מתכון למרק עוף עם קרעפלך בשר
מרק עוף:
2 כרעיים
4 כנפיים
3 גזרים קלופים
2 קישואים
2 בצלים לבנים
2 שורש פטרוזיליה
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מוזגים 4 ליטר מים לתוך סיר. חותכים גס את כל הירקות ומכניסים יחד עם עשבי התיבול לתוך הסיר. מביאים לרתיחה, מכניסים את העופות, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים כשעה וחצי (מקפים את הקצף מדי פעם).
קרעפלך:
מצרכים לבצק ל-40 יחידות:
500 גרם קמח לבן
25 גרם מלח
250 מ"ל מים רותחים
1 ביצה
25 גרם שמן קנולה
למילוי
1/2 קילו טחון בקר מצלעות
2 בצלים קצוצים
מלח, פלפל
הכנת הבצק
שמים קמח, מלח ומים רותחים בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה. אחרי כשלוש דקות מוסיפים את הביצה והשמן וממשיכים ללוש כחמש דקות נוספות. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
בינתיים, מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמשתנה הצבע. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומצננים. מוציאים את הבצק, מרדדים לעובי דק וקורצים עיגולים בקוטר הרצוי, ממלאים במילוי.
ניתן לבשל את הקרפעלך בסיר עם מים רותחים בקבוצות של 6-7 יחידות כל פעם. כשהם צפים – להוציא ולהכניס נגלה נוספת.
אופציה שניה: לקראת הגשת המרק, להכניס את הקרפעלך לסיר המרק המבעבע עד שהם צפים ואז להגיש את המנה.
צילום – שירן כהן שי
לקבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון, אזור, באר יעקב, ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של חולון- לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של בת ים-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של ראשון לציון- לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של אזור-לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של באר יעקב לנייד שלך –לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של נס ציונה לנייד שלך לחצו כאן
להצטרפות וקבלה על תאונות ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן
קבלת עדכונים בנושאים שונים
להצטרפות וקבלת כל העדכונים מתחום הבריאות והריקולים לנייד שלך ––לחצו כאן
להצטרפות וקבלת עדכונים ביטחוניים ופלילים לנייד שלך –לחצו כאן
להצטרפות וקבלת עדכונים בכל מה שמעניין בתחום הנדל"ן-לחצו כאן
לקבלת המלצות ועידכונים בתחום הפנאי והטיולים – לחצו כאן
לקבלת עדכונים בנושאי ביטחון-לחצו כאן