בית משפט השלום בתל אביב (כב' השופטת אמיר, שהמשיכה לשמוע את התיק גם לאחר מינויה לביהמ"ש המחוזי) קיבל את עמדת הפרקליטות במלואה והרשיע את אור בכל סעיפי כתב האישום נגדה – ריבוי עבירות מע"מ, עבירות מס, אי-הגשת הצהרת הון ועבירה לפי חוק הגנת הצרכן. כן הורשעה אור בעבירות זיוף ועבירות מרמה בנסיבות מחמירות שבוצעו כלפי לקוחותיה וכלפי מנהל סניף בנק. זאת בגין מעשים שעשתה אור בין השנים 2016-2008, עת פעלה כיזמית נדל"ן וארגנה קבוצות רוכשים באמצעות חברות בשליטתה.
בימ"ש קבע כי אור לא הוציאה חשבוניות ולא דיווחה למנהל מע"מ על חלק מהעסקאות שביצעה בשמונה פרויקטים למגורים.
בנוסף קבע בימ"ש כי אור לא הוציאה חשבוניות ולא דיווחה למנהל המכס והמע"מ על עסקאות שביצעה כעוסקת עצמאית בתחום הנדל"ן, עת נרשמו על שמה זכויות בפרויקטים למגורים ששיווקה.
כן הורשעה אור במרמה כלפי לקוחות בפרויקט צ'לנוב, אחד הפרויקטים שבהם ארגנה קבוצת רכישה. אור ביקשה מהלקוחות להעביר כספים לצורך רכישת הקרקע עליה יקום הפרויקט לחשבון חברה בשליטתה תוך הצגת מצגים כוזבים שונים וללא יידוע הנאמן.
בנוסף קבע בימ"ש כי אור זייפה מסמך בנקאי שהראה לכאורה יתרה של עשרות מיליוני שקלים בחשבונה הפרטי והציגה את המסמך המזויף בפני מנהל סניף בבנק המזרחי על מנת לשכנעו לכבד שיקים שמסרה חברה בשליטתה למרות חריגה ממסגרת האשראי בחשבון החברה.
בנוסף, הורשעה אור בעבירות על פי חוק המע"מ ופקודת מס הכנסה בגין רכישות פרטיות של מוצרים לצרכיה הפרטיים כמו ביגוד, תיקים, תכשיטים ועוד, בסכום של כ-900 אלף שקלים. אור רשמה ההוצאות באופן כוזב בספרי חברה שבשליטתה לצרכי התחמקות ממס. בנוסף, הורשעה אור בכך שחברה בשליטתה מימנה עבורה דירה בסכום 2.7 מיליון שקלים והיא לא דיווחה על הכנסה מדיבידנד.
עוד קבע ביהמ"ש כי אור ביצעה הפרה של אי-פיקוח לגבי הטעיה בפרסום לפי חוק הגנת הצרכן בכך שהציגה מצג לפיו הדירות נמכרות מקבלן.
יצוין, כי מתחילת ההליך בבית המשפט אור לא לקחה לעצמה ייצוג משפטי, בכלל זה סירבה לייצוג של סנגוריה ציבורית, ופעלה לייצג את עצמה; זאת לעיתים תוך הפרעה לניהולם התקין של דיונים או היעדרות מהם. הפרקליטות סמכה ידיה בעניין זה על החלטות רבות ומנומקות של בית המשפט לאורך ההליך, הנוגעות להיבטים של היעדר הייצוג ושמיעת דיונים בהיעדרה של הנאשמת. בפסק הדין התייחס בימ"ש לעניין זה ואמר כי התרשם כי התנהלותה של אור הייתה מניפולטיבית.
כן יוזכר כי לפסק דין זה קדמו בפרשה זו, במסגרת הסדרי טיעון, הרשעת חמש חברות (תאגידים) שהיו בשליטת אור ועברו הליכי פירוק, והרשעת טלי חיו, לשעבר העוזרת האישית של אור, בעבירות של זיוף ומרמה. חיו נידונה לארבעה וחצי חודשי מאסר שרוצו בעבודות שירות. כן הורשע, במסגרת הסדר טיעון, דרור גלעדי, סמנכ"ל הכספים בחלק מהחברות של אור, בעבירות של מע"מ, מס הכנסה, זיוף ומרמה וזאת לאחר שבמהלך ההליך הפך לעד מדינה בפרשה. גלעדי נידון לתשעה חודשי מאסר שרוצו בדרך של עבודות שירות.
התיק נוהל על ידי עו"ד טפת מויאל-רוטשילד, רוי גורדון וטל-יה קליין מפרקליטות מיסוי וכלכלה. כן לקחו חלק בטיפול בתיק עו"ד
יאמלאק אצ'שמן ואסנת שי מהרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן.
החקירה בוצעה על ידי חקירות מכס ומע"מ ירושלים ופקיד שומה חקירות תל אביב ברשות המיסים, יחידת הונאה תל אביב במשטרת ישראל והרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן.
לקבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון, אזור, באר יעקב, ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של חולון- לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של בת ים-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של ראשון לציון- לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של אזור-לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של באר יעקב לנייד שלך –לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של נס ציונה לנייד שלך לחצו כאן
להצטרפות וקבלה על תאונות ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן
קבלת עדכונים בנושאים שונים
להצטרפות וקבלת כל העדכונים מתחום הבריאות והריקולים לנייד שלך ––לחצו כאן
להצטרפות וקבלת עדכונים ביטחוניים ופלילים לנייד שלך –לחצו כאן
להצטרפות וקבלת עדכונים בכל מה שמעניין בתחום הנדל"ן-לחצו כאן
לקבלת המלצות ועידכונים בתחום הפנאי והטיולים – לחצו כאן
לקבלת עדכונים בנושאי ביטחון-לחצו כאן