גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

ט"ו בשבט בראשון לציון

חלוקת עצי פרי לתושבים, חניכת פארק האקליפטוס, סיורי ליקוט, סדנאות וחגיגות שכונתיות: עיריית ראשון לציון תציין את ט"ו בשבט בשלל אירועים

ט"ו בשבט בפתח ועיריית ראשון לציון מזמינה את תושבות ותושבי העיר לחגוג את חג האילנות עם שלל פעילויות ואירועים לכל הגילאים – ללא כל עלות או בעלות סמלית בלבד.

לכבוד חג האילנות, תחלק העירייה לתושבות ולתושבים עצי פרי איכותיים לשתילה בבניינים משותפים או בחצרות פרטיות במסגרת פרויקט "אמץ עץ" שנועד לייער את העיר. החלוקה תתבצע ביום חמישי (13.2.25), בין השעות 16:00-13:00, בשני מוקדים: במזרח העיר – בחניית בית העלמין ברחוב יוסף בורג; במערב העיר – בחניית הלייב פארק.

*החלוקה ללא כל עלות, אך בהרשמה מראש בקישור: https://tikshuv.rishonlezion.muni.il/hito/#/survey/ecf0e4.

ביום שישי (14.2) תחנוך העירייה את גינת האקליפטוס בשכונת נווה ים בהפנינג מיוחד שיתקיים בין השעות 14:30-12:30. לתושבות ולתושבים יחכו דוכני יצירה לכבוד ט"ו בשבט, עמדת בלונים ומעגל מתופפים, מופע של כוכב הילדים צ'יקולולו ועוד הפתעות.


הפארק החדש משלב מתקני פעילות ומשחק מאתגרים וייחודיים וכולל מתקני קפיצים ושיווי משקל, פירמידת טיפוס חבלים ענקית, אומגה ארוכה לחוויית תעופה, יער חבלים אתגרי ומגוון נדנדות מיוחדות. הכניסה חופשית.

אירועי החג יתחילו כבר ביום שני, ה-10.2.25, עם חגיגות "יום הולדת לאילן" בשכונות ברחבי העיר, שיכללו תחנות יצירה, שתילה, משחקים, ברכות לאילן ותחנה לסחיטת מיץ תפוזים. הכניסה חופשית וללא עלות.

בנוסף, יתקיימו עוד שלל פעילויות ללא כל עלות, ביניהם: הפנינג בשכונת רמב"ם עם הצגת הילדים "זרעים של אושר" מבית תיאטרון הסביבטרון, פינת יצירה, מוזיקה ודוכנים; הפנינג לאזרחים ותיקים עם הכנת עציצים, הופעה של להקת הגמלאים העירונית, ריקודי עם ועוד; השקת בית נתינה נוסף – פרויקט קהילתי של החלפת חפצים עם סדנאות ג'אגלינג, תיפוף ושתילה; סיורי ליקוט מיוחדים למבוגרים ולמשפחות הכוללים התנסות בהכנת מאכלים מתוצרי הליקוט; סדנת אקרותרפיה מיוחדת לנשים ועוד.

כמדי שנה, גם השנה תחלק העירייה באמצעות מינהל איכות הסביבה, כ-22,000 שתילים עם ערכות שתילה ל-440 גני הילדים בעיר; וכ-13,000 שתילים לילדי כיתות א'-ב' בכל בתי הספר היסודיים, כאשר כל תלמיד יקבל שתיל הביתה. כמו כן, תשתול העירייה מאות עצים בעשרות בתי ספר; ותחלק ערכות זרעי בר לתנועות נוער ובתי ספר ברחבי העיר.

לחוברת האירועים המלאה, בקישור הבא: https://did.li/tu-bishvat-2025

ראש העירייה, רז קינסטליך: "ט"ו בשבט הוא הרבה יותר מחגיגה – הוא חג של צמיחה והתחדשות, הזדמנות לעצור לרגע, להביט סביב, להעריך את יופיו של הטבע ולהוקיר את השורשים שמחברים אותנו לאדמה ולבית שלנו. השנה, יותר מתמיד, אנו זקוקים לנקודות האור שמזכירות לנו את כוחו של הטבע, את החוסן ואת התקווה שטמונים בו.

"זאת הזדמנות מצוינת להתחבר כקהילה ולהתמקד באחדות ואני מזמין את כל תושבות ותושבי העיר להצטרף אלינו לאירועים ולחוות את הטבע מקרוב".

מ"מ וסגן ראש העירייה, מחזיק תיק איכות הסביבה – אבי חיים: "אירועי ט"ו בשבט, הכוללים גם שתילות במרחבים הציבוריים וחלוקת שתילים ועצים לתושבי העיר, הם עדות למחויבות שלנו להשקיע בסביבה ירוקה ובריאה למען איכות החיים של תושבות ותושבי העיר. אני מזמין את כולם לקחת חלק באירועים השונים וליהנות מהפעילויות שמחברות אותנו לאדמה, לטבע ולקהילה".

Exit mobile version