סיור מרתק על ההתעוררות וההתחדשות של העסקים באזור לאחר אירועי ה – 7 באוקטובר
מועצה אזורית חוף אשקלון, שהייתה אחת מהאזורים שנפגעו ביותר באירועי ה-7 באוקטובר, חווה בימים אלו התחדשות מרשימה של עסקים ותיירות. יצאתי לסיור חשוב ומעניין שנערך באזור המציג את ההתעוררות העסקית המקומית וממחיש את החוסן של קהילת חוף אשקלון. במהלך הסיור, ביקרנו בעסקים שנפתחו מחדש וביוזמות חדשות שנועדו להחזיר את התנועה והחיים לאזור, וכן לתמוך בקהילה המקומית. את הסיור הובילה נטלי ביטון מלכה מנהלת תחום תיירות ועסקים במועצה ששם דגש על שיקום הקהילה המקומית וקידום התיירות באזור כאשר מטרתו היתה להדגיש את עוצמת הקהילה, את התקווה והרצון הבלתי מתפשר להמשיך ולצמוח למרות כל האתגרים.
נתיב העשרה: מרכז המבקרים – סיפור החוסן וההתחדשות
הסיור מתחיל בנתיב העשרה, היישוב מונה כ-320 משפחות (כ- 1000 תושבים) את הקבוצות שמגיעות למקום מקבלים במרכז המבקרים המספר את סיפורו של הישוב עוד מלפני 7 באוקטובר. פגשנו את ליאת סהר, מרכזת התיירות של נתיב העשרה שסיפרה לנו על ההתמודדות של 20 שנות ישוב צמוד גדר, מבחינת קהילה, חקלאות, בתי ספר וגנים ועוד. כבר קרוב ל- 10 שנים שהיישוב מקבל קבוצות מהארץ ומחו"ל שבאים לשמוע את סיפורי הישוב מאת תושבי המקום. מהמרכז יוצאים סיורים במושב הכוללים תצפית על האזור וביקור בחומת הגבול. לאחרונה נחנך גן העשרים לזכר חברי הישוב שנרצחו באותה שבת ובו מתחם דגל ישראל הגדול בארץ . הגן והדגל מסמלים מלבד זיכרון, תקומה, חוסן, שורשיות ותקווה. לתאום סיור ליאת סהר: 050-730-2496
היקב ובית הבירה של משק שטרן – יוזמה חדשה עם טעמים מרעננים
הסיור נמשך אל היקב ובית הבירה של משק שטרן שהוקם לאחרונה (05/23) על ידי בני הזוג מלי ואייל שטרן, ועתיד להיפתח רשמית בקרוב. מדובר ביזמה מקומית שמביאה עמה רוח חדשה של יין ובירה, תוך שילוב של יצירתיות ואיכות גבוהה. המיזם הזה הוא לא רק תוספת עסקית לאזור, אלא גם חלק חשוב מהתהליך הכללי של החזרת החיים והפיתוח הכלכלי של המועצה האזורית. היקב משלב זיכרון עם עשייה, ואחד ממוצריו המרכזיים הוא "יין אורן" ובירה "מוקיס", שנוצרו לזכרו של רס"ן אורן שטרן, אחיו של אייל. אורן, שהיה חבר כיתת הכוננות של היישוב, נלחם בגבורה במחבלים שחדרו ליישוב ונפל בקרב. ניתן לבקר ביקב בקבוצות בלבד ובתיאום מראש, בשל היות היישוב שטח צבאי סגור.
פרטים ליצירת קשר: מלי 054-7886832
בית עלמי בקיבוץ זיקים
התחנה הבאה בסיור מובילה אותנו ל"בית עלמי" שבקיבוץ זיקים שנמצא במקום הגבוה ביותר בקיבוץ. בכניסה למבנה גזוזטרה יפה בעלת שלוש קשתות, שתקרתה נשענת על שלושה עמודי שיש נושאי כותרות מעוצבות. המקום נבנה ב-1949, שימש את ראשוני הקיבוץ כמקלט בתקופות הראשונות להקמתם, ומאוחר יותר הפך לאתר מרכזי שכולל חדר אוכל, מטבח, בית תינוקות ומרפאה. עם השנים, הקיבוץ התפתח ומבנים נוספים הוקמו בסמוך לו, מגדל המים ששימש כעמדת תצפית במהלך מלחמת ששת הימים. בסוף שנות ה-90 הבית ננטש ונשכח, עד שב-2019, בעקבות פעולתה של המועצה לשימור אתרי המורשת, החל תהליך שימור ושיקום בעבודת אדריכל צביקה פסטרנק. כיום, הבית שופץ והפך לאתר תיירותי מרהיב, שמושך אליו מטיילים ונופשים המגיעים ליהנות מהנוף ומההיסטוריה המקומית. למבקר ניתנת ההזדמנות לערוך היכרות עם הבית ותולדות המשפחה והקיבוץ, לצד תהליך שימור ושיחזור המבנה, ציורי הקיר המשוחזרים והמרצפות המצוירות. בנוסף מוצג בבית סרט וכמו כן, עוצב גרם מדרגות העולה מהפטיו לגג הבית מבלי לפגוע במראה החיצוני שלו. הגג מספק תצפית על חולות זיקים ושפך נחל שקמה, הים והעיר עזה. בקרוב מתוכננת פתיחתו של בר יין ייחודי שישלב יינות בוטיק מקומיים וייבוא יוקרתי, לצד תפריט קולינרי מוקפד וחוויה תרבותית יוצאת דופן. על המיזם החדש אמון השף והיזם ג'וני בן טל, שמוביל את התהליך להפיכת המקום ליעד מבוקש לחובבי יין ואוכל. בין ההיצע המרשים שיוגש במקום ניתן יהיה למצוא יינות נבחרים, מנות טאפאס מושקעות, גבינות בוטיק ותוצרת חקלאית מקומית מהדרום. מדובר בפרויקט שמבטיח לא רק חגיגה לחך אלא גם תמיכה בקהילה ובחקלאות האזורית.
המקום יהיה פתוח בימים שלישי-שבת בין השעות 10-16.
טלפון הזמנות: 08-6746605
המשכנו בנסיעה קצרה ל חוף זיקים החושף את עוצמת ההתחדשות לאחר שהחוף נחרב כמעט לחלוטין באירועי ה-7 באוקטובר. מאז האירועים, נעשו מאמצים כבירים לשקם את החוף מהיסודות, והוא עדיין נמצא בשלבי הקמה מתקדמים. בשיקום החוף הושקע עד כה 3 מיליון ₪. זהו אחד המקומות המרשימים שבאופן משמעותי שופץ והפך לפנינת חוף מקומית. החוף עדין טרם נפתח למבקרים, ובמועצה מקווים שלקראת פתיחת עונת הרחצה באביב הקרוב, יפתח החוף למבקרים.
במהלך הביקור פגשנו אמנון זיו- קב"ט המועצה שסיפר בהרחבה על התמודדות הישובים והאזור כולו ביום השחור. זיו גילה שאנשי כיתות הכוננות לבד בקו ראשון והוציא את כולם להילחם במחבלים שפרצו ליישובים. למרבה הצער, זיו איבד בקרב חברים, שכנים, מכרים וקולגות.
את הפסקת הצהרים שלנו עשינו בישוב כוכב מיכאל במסעדת Carravagio מסעדה איטלקית הקרויה ע"ש צייר איטלקי מפורסם. הוקמה במה שהיה מפעל אריזת הפרחים המיתולוגי שפעל פעם במושב. המסעדה, שהייתה סגורה בעקבות האירועים, חזרה לפעול ומציעה תפריט איטלקי איכותי. במקום מוגשות מנות אסתטיות מאוד, גדולות, נדיבות, משביעות ובמחירים סבירים. בנוסף היא מתפקדת גם כמאפיית בוטיק, למעוניינים לקחת איתם הביתה ממאפי המקום המעולים, ביניהם לחמי מחמצת, חלות לשבת, פוקאצ'ות ועוגות שמרים בעבודת יד (בימי שישי בלבד).
טעמנו מגוון רחב של מנות: סלט קיסר, פטריות יער צלויות, רביולי סלק, חציל באלאדי צלוי, פוקאצ'ה טרייה הנאפת בתנור אבן במקום, סלט הבית.לעיקריות הוגשו: פילה דג ים טרי צלוי בתנור, שניצל ביתי, קבב יווני , סטיק אנטריקוט. עוד בתפריט מגוון פיצות ופסטות. התפריט עשיר ומגוון, וכל המנות בו עשויות מחומרי גלם איכותיים ומוקפדים במיוחד.
המקום מתאים במיוחד לעריכת אירועים במסעדה.
רחוב התבואה, מושב כוכב מיכאל. פתוח -שני-חמישי: 12:00-23:00
טלפון ליצירת קשר: 077-5603065
התחנה הבאה בסיורנו היה מפגש עם אירית דיגמי שהיא אמנית רב תחומית, שהפכה את המקום לבית מארח. אירית, שנפגעה גם היא מהאירועים, הפכה את יצירתה לאמצעי לביטוי אישי ולקשר עם הקהל, והיא החלה לארח קבוצות בביתה למופע קומי "סובב אירית"
במופע מקוצר שערכה עבורנו אירית שהיא אחת הדמויות הבולטות והמצחיקות בעולם הסטנד-אפ הישראלי, נחשפנו לשילוב של הומור שנון ויכולת ביצוע מעולה, שבו היא מצליחה לגעת בנושאים יומיומיים ומצבים חיים שכולנו מכירים, ומפיחה בהם חיים חדשים דרך הבדיחות שלה. הסטנד-אפ שלה מתמקד בנושאים כמו זוגיות, אמהות, חוויות אישיות מחיי היום-יום ועוד, כשהיא יודעת לצחוק על עצמם ועל החברה בה אנו חיים. היא מציינת את ההבדלים בין נשים וגברים בצורה מצחיקה ומרגשת, ולעיתים מערבת את הצופים בהופעות שלה, מה שמייצר אווירה אינטימית ומחברת.
אירית דיגמי- הדקל 108 כוכב מיכאל.
לתיאום ביקור: אירית 052-3611516
סיימנו את סיורנו בביקור במבשלת הבירה "קרמזינה" של הדס קרמזין בישוב תלמי יפה. שמענו את סיפורה המרגש של הדס שהקימה מבשלת בירה ביתית בשנת 2013 מתוך אהבה גדולה שלה לעולם הקסום של בישול בירה, לטעמים ולאנשים. כשהחלה לבשל בירה אצלה בבית, כולם התלהבו מאוד והחלו להתעניין גם, לכן החליטה לפתוח בית ספר בישול בירה ביתית. המבשלה מביאה את הבירה המקומית אל קדמת הבמה ומציעה טעמים חדשים שעדיין לא היו מוכרים באזור. המבשלה לא רק מספקת חוויה של טעימות ייחודיות, אלא גם מהווה חלק חשוב בהחזרת התיירות לאזור.
קרמזינה – בית הספר לבישול בירה ואירועים רחוב האורן 21, תלמי יפה
תיאום מראש חובה. כשר. 052-8261168
אם אינכם יכולים להגיע לבקר בישובים ובכל זאת רוצים לחזק ולתמוך תוכלו לעשות זאת ע"י כניסה לאתר תו 8 ורכישת תווי שי של עסקים מהדרום . פרויקט תו 8 מנוהל ע"י מטגו Metgo והיזם צליל פולק, ופועל יחד עם אשכול נגב מערבי, ארגון הג'וינט והרשויות המקומיות באזור העוטף והנגב המערבי, כדי לסייע ולפתח את העסקים המקומיים. רכישת תווי 8 תתמוך בשיקום של מאות העסקים ותעניק להם רשת ביטחון כלכלית. המטרה היא להציל את העסקים הקטנים של תושבי היישובים בעוטף שקרסו לאחר אירועי ה-7/10 ולאפשר להם לחזור ולהתפרנס בכבוד.
כתבה וצילמה: מיכל ברוטפלד
קבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון, אזור, באר יעקב, ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של חולון- לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של בת ים-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של ראשון לציון- לחצו כאן
קבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון, אזור, באר יעקב, ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של חולון- לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של בת ים-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של ראשון לציון- לחצו
להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של אזור-לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של באר יעקב לנייד שלך –לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של נס ציונה לנייד שלך לחצו כאן
להצטרפות וקבלה על תאונות ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן
קבלת עדכונים בנושאים שונים
להצטרפות וקבלת כל העדכונים מתחום הבריאות והריקולים לנייד שלך ––לחצו כאן
להצטרפות וקבלת עדכונים ביטחוניים ופלילים לנייד שלך –לחצו כאן
להצטרפות וקבלת עדכונים בכל מה שמעניין בתחום הנדל"ן-לחצו כאן
לקבלת עדכונים בנושאי ביטחון-לחצו כאן
לקבלת המלצות ועידכונים בתחום הפנאי והטיולים – לחצו כאן