כשאין כוח לצאת מהבית: מתכון לסלט סביח
חברת "אחוה" מגישה לרגל החורף סלט עשיר ברכיבים תזונתיים: סלט סביח עם טחינה מסורתית. המתכון קל להכנה, עשיר בירקות צלויים וטריים המוגשים עם גרגירי חומוס וביצים קשות ומעל הכל, טחינה קטיפתית בנדיבות. השימוש במתכון בטחינה גולמית חדשה של אחוה, באיכות פרמיום, המיוצרת בשיטה מסורתית בטחינה דקה ובמליחות מעודנת ובעלת מרקם וטעם של הטחינות המסורתיות.
מצרכים (למנה זוגית):
1 חציל אחד בינוני חתוך לטבעות
1 כרובית קטנה מופרדת לפרחים
2 ביצים קשות חתוכות לרבעים
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
5 כפות טחינה מסורתית של "אחוה"
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
2-3 מלפפונים חמוצים פרוסים לפרוסות
1/4 פלפל אדום חתוך לקוביות
1/4 פלפל כתום חתוך לקוביות
1/4 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 פיתה חתוכה לרצועות
צרור עלי רוקט/ פטרוזיליה
1/4 כוס שמן זית להברשת הירקות והפיתה
אופן ההכנה:
מברישים את טבעות החציל ופרחי הכרובית בשמן זית ומכניסים לקלייה בתנור בחום של 200 מעלות עד להזהבה. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות, מברישים את רצועות הפיתות ומכניסים לקלייה עד שהן מזהיבות.
מרכיבים את הסלט: מניחים את עלי הרוקט/ פטרוזיליה בקערה שטוחה, מפזרים מעל את גרגרי החומוס ופרחי הכרובית, מניחים את פרוסות החציל, הביצים הקשות ופרוסות המלפפון החמוץ.
מערבבים את קוביות הפלפל הצבעוניות עם קוביות הבצל הסגול ומפזרים מעל ומעליהן מניחים את רצועות הפיתה הקלויה.
מכינים את הטחינה: 5 כפות טחינה מסורתית מדוללת במים, עם מעט לימון ומלח לפי הטעם. מערבבים עד לקבלת מרקם קרמי.
מוזגים את הטחינה בנדיבות מעל הסלט, מערבבים ומגישים.
צילום – הדס ניצן