גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

מגזין סוף השבוע

מגזין סוף השבוע-כל הרכילות, האירועים והמקומות שאסור לכם לפספס

נתחיל עם קצת רכילות:

פיליפ שאולוב ואלה לי להב. עונה חדשה. (צילום: אור גפן).

השבוע נערכה הפרמיירה של העונה החדשה של סדרת הנוער האהובה "דרימארס" שעלתה לשידור בהוט. מבין כוכבי הסדרה נכחו: אלה לי להב, פיליפ שאולוב, נבו קטן ובת זוגו נועה חלפון, רומי אבירם, עמית הכטר, שון אמסלם, כרמל זורע, אופיר פרץ, אילון שנער, מוניקה ג'וזף, ליאת אחירון, תום גרציאני, נטע פלוטניק, טליה רונדל ותומר טליאס .בסדרה מככבים גם לוסי איוב, נועה אסטנג'לוב, יהודה בוחבוט ושחר טבוך. אלה לי פגשה באירוע את האקס פיליפ שאולוב. השניים הסתכלו אחד על השנייה במבט נבוך ולבסוף התחבקו, שמו מאחור את משקעי הפרידה ונתנו חיבוק בוגר.

יוסי גיספן. להוקיר את היוצרים. (צילום: שלומי פינטו).


בטקס חגיגי בסינמה סיטי גלילות העניקה אקו"ם, האגודה השומרת על זכויות היוצרים בישראל, את הפרסים השנתיים לזוכות ולזוכים בתחום המוסיקה הפופולארית. כמדי שנה, העניק דירקטוריון אקו"ם פרסים מיוחדים מטעמו שנועדו להוקיר את היוצרים, את אנשי תעשיית המוסיקה ואת אלו שתרמו רבות לקידום היצירה והתרבות הישראלית. במסגרת הערב בהנחיית צביקה הדר ובניהולו המוסיקלי של אייל מזיג שעמד בצל המלחמה ובקריאה חוזרת מצד הזוכים והמופיעים להשבת החטופים, זכו בפרסים שונים בין היתר: החולוני יוסי גיספן, יאיר קלינגר, חנן בן ארי, יסמין מועלם וישי סוויסה, אופיר כהן ויגל אושרי, נס וסטילה, אושר כהן, גיא דאן מעבד השנה וחולוני גאה, דני ליטני, משפחתו של מאיר אריאל, גיא דאן ויוצרי "יוניקורן" – נועה קירל, דורון מדלי, ינון יהל מאי ספדיה. כמו כן, אות הוקרה מיוחד יוענק לחברת ההגברה 'סינקופה' מקיבוץ כפר עזה ששכלה 4 מחבריה ושניים נוספים מביניהם נחטפו. לצד הזוכים שהופיעו עם להיטיהם, מוקי ערך מחווה למאיר אריאל, ספיר סבן הוקירה את יוסי גיספן עם "עד סוף העולם", ירדנה ארזי הצדיעה ליאיר קלינגר עם "הביתה" ואריק סיני עשה זאת  עבור דני ליטני עם "משבר אמון".

בני הזוג הראשל"צים, רמי גרשון ונטע אלחמיסטר, הגיעו לקבל ברכה מהרב ניצן ראובן. במהלך הביקור בירך את הזוג ללידה קלה ובידיים מלאות. בסוף הביקור הרב נתן במתנה נטלה מיוחדת לבני הזוג והסביר "על ידי נטילת ידיים מגיע שפע לאדם". צילום – אור גפן

מושיק עפיה סגר את שלושת עסקיו בחולון: שתי חנויות לביגוד והנעלה וחנות מזון קטנה ברחוב סוקולוב. הצעד הבא: קאמבק מוזיקלי.

כוכב הרשת אורן להב מחולון מוציא סופגנייה משלו בטעם וניל עם סוכריות. הסופגנייה נמכרת ב 12 שקלים במאפיית אנה במודיעין, החל מה- 1.12, ואורן יהיה שם כמובן.

אליפות ישראל מגיעה לחולון

אליפות ישראל בהחלקה אמנותית על הקרח תתקיים בהיכל הקרח ice peaks בפארק פרס חולון בימים רביעי וחמישי 11-12 בדצמבר. האליפות היא אירוע השיא השנתי של ענף ההחלקה האמנותית בישראל. השנה יתחרו מיטב המחליקים והמחליקות הישראלים בקטגוריות הבוגרים והנוער. בקטגוריית הבוגרים יתחרו מארק גורודניצקי (Mark Gorodnitsky) ולב וינוקור (Lev Vinolur) על תואר אלוף ישראל לגברים, בעוד שמריה סניוק (Mariia Seniuk) ואליזבט גרביץ (Elizabet Gervits) יתמודדו על תואר אלופת ישראל לנשים. בתחרות זוגות הריקוד ייקחו חלק שלושה זוגות מובילים: מריה ומיכאל נוסוביצקי (Mariia and Michael Nosovitsky), שירה איכילוב ודמיטרי אייל קרבצ'נקו (Shira Ichilov and Dmitry Eyal), וכן אליזבט גרביץ ואלכסיי קיליאקוב (Elizabeth Tkachenko and Alexei Kiliakov).

האליפות תיפתח ביום רביעי, 11 בדצמבר, עם התרגילים הקצרים בין השעות 9:00-17:00, וימשיכו ביום חמישי עם התרגילים החופשיים בין השעות 9:00-20:00. טקס חלוקת המדליות צפוי להתקיים בשעה 18:00, ובשעה 19:00 יתקיים מופע ראווה חגיגי לסיום האירוע. קטע ריקוד יוקדש לחטופים והחטופות שעדיין בשבי. היכל הקרחice peaks  הם נותני החסות לנבחרת ישראל. ענף ההחלקה על הקרח מתפתח מאד בשנים האחרונות כשמשטח ההחלקה החצי אולימפי שבפארק פרס חולון, משמש לאימוני מחליקים אמנותיים וקבוצות הוקי קרח מכל הארץ, המתחם מארח מדי שנה את אליפות ישראל בהחלקה אמנותית ואת המחליקים האולימפיים בהגיעם לתחרויות בינלאומיות מה שממצב את היכל הקרח ice peaks כמרכז ספורט קרח עולמי. פרטים נוספים באתר המתחם או בפייסבוק: "Ice Peaks". הכניסה חופשית.

קרדיט צילום- ההתאחדות להחלקה על הקרח

בילוי לשבת: מתחם הפוד טראקס של קיבוץ גליל ים

קיבוץ גליל ים, הממוקם סמוך להרצליה, חושף את אחד הסודות הקולינריים המיוחדים של האזור – מתחם פוד טראקס המציע חוויית אוכל עשירה, מגוונת ומרגשת בלב הטבע הירוק. המתחם הפך בשנים האחרונות ליעד אהוב על משפחות, זוגות וחובבי קולינריה מכל הארץ, בזכות שילוב ייחודי של אוכל איכותי, אווירה קיבוצית חמימה ונוף פסטורלי שמשקיף אל העיר.

המתחם פועל לאורך כל ימות השבוע ומציע 4 משאיות קבועות, ובין חמישי למוצ"ש מצטרפות אליו 4 משאיות נוספות, היוצרות אווירת פסטיבל אוכל חגיגי המשלב טעמים ממטבחים שונים מכל העולם. זהו יעד מושלם לארוחה עם המשפחה, מפגש חברים או אפילו עצירה קצרה על הדרך, בלוקיישן שכולו טבע ושקט.

המשאיות הקבועות במתחם:

"The Oriental Express": המשאית החדשה והמסקרנת שמביאה את המזרח הרחוק לגליל ים, עם מנות כמו גרין קארי, יאקיסובה, דים סאם ובאנים יפניים.

"לוניו פיש אנד צ'יפס": משאית דגים ותיקה שהוקמה ב-2019, מציעה מנות דגים טריות ואיכותיות, כולל פילה לברק על הפלאנצ'ה וצ'יקן צ'יפס שאהוב במיוחד על ילדים ומבוגרים.

"נונה פורטונה": משאית איטלקית המגישה פיצות בעבודת יד על טהרת שמן הזית, פסטות וסלטים עם יינות משובחים. המקום קרוי על שם סבתו של הבעלים ומביא איתו חוויה משפחתית וחמימה.

"ההמבורגר הצרפתי": המבורגרים בטוויסט ייחודי שמשלבים טעמים צרפתיים אהובים עם הקלאסיקה האמריקאית.

המשאיות שמצטרפות בסופי השבוע:

"המגפה הירוקה": משאית קינוחים שכולה פיסטוק בבעלות אוהד ראוך, עם מגוון מנות מתוקות. נמצאת בימים חמישי עד שבת כולל.

משאית החומוס של גליה אמיר: מגישה חומוס טרי לאורך הסופ"ש ובשבתות מפנקת עם ג'חנון חם.
נמצאת בימים חמישי עד שבת כולל.

המעשנה של ניסן אלקיים: חוויית בשרים מעושנים ברמה הגבוהה ביותר – לאכילה במקום או לקחת הביתה. נמצא בחמישי ושישי – כשר.

משאית האוכל של חנן: מטבח דרוזי אותנטי שמציע טעמים עשירים ומסורתיים. נמצאת שישי ושבת.

מתחם הפוד טראקס של גליל ים הוא הרבה מעבר לאוכל – זהו יעד של טעמים, ניחוחות וחוויות בלב לוקיישן ירוק ופסטורלי. בואו ליהנות משילוב מנצח של אוכל מגוון, טבע שקט ואווירה קיבוצית מחבקת, המציעה מקום מפלט מושלם לכל אחד.

שעות פעילות: במהלך השבוע: 11:00-22:00. סופי שבוע (חמישי עד שבת): 11:00-23:00. הכניסה חופשית, המנות בתשלום.

עונת האבוקדו

ואפשר לאכול משהו טעים גם בבית. "חקלאי גרנות", מגדלת ומשווקת האבוקדו ופירות הדר הגדולה בישראל, מגישה לרגל עונת האבוקדו הנמצאת בשיאה, מתכון חלומי לסלט בטעם עולמי המגיע אלינו מדרום מזרח אסיה: סלט אינדונזי. מתכון עשיר בטעמים של סלט רענן עם ירקות, חזה עוף ואבוקדו ורוטב נהדר המעניק לו טעם מיוחד, כמו במסעדות. המתכון קל הכנה ומתאים כמנת ביניים או כתוספת בארוחה עיקרית ליחיד או לזוג.

מצרכים (לכ-2 מנות):

1 אבוקדו בשל ומוכן לאכילה של "חקלאי גרנות"

1 חזה עוף פרוס דק

3 מלפפונים גדולים

1 גזר קלוף

1/2 פלפל אדום

1/2 פלפל צהוב

1/2 כף שמן שומשום

מעט מלח

לקישוט: עלי נענע

לרוטב:

3 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

3 כפות שמן שומשום

1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ

1 כף חמאת בוטנים

1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש

2 שיני שום כתושות

2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

חותכים את האבוקדו לקוביות ומניחים בקערה. חוצים את המלפפונים ומוציאים את הליבה. פורסים את המלפפונים וחותכים לרצועות דקות. פורסים את הגזר דק בעזרת קולפן וחותכים לרצועות דקות. חותכים את הפלפלים לרצועות דקות. פורסים את חזה העוף לרצועות דקות ומתבלים בשמן שומשום ומעט מלח. מניחים את פרוסות החזה עוף במחבת ומאדים בחום נמוך עד הלבנה של העוף. מצננים ופורסים דק.

מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב יחד. בקערת ההגשה מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומקשטים בנענע. ניתן להגיש עם תוספת רוטב בצד. בתאבון!

צילום- הדס ניצן

לקבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון, אזור, באר יעקב, ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של חולון- לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של בת ים-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של ראשון לציון- לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של אזור-לחצו כאן

להצטרפות וקבלת כל החדשות של באר יעקב לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת כל החדשות של נס ציונה לנייד שלך לחצו כאן

להצטרפות וקבלה על תאונות ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן

קבלת עדכונים בנושאים שונים

להצטרפות וקבלת כל העדכונים מתחום הבריאות והריקולים לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת עדכונים ביטחוניים ופלילים לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת עדכונים בכל מה שמעניין בתחום הנדל"ן-לחצו כאן

לקבלת המלצות ועידכונים בתחום הפנאי והטיולים – לחצו כאן

לקבלת עדכונים בנושאי ביטחון-לחצו כאן

Exit mobile version