גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר 2025 עלה ב- 0.6% 


מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר 2025 עלה ב-0.6%. בחודש ינואר 2025 חושב המדד במתכונת מעודכנת, לפי משקלות חדשים וביחס לתקופת בסיס חדשה (ממוצע 2024=100.0 נקודות). בשנים-עשר החודשים האחרונים המדד עלה בשיעור של 3.8%, המדד ללא אנרגיה עלה בשיעור דומה. מחירי הדירות, שאינם משתקללים במדד המחירים לצרכן, עלו ב-0.4% בסקר האחרון (נתונים ארעיים), ובשנה האחרונה ב-7.3%. מחירי הדירות החדשות עלו החודש ב- 0.7%, ובניכוי מכירות דירות מחיר למשתכן הם עלו ב-0.2%. בהשוואה לשנה שעברה מחירי הדירות החדשות עלו ב-4.4%.

עליית המדד החודש הייתה זהה לתחזית שלנו, והיא הושפעה בעיקר מעליית שיעור המע“מ ומחירי שירותים נוספים שבפיקוח כמו ארנונה, חשמל ומים. מחירי הסיגריות והטבק שעלו ב-5.2% תרמו לבדם 0.14% למדד. עליות מחירים אלו קוזזו חלקית בירידה במחירי שירותי דירות בבעלות (שכר-הדירה) שירדו ב-0.7%.  קצב ההתייקרות השנתי של סעיף זה התמתן ועומד עתה על 3.1%. התייקרות שכר-הדירה בעת החלפת דיירים התמתנה אף היא ועומדת על 3.3%. מחירי הטיסות לחו“ל המשיכו לרדת גם החודש בשיעור של 5.7%.

תחזית מדד המחירים לצרכן

מדד המחירים לחודש פברואר יושפע להערכתנו מעליות מחירים שבוצעו במהלך חודש ינואר וצפויות להשפיע על השינוי הממוצע במחירים של חודש פברואר. כמו כן אנו רואים שמחירי הטיסות לחו“ל ממשיכים לרדת. שוק העבודה מוסיף להיות הדוק והשכר הממוצע עולה בקצב שנתי של יותר מ- 5%. להערכתנו זה מהווה גורם סיכון משמעותי שעשוי להשפיע על האינפלציה בהמשך השנה. עליות המחירים והמסים שחקו את כוח הקנייה של חלק גדול ממשקי הבית וזה גורם שצפוי להערכתנו למתן את עליות המחירים בסופו של דבר. תחזית האינפלציה ל-12 החודשים הקרובים ירדה ל- 2.3% (הירידה היא טכנית לאור יציאת מדד ינואר מהתחשיב). התחזית לאינפלציה לשנת 2025 עלתה ל- 3.0%.

השפעה על המדיניות המוניטרית


המדיניות המוניטרית היא אמנם צופה פני עתיד, אך בנק ישראל יתקשה להפחית ריבית כשהאינפלציה משמעותית מעל הגבול העליון של היעד, גם אם הציפיות לאינפלציה קרובות ל–2%. קצב עליית השכר אינו מתיישב עם יעד האינפלציה וזה גורם סיכון נוסף. פרמיות סיכון המדינה התייצבו ואלו לא יהיו הגורם שימנע הפחתת ריבית.

לקראת אמצע השנה האינפלציה תשוב לתחום היעד והפחתות ריבית יעמדו על הפרק. בניגוד למצב בארה“ב לדוגמה, הציפיות לאינפלציה בישראל נמוכות, והמצב הפיסקאלי גם נראה טוב יותר מזה שבארה“ב. מצב זה עשוי לאפשר בישראל ריבית שנמוכה מזו של ארה“ב.  

קבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון, אזור, באר יעקב, ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של חולון- לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של בת ים-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של ראשון לציון- לחצו

להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של אזור-לחצו כאן

להצטרפות וקבלת כל החדשות של באר יעקב לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת כל החדשות של נס ציונה לנייד שלך לחצו כאן

להצטרפות וקבלה על תאונות ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן

קבלת עדכונים בנושאים שונים

להצטרפות וקבלת כל העדכונים מתחום הבריאות והריקולים לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת עדכונים ביטחוניים ופלילים לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת עדכונים בכל מה שמעניין בתחום הנדל"ן-לחצו כאן

לקבלת עדכונים בנושאי ביטחון-לחצו כאן

לקבלת המלצות ועידכונים בתחום הפנאי והטיולים – לחצו כאן

Exit mobile version