כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

מאירים את יפו מבפנים: הצצה אל פנים הבתים של יפו

סיורים ללא תשלום ברחבי יפו, כולל סיורים בלעדיים לדיגיתל

"מאירים את יפו מבפנים"- הצצה אל פנים הבתים של יפו -גרסה מיוחדת לכבוד מאירים את יפו 2024

סיורים ללא תשלום ברחבי יפו, כולל סיורים בלעדיים לדיגיתל

שני-חמישי, 30 בדצמבר 2024 – 2 בינואר 2025

במסגרת אירועי "מאירים את יפו", מקבץ של מבני ציבור ובניינים מעניינים ביפו יפתחו השבוע לציבור במתכונת של "בית פתוח", ברוח אירוע האדריכלות השנתי "בתים מבפנים". במסגרת האירוע ייערכו במבנים הנבחרים סיורים מודרכים ומפגשים שאסור להחמיץ אשר יתנו הצצה אל את הסיפורים ההיסטוריים, האדריכלות המיוחדת, אחורי הקלעים והאנשים המופלאים שיושבים בהם.

בין האתרים שישתתפו: אצטדיון בלומפילד, בית הבאר ביארת ברכאת, בית הבאר שלמה, בית המכולות ביפו ועוד. הפעילות תתקיים בימים שני-חמישי, 30 בדצמבר 2024 – 2 בינואר 2025,


ההשתתפות ללא עלות. אחדים מהסיורים בהרשמה מראש.

בכל שנה חוגגת עיריית תל אביב-יפו את חג החנוכה וחג המולד באירועי "מאירים את יפו", הנותנים ביטוי לרב תרבותיות האופיינית ליפו, שנמלאת מבקרות ומבקרים הבאים לחזות ביופייה.  השנה נערכים אירועים בכל רחבי יפו- במרכזי הקהילה, במרכזי התרבות ובמרחב הציבורי. בין השאר, הוצבו בכיכר השעון חנוכיית ענק, "כדורי שלג" מבדולח עם סמלי החג – וכמובן עץ האשוח המסורתי. "מאירים את יפו מבפנים" מהווה עוגן נוסף של החגיגיות, ומאפשר היכרות אינטימית, מסקרנת ומעשירה עם יפו – ההיסטוריה שלה, העשייה התרבותית, היזמות, האמנות, הפעילות הציבורית והעושר האנושי בה.

לדף האירוע באתר העירייה

דוברות עיריית תל אביב-יפו, 03-7244720

פירוט הסיורים השונים:

— אצטדיון בלומפילד —

אדריכלים: מנספלד־קהת אדריכלים, 2019.

עיריית תל אביב-יפו והחברה העירונית היכלי הספורט מזמינות לסיור באצטדיון הכדורגל הגדול בעיר שעבר לפני כחמש שנים שיפוץ והרחבה שכללו את הכפלת מספר המושבים. בסיור יוצגו השינויים שנעשו במבנה כדי להופכו לאצטדיון מודרני (המותאם גם למופעים המוניים), הבנוי על פי תקנות אופ"א ומכיל קרוב ל־30 אלף מקומות ישיבה, וכן ההחלטות שהתקבלו כדי לשמר בו את רוח האצטדיון הישן, כגון שמירת מִספור השערים הנוסטלגיים והישיבה האליפטית ביציעים סביב המגרש.

שני, 30.12, 11:00; שלישי, 31.12, 16:00; רביעי, 1.1, 11:00.

3 סיורים בלעדיים למחזיקי ומחזיקות דיגיתל ברישום מוקדם, מוגבלים ל־25 משתתפים.

נקודת מפגש: בכניסה לאצטדיון בלומפילד מרחוב התקומה 7, שער 1 (VIP).

— סטודיו now —

אדריכלים: מורן פלמוני וקרן אופנר, 2022.

סטודיו לקדרות ולעיצוב כלים ששוכן בחלל ששימש בעבר כמבנה תעשייתי ומדגים את תהליך ההשתנות של מתחם השוק היווני ביפו – מאזור של תעשייה זעירה למובלעת של חללי יוצרים ומעצבים ושל גלריות אמנות. הסטודיו המעוצב בעיצוב עדכני ומינימליסטי, מתפרס על פני שתי קומות וכולל בית מלאכה, חנות וחלל אירוח עם מטבח וסלון, ונערכים בו אירועי תרבות, עיצוב ואמנות.

פתוח לביקורים במסגרת האירוע בימים שלישי, רביעי וחמישי, במהלכם יערכו גם למפגשים עם עירית בירן, בעלת הסטודיו והיוצרת. בחמישי ב-19:00 יתקיים מפגש מודרך בתערוכה עם האמן דקל בוברוב, שעבודותיו מוצגות על קיר האמן בסטודיו.

שלישי, 31.12 ורביעי, 1.1, 14:00 – 19:00. חמישי, 2.1, 214:00 – 121:00.

בית פתוח ומפגשים פתוחים. אין צורך ברישום מוקדם..

נקודת מפגש: בן גמליאל 2, השוק היווני סטודיו NOW

— בית ברכאת —

אדריכלי השימור והשיפוץ: גריל אופנהיים אדריכלים, 2024.

היכרות עם בית הבאר הערבי שהוקם באמצע המאה ה־19, שוקם לאחרונה על ידי עיריית תל־אביב-יפו ומשמש כמרכז תרבות ואמנות פתוח לציבור. בסיור שיעבור בין חלליו השונים של המבנה, תתואר ההיסטוריה של הבית והאזור והאתגרים השימוריים והתכנוניים הכרוכים בפרויקט.

פתוח לביקורים במסגרת האירוע בימים שלישי, רביעי וחמישי, בין 15:00-11:00. סיור מודרך מדי יום בשעה 11:00.

סיור פתוח. אין צורך ברישום מוקדם.

נקודת מפגש: עזה 55, יפו

— בית הבאר (ביארת מוראד) —

בית הבאר ההיסטורי, שהיה שייך למשפחת מוראד נבנה באמצע המאה ה- 19 על ידי יעקוב סרפין מוראד. הבניין שימש בין היתר לתחזוקה והשקייה של פרדסי התפוזים סביבו מי גשם שנאגרו בבאר ובבריכת האגירה. הבניין עבר מספר רב של שינויים וב- 2018 שופץ ושומר ביוזמת עיריית תל־אביב-יפו כחלק ממטלת היזם של פרויקט "נויה". היום משמש בית הבאר כמרכז תרבות יפואי המחבר בין קהילות השונות ביפו דרך תרבות ואומנות. בקומתו הראשונה מוצגת תערוכת קבע על ההיסטוריה של המבנה, ובקומה השנייה מוצבת כעת התערוכה "פנטזיה יפואית" הכוללת איורים של מאיירים מקומיים (אדם יקותיאל  – KNOW HOPE, אינס אוסרוף אבו סייף, ועוד) אותם צבעו ילדות וילדי יפו מכל הקהילות והשכונות.

פתוח לביקורים במסגרת האירוע בימים שלישי, 31.12 , ורביעי 1.1.25 בשעות 10:00 עד 17:00..

נקודת מפגש: רחוב סלמה 6

— JAR רזידנסי —

הזדמנות להכיר את JAR – פרויקט הרזידנסי (שהות) לאמנים מהארץ ומהעולם של החברה לפיתוח יפו העתיקה. המבנה העות'מאני העתיק עבר שימור, ולאחר שיפוצו מכיל הבית שבעה חללי מגורים ויצירה, חלל פתוח משותף ומרפסת הצופה לים. במקום פועלות תוכניות מגוונות המעניקות סביבת עבודה נוחה בליווי צוות מקצועי, במטרה לקדם מחקר ויצירה ולעודד קשרים אמנותיים וקרקע פורייה ליצירה חדשה ומקורית.

את הסיורים יובילו אמניות שגרו בבית ופעלו בו במסגרת תוכניות שהות לאמנים בשנה האחרונה. הסיורים יעברו בחדרי הבית ובמהלכם יספרו האמניות על ההיסטוריה של המבנה וישתפו בחוויותיהן מתקופת השהות בבית.

משך הסיור כ־30 דקות.

חמישי, 2.1.25, בשעה 12:00

סיורים בלעדי למחזיקי ומחזיקות דיגיתל ברישום מוקדם, מוגבלים ל־45 משתתפים.

רזידנסי יפו העתיקה

משיער לתקווה From Hair to Hope

נקודת מפגש: סמטת מזל תאומים 4, יפו העתיקה.

— מוזיאון יפו —

התערוכה הקבוצתית החדשה "משיער לתקווה" עוסקת בשיער נשי כסמל לשבירת גבולות גיאוגרפיים ותרבותיים. האמניות והאמנים המשתתפים בתערוכה מגיעים מישראל וממדינות שונות בעולם (ביניהן סין, גרמניה ואיראן). יצירותיהם שואפות לעורר מודעות לתנאים החברתיים שבהם חיות נשים ולקרוא לעולם רחום וצודק יותר.

מוזיאון יפו הממוקם בכניסה לעיר העתיקה של יפו, שוכן בבית "הסראיה אל-עתיקה" – בית הממשל העות'מאני הישן. המבנה הייחודי מבחינה ארכיטקטונית והיסטורית, נבנה בראשית המאה ה-18 על שרידי מצודה צלבנית, בעל אולמות עמודים ותקרת קמרונים יפיפייה. כיום משמש החלל לתערוכות מתחלפות ולאירועי אמנות מובילים.

בהשתתפות: ג'יני לאן, סטפן קלוצה, בהר בטוונד ולינדה נדג'י, מיכל חלבין, ביני סי, יו ג׳ין אי.

אוצרת: יו ג׳ין אי.

פתוח בימים שלישי ורביעי, 31.12 ו-1.1, בין 10:00 – 16:00; ביום חמישי, 2.1, פתוח בין 216:00 -120:00.

* הערת נגישות: במקום גרם מדרגות גבוה. תערוכה במוזיאון יפו העתיקה

נקודת מפגש: טיילת מפרץ שלמה 10, יפו העתיקה.

— אין כמו יפו בלילות —

תערוכת הדפסים בעקבות חיי הלילה היפואיים

גלריה מזל דגים, סמטת מזל דגים 5, יפו העתיקה.

28 אמנים ואמניות מציגים עבודות דפוס רשת ואת הפרשנות שלהם לתרבות חיי הלילה של יפו ולחוויה האורבנית של העיר, מהמוזיקה הים תיכונית של “אריאנה” שבו הופיע לראשונה אריס סאן בשנות השישים, דרך מועדון ה”כליף”, "החמאם” של חיים חפר ודן בן אמוץ, ועד הדאנג’ן הראשון שפעל בתחילת שנות האלפיים בחלל תת קרקעי ביפו העתיקה.

אוצר: יעקב בן כהן

פתוח ברביעי, 1.1, 10:00 – 16:00 ובחמישי, 2.1, 216:00 -120:00 .

נקודת מפגש: סמטת מזל דגים 5 תערוכה בגלריה מזל דגים

— "יוצאים לאור" —

תערוכה פתוחה בסמטאות מזל דגים ומזל אריה, יפו העתיקה.

בואו לבקר בתערוכה "יוצאים לאור" בגלריית קופסאות האור, המציגה את מיטב עבודות הבוגרות והבוגרים של בתי הספר לעיצוב ולאמנות בישראל לשנת 2024.

הזדמנות להיחשף ולהכיר את דור העתיד של עולם האמנות והעיצוב המקומי, דרך ביקור מלא בהשראה בסמטאות יפו העתיקה.

בהשתתפות בוגרים ובוגרות בצלאל, שנקר, המדרשה בית ברל, אוניברסיטת חיפה, ביה״ס לתיאטרון חזותי, אורנים, מנשר, מכללת הדסה, מכון טכנולוגי חולון, מכללת ספיר, ביה״ס מוסררה, סמינר הקיבוצים.

אוצרות: לימור מרגוליס, חגית פלג רותם ויובל סער, מגזין Portfolio

פתוח בכל ימי הפעילות.

תערוכת בוגרי בתי ספר לאמנות בקופסאות האור בסמטאות יפו העתיקה

— בית המכולות, נמל יפו —

אדריכלים: קיסלוב קיי אדריכלים, 2023.

מחסנים 2 ו־3 בנמל יפו הם מבנים היסטוריים שנבנו על ידי הבריטים בתקופת המנדט ועברו שיפוץ ושינוי ייעוד ביוזמת חברת אתרים ועיריית תל־אביב-יפו, במסגרתם הוסבו למרכז תרבות, מסחר, קהילה וקיימות הכולל גם כיתות לימוד ומעבדה. בסיורים יסופר על עבודות השימור ושחזור הקונסטרוקציה ההיסטורית של המחסנים ואופן שילוב מכולות המשא הממוחזרות בבנייה החדשה. כמו כן יוצגו מרכיבים טכנולוגיים מתקדמים ששולבו במחסנים על מנת לקדם את הניהול האנרגטי שלהם, כגון לוחות סולאריים, טריבונת רוח עתידית וסטארט־אפ ייחודי לנמל יפו – אקו ווייב – יצירת חשמל מגלי הים בשאיפה לאיפוס אנרגטי של קרוב ל־100 אחוז.

פתוח כל יום 10:00 עד 22:00.

סיורי היכרות של כחצי שעה יתקיימו בשלישי, 31.12 וברביעי, 1.2, בשעות: 10:00, 11:30.

נקודת מפגש: נמל יפו בית המכולות

— בית הכנסת העתיק עולי-לוב —

סמטת מזל דגים 2, יפו העתיקה

שנת בנייה מקורית: 1740. אדריכל השיפוץ והשימור: יצחק ליפובצקי, 2017.

הזדמנות להכיר את בית הכנסת השוכן במבנה עותמאני עתיק המוכרז כאתר מורשת אשר נבנה במקור כחאן יהודי (אכסניה) לעולי רגל יהודים. ב-1948 חודש כבית כנסת לעולי לוב ומאז משמש ככזה ונערכים בו תפילות, עליות לתורה וטקסים יהודיים נוספים.

הביקורים יכללו הסברים לקבוצות על המקום ועל חג החנוכה (רצוי בתיאום מראש) וסרטון של 10 דקות המספר את ההיסטוריה של המקום.

בכל יום ב-16:15 תתקיים תפילת מנחה והדלקת נרות.

שני, 30.12, 11:00 – 23:50 -; שלישי, 31.12, 16:00 – 23:50 -; רביעי, 1.1, 16:00 – 23:50, חמישי, 2.1, 11:00 – 23:50.

הכניסה חופשית.

נקודת מפגש: סמטת מזל דגים 2, בית כנסת עולי לוב ביפו העתיקה

— הצצה נדירה למעמקי יפו: סיור במובל הניקוז החדשני של העיר —

הצטרפו לסיור ייחודי וחד-פעמי במובל הניקוז התת-קרקעי החדש ביפו – פרויקט פורץ דרך שעתיד לשנות את פני העיר. במהלך הסיור תגלו את אחד ממיזמי התשתית הגדולים בעיר, המיועד לניקוז הגשמים באגן הגדול ביותר בתל אביב-יפו, ששטחו כ-5,000 דונם. תחוו מקרוב את העבודה המורכבת: תתרשמו מהציוד המכאני המתקדם, חדר הבקרה המודרני, המנופים, והמכשור הייחודי שמאפשר מחזור חומרי הכרייה. בנוסף, תקבלו סקירה מרתקת על תשתיות הניקוז בעיר, האתגרים שהן מציבות והפתרונות החדשניים המיושמים במיוחד ביפו. הסיור כולל הרצאה מקצועית – ללא תשלום – ומבט מקרוב על עתיד תשתיות העיר. אל תפספסו את ההזדמנות לחוות את יפו מזווית שמעולם לא הכרתם!

*ההשתתפות בסיורים מחייבת לבישת אפוד וחבישת קסדה שיסופקו באתר. הכניסה לאתר בנעליים סגורות בלבד. האירוע מתקיים מתחת לפני הקרקע ואינו נגיש למוגבלות וניידות.

חמישי, 2.1 , 16:00 (משך הסיור: כשעה וחצי)

סיור בלעדי למחזיקי ומחזיקות דיגיתל. מוגבל ל-30 משתתפים, ברישום דרך דיגיתל.

נקודת מפגש: רציף העלייה השניה 14, תל אביב-יפו

— קדימון לשביל העולים —

הצצה לשביל העולים אשר מוקם בימים אלה ביפו, רגע לפני השקתו. השביל מתחקה אחר 17 תחנות בדרכם של עולי הרגל בני כל העדות שהגיעו לארץ הקודש החל מהמאה ה-18 ושל העולים היהודים שעלו להתיישב בה.

את הסיור ידריך האדריכל וההיסטוריון, ד"ר שמואל גילר, היועץ ההיסטורי לשביל, והוא יעבור לצד אחדות מתחנות השביל הממוקמות באתרים הקשורים לעלייה מאז ראשיתה, מנמל יפו ועד השכונות העבריות ותל אביב. הסיור יסתיים ברחוב רזיאל פינת שדרות ירושלים.

משך הסיור כשעה וחצי.

שני, 30.12, 13:00; שלישי, 31.12, 13:00; רביעי, 1.1, 10:00.

3 סיורים בלעדיים למחזיקי ומחזיקות דיגיתל. מוגבל ל-50 משתתפים, ברישום דרך דיגיתל.

נקודת מפגש: ליד קפה ויסטה בכניסה הצפונית לנמל יפו.

צילומים – דניאל חנוך

קבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון, אזור, באר יעקב, ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של חולון- לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של בת ים-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של ראשון לציון- לחצו כאן

קבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון, אזור, באר יעקב, ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של חולון- לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של בת ים-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של ראשון לציון- לחצו

להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של אזור-לחצו כאן

להצטרפות וקבלת כל החדשות של באר יעקב לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת כל החדשות של נס ציונה לנייד שלך לחצו כאן

להצטרפות וקבלה על תאונות ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן

קבלת עדכונים בנושאים שונים

להצטרפות וקבלת כל העדכונים מתחום הבריאות והריקולים לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת עדכונים ביטחוניים ופלילים לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת עדכונים בכל מה שמעניין בתחום הנדל"ן-לחצו כאן

לקבלת עדכונים בנושאי ביטחון-לחצו כאן

לקבלת המלצות ועידכונים בתחום הפנאי והטיולים – לחצו כאן

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן