כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

סקר Dott בישראל: מעל 60% מהרוכבים משתמשים בקורקינט לפחות פעם בשבוע ובשילוב עם תחבורה ציבורית

בן גלי, מנכ״ל Dott ישראל: ״אנחנו רואים שהישראלים משלבים את הקורקינטים השיתופיים כחלק מהותי ועיקרי מדרכי ההתניידות שלהם בתוך הערים, גם כשירות משלים לתחבורה ציבורית.

סקר Dott בישראל: מעל 60% מהרוכבים משתמשים בקורקינט לפחות פעם בשבוע ובשילוב עם תחבורה ציבורית

חברת המיקרומוביליטי Dott, המפעילה קורקינטים שיתופיים ברחבי הארץ, ביצעה סקר בקרב המשתמשים הפעילים שלה, באמצעות האפליקציה. על הסקר ענו 652 משתמשים שהשתמשו בשירות לפחות פעם אחת בחודש האחרון.

מעל חצי מהמשתמשים שהשתתפו בסקר (53.4%) הם בגילאי 25-36, בעוד ש-19.8% מהם הם בגילאי 18-24 ו-13.5% הם בגילאי 37-45, והשאר הם מעל גיל 46.

64.7 אחוז משתמשים בקורקינטים של Dott לפחות פעם בשבוע.
מעל 15 אחוז מהמשתמשים העידו כי הם מכרו את רכבם הפרטי או השעו החלטה לרכוש רכב חדש מאז שהתחילו להשתמש בשירות הקורקינטים של Dott.

34.7 אחוז מהמשתמשים אמרו כי נדרשים עוד קורקינטים ברחובות, עניין שכיום הוא אתגר מרכזי בעיניהם.


כששאלנו את המשתמשים מה הסיבות שבזכותן הם משתמשים בשירות הקורקינטים השיתופיים של Dott- 77.9% העידו שהם משתמשים בקורקינטים של Dott כי הם עוזרים להם לחסוך זמן, 58% העידו כי זה עוזר להם להימנע מפקקים, 37.9% העידו שזה עושה להם את הדרך קלה יותר, 37.1% העידו שהקורקינטים מאפשרים להם להתנייד אל מקומות ובדרכים בהן אין שירות תחבורה ציבורית ו-22.1% העידו שהשירות חוסך להם כסף.

61.5% העידו כי הם משתמשים בקורקינטים של Dott בשילוב עם תחבורה ציבורית כמו אוטובוס או רכבת.

בשאלה בדרך לאן אתם משתמשים בקורקינטים השיתופי של Dott – 55.7% העידו כי הם רוכבים בקורקינט בדרך לעבודה או ללימודים, 54.5% בדרך לבילוי עם חברים או משפחה, 45.3% בדרך למקומות פנאי ופארקים ו- 42.9% בדרך לעסקים מקומיים כמו מכון כושר ומסעדות.

בשאלה מה יגרום לך להרגיש שהרכיבה על קורקינט בעיר תהיה בטוחה יותר עבורך – 75.6% ענו כי שיפור תשתיות הדרכים כמו מסלולי אופניים.

70.7% העידו כי הם היו רוצים שיוסיפו עוד תאי חניה לקורקינטים ברחבי העיר, דבר שיקל עליהם, ו-45.1% העידו שיש צורך להוסיף תאי חניה נוספים בקרבת היעדים שלהם.

בן גלי, מנכ״ל Dott ישראל: ״אנחנו רואים שהישראלים משלבים את הקורקינטים השיתופיים כחלק מהותי ועיקרי מדרכי ההתניידות שלהם בתוך הערים, גם כשירות משלים לתחבורה ציבורית.

הנתון המדהים של אחוז האנשים שהחליטו לוותר על קניית רכב או למכור את הקיים בעקבות השימוש בשירות שלנו הוא מבחינתנו הישג של המטרות שלנו בתחום האקלים ושיפור מרחב המחייה העירוני. אנחנו ממשיכים להתרחב גם השנה לערים נוספות ומתכוונים לפעול על פי הנתונים שקיבלנו מהסקר – גם מול העיריות עבור הגדלת מספר הכלים הזמינים בעיר וגם בעניין הגדלת מספר תאי החנייה״.

מירב סלע, מנהלת קשרי הממשל והמדיניות הציבורית: "לאחר שנתיים של פעילות בישראל בהן דוט התבססה בארץ עם קהל לקוחות קבוע שגדל מיום ליום ו-3 מיליון רכיבות, ניתן לראות כיצד פתרון המיקרו-מוביליטי נטמע היטב בישראל ויש בו צורך של ממש. הקורקינטים השיתופיים בישראל הם פתרון אסטרטגי לחיזוק הכלכלה המקומית באמצעות הפחתת העומס בכבישים, בכך שהם מחליפים את השימוש ברכב פרטי ומהווים כלי משלים לתחבורה ציבורית".

קרדיט צילום: יח״צ Dott

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן