גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

חדשות סוף השבוע

חדשות סוף השבוע-ריכזנו לכם כאן את כל הנושאים שיכולים לעניין אותכם ממקומות בילוי ומתכון קל להכנה ושאר נושאי פנאי

לקריאת תחזית מזג האוויר לסוף השבוע-לחצו כאן

להמלצות לבילוי בחולון-לחצו כאן

רוצים להגיע לאירוע שבת תרבות בראשון לציון?-לחצו כאן

רוצים להגיע לסיורי טבע בראשון לציון-לחצו כאן


לזמני כניסה ויציאת שבת ומועדי הדלקת נרות-לחצו כאן

לקריאת תחזית הורוסקופ שבועית לכל המזלות-לחצו כאן

בילוי לשבת: מתחם הפוד טראקס של קיבוץ גליל ים

קיבוץ גליל ים, הממוקם סמוך להרצליה, חושף את אחד הסודות הקולינריים המיוחדים של האזור – מתחם פוד טראקס המציע חוויית אוכל עשירה, מגוונת ומרגשת בלב הטבע הירוק. המתחם הפך בשנים האחרונות ליעד אהוב על משפחות, זוגות וחובבי קולינריה מכל הארץ, בזכות שילוב ייחודי של אוכל איכותי, אווירה קיבוצית חמימה ונוף פסטורלי שמשקיף אל העיר.

המתחם פועל לאורך כל ימות השבוע ומציע 4 משאיות קבועות, ובין חמישי למוצ"ש מצטרפות אליו 4 משאיות נוספות, היוצרות אווירת פסטיבל אוכל חגיגי המשלב טעמים ממטבחים שונים מכל העולם. זהו יעד מושלם לארוחה עם המשפחה, מפגש חברים או אפילו עצירה קצרה על הדרך, בלוקיישן שכולו טבע ושקט.

המשאיות הקבועות במתחם:

"The Oriental Express": המשאית החדשה והמסקרנת שמביאה את המזרח הרחוק לגליל ים, עם מנות כמו גרין קארי, יאקיסובה, דים סאם ובאנים יפניים.

"לוניו פיש אנד צ'יפס": משאית דגים ותיקה שהוקמה ב-2019, מציעה מנות דגים טריות ואיכותיות, כולל פילה לברק על הפלאנצ'ה וצ'יקן צ'יפס שאהוב במיוחד על ילדים ומבוגרים.

"נונה פורטונה": משאית איטלקית המגישה פיצות בעבודת יד על טהרת שמן הזית, פסטות וסלטים עם יינות משובחים. המקום קרוי על שם סבתו של הבעלים ומביא איתו חוויה משפחתית וחמימה.

"ההמבורגר הצרפתי": המבורגרים בטוויסט ייחודי שמשלבים טעמים צרפתיים אהובים עם הקלאסיקה האמריקאית.

המשאיות שמצטרפות בסופי השבוע:

"המגפה הירוקה": משאית קינוחים שכולה פיסטוק בבעלות אוהד ראוך, עם מגוון מנות מתוקות. נמצאת בימים חמישי עד שבת כולל.

משאית החומוס של גליה אמיר: מגישה חומוס טרי לאורך הסופ"ש ובשבתות מפנקת עם ג'חנון חם.
נמצאת בימים חמישי עד שבת כולל.

המעשנה של ניסן אלקיים: חוויית בשרים מעושנים ברמה הגבוהה ביותר – לאכילה במקום או לקחת הביתה. נמצא בחמישי ושישי – כשר.

משאית האוכל של חנן: מטבח דרוזי אותנטי שמציע טעמים עשירים ומסורתיים. נמצאת שישי ושבת.

מתחם הפוד טראקס של גליל ים הוא הרבה מעבר לאוכל – זהו יעד של טעמים, ניחוחות וחוויות בלב לוקיישן ירוק ופסטורלי. בואו ליהנות משילוב מנצח של אוכל מגוון, טבע שקט ואווירה קיבוצית מחבקת, המציעה מקום מפלט מושלם לכל אחד.

שעות פעילות: במהלך השבוע: 11:00-22:00. סופי שבוע (חמישי עד שבת): 11:00-23:00. הכניסה חופשית, המנות בתשלום.

עונת האבוקדו

ואפשר לאכול משהו טעים גם בבית. "חקלאי גרנות", מגדלת ומשווקת האבוקדו ופירות הדר הגדולה בישראל, מגישה לרגל עונת האבוקדו הנמצאת בשיאה, מתכון חלומי לסלט בטעם עולמי המגיע אלינו מדרום מזרח אסיה: סלט אינדונזי. מתכון עשיר בטעמים של סלט רענן עם ירקות, חזה עוף ואבוקדו ורוטב נהדר המעניק לו טעם מיוחד, כמו במסעדות. המתכון קל הכנה ומתאים כמנת ביניים או כתוספת בארוחה עיקרית ליחיד או לזוג.

מצרכים (לכ-2 מנות):

1 אבוקדו בשל ומוכן לאכילה של "חקלאי גרנות"

1 חזה עוף פרוס דק

3 מלפפונים גדולים

1 גזר קלוף

1/2 פלפל אדום

1/2 פלפל צהוב

1/2 כף שמן שומשום

מעט מלח

לקישוט: עלי נענע

לרוטב:

3 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

3 כפות שמן שומשום

1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ

1 כף חמאת בוטנים

1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש

2 שיני שום כתושות

2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

חותכים את האבוקדו לקוביות ומניחים בקערה. חוצים את המלפפונים ומוציאים את הליבה. פורסים את המלפפונים וחותכים לרצועות דקות. פורסים את הגזר דק בעזרת קולפן וחותכים לרצועות דקות. חותכים את הפלפלים לרצועות דקות. פורסים את חזה העוף לרצועות דקות ומתבלים בשמן שומשום ומעט מלח. מניחים את פרוסות החזה עוף במחבת ומאדים בחום נמוך עד הלבנה של העוף. מצננים ופורסים דק.

מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב יחד. בקערת ההגשה מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומקשטים בנענע. ניתן להגיש עם תוספת רוטב בצד. בתאבון!

צילום הדס ניצן

Exit mobile version