.5% עקב חשיפה לתרופות וכימיקלים הנמצאים בבית (חומרי ניקוי, חיטוי והדברה ביתיים ועוד) וכ-5% עקב פגיעות צמחים ובעלי חיים ארסיים.

במטרה להפחית ככל הניתן את הפגיעה עקב הרעלות, משרד הבריאות והמרכז הארצי למידע בהרעלות במרכז הרפואי רמב"ם מדגישים את ההמלצות לסביבה בטוחה עבור ילדים:


ד"ר יעל לוריא, מנהלת המרכז הארצי למידע בהרעלות: "חשוב לציין כי רוב המקרים ניתנים למניעה ע"י מתן תשומת לב ושימוש במספר אמצעי זהירות פשוטים. הקפדה על כללים אלה תשמור על בריאותם ותמנע מהם סבל מיותר".

במקרים של הרעלה או חשד להרעלה יש לפנות לייעוץ המרכז הארצי למידע בהרעלות, במס' טלפון 04-7771900. בנוסף, במקרה של הרעלה או חשד להרעלה אין לגרום להקאה ובמקרה של חשיפת העור או העיניים, יש לשטוף היטב את האזור בכמות גדולה של מים זורמים. במקרה של קושי בנשימה, פרכוס או איבוד הכרה יש להתקשר מיד למד"א (101).

קרדיט:משרד הבריאות

להצטרפות וקבלת כל העדכונים מתחום הבריאות והריקולים לנייד שלך –לחצו כאן

Exit mobile version