מתכון מטריף לסיר אסאדו ודלעת בקלות של איתי אדרי ומעדני גורמה!
לפני שבת, לא כדאי לכם לפספס את המתכון הזה שיוצא טעים בטירוף וקל להכנה!
האסאדו מתפרק הדלעת נימוחה עד שאפשר לאכול את הקליפה שלה והרוטב מתקתק בצורה עדינה מהיין והתפוזים.
אז קדימה למטבח!
מצרכים:
1.5 -2 קילו רצועות אסאדו
1 תפוז דם
1 דלעת קטנה
3 בצלים
טימין
מקל קטן קינמון
3 כוסות יין אדום
מלח
פלפל שחור
שמן זית
אופן הכנה:
משמנים עם 2 כפות שמן זית את הסיר או התבנית,
מניחים 3 בצלים פרוסים, ממליחים ומפלפלים את רצועות האסאדו מכל הצדדים מסדרים מעל הבצל, מוסיפים את הדלעת חתוכה לרצועות, מוסיפים את התפוז פרוס, 3 כוסות יין, מקל קינמון, כף מלח , כפית פלפל גרוס, ועוד כ4 כוסות מים, אוטמים היטב! עם נייר אפייה ומכסה , מכניסים לתנור ל190 מעלות 40 דק , ועוד 4 שעות 160 מעלות, מוסיפים טימין ומגישים בתאבון !
מחכים לכם במעדני גורמה-
מרכז הסיירים, חולון📍
שבת שלום ובשורות טובות!