מתכון מושלם לכבוד שבת- כי אין כמו בורקס בשר גורמה בשולחן שישי!
בורקס בשר מאת מעדני גורמה – קדימה תתחילו להכין 🙂
מצרכים:
בצק פילאס
חצי קילו בשר טחון
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 כפות שמן
מלח
פלפל
חצי כפית כמון
כפית פפריקה
רוטב פטריות:
1 סלסלה פטריות טריות
3 כוסות מים חמים
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
מלח
פלפל
רבע כפית כמון
כף אבקת מרק פטריות
שתי כפות קורנפלור עם רבע כוס מים קרים מערבבים הכל ושופכים לתוך הסיר.
אופן הכנה:
במחבת מטגנים מעט בצל ומוסיפים את הבשר טחון ומפרים אותו מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד צמצום הנוזלים ומנחים בצד עד שיתקרר.
בינתיים מכינים את הרוטב פטריות, מטגנים בצל מוסיפים את הפטריות את המים מביאים לרתיחה מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד להסמכה של הרוטב טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.
עובדים עם בצק פילס לפי הוראות יצרן חותכים את הבצק לארבע רצועות שוות ממלאים כל רצועה בבשר סוגרים היטב ומגלגלים בצורת שבלול גדול רצועה רודפת רצועה.
מברישים בביצה מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומה מראש 180 מעלות למשך 45 דקות בערך או עד להזהבה יפה .
מגישים את הבורקס ולצידו את הרוטב פטריות ונהנים מכל ביס 🫦
בתיאבון ❤️
נתראה בסניף שלנו- מרכז הסיירים, חולון.
שבת שלום ובשורות טובות!