כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

תבדקו את החשבון בנק של סבא וסבתא

חשודה מבת ים מבצעת משיכות כספים מכספומטים באזור גוש דן תוך שימוש בפרטי האשראי של הקורבנות.

כתב אישום חמור בגין 51 אישומים בהיקף של רבע מיליון שקל הוגש נגד חשודה בת 62, שנעצרה על ידי שוטרי תחנת לב ת"א במרחב ירקון, וזאת בשעת מעשה, כאשר משכה כספים מחשבונות של קשישים

לפני מספר שבועות נפתחה חקירה בתחנת לב תל אביב בעקבות תלונה על ניסיון הונאה טלפונית כלפי קשישים. במסגרת החקירה, שהתנהלה בשיתוף פעולה עם חוקרי חברות האשראי, עלה חשד כי החשודה מבצעת משיכות כספים מכספומטים באזור גוש דן תוך שימוש בפרטי האשראי של הקורבנות.

בלשי תחנת לב תל אביב במרחב ירקון עצרו ב-3.2.25 חשודה בת 62, תושבת בת ים, בשעת מעשה, כשהיא מושכת כסף בכספומט מחשבון של קשיש בעיר בת ים.

החשודה נעצרה בחשד לביצוע עוקץ והונאה טלפונית של עשרות קשישים. שיטת ההונאה כללה פנייה טלפונית לקורבנות תוך התחזות לנציגי חברות תקשורת, עובדי בנק ואף שוטרים. בחלק מהמקרים נעשה שימוש בתוכנה זדונית בשם AnyDesk, שנשלחה לקורבנות במסווה, אפשרה שליטה על הטלפון או המחשב שלהם, ואפשרה לחשודה לצפות ולשנות את פרטיהם האישיים. בשיטה זו השיגה את סיסמאות חשבונות הבנק שלהם ומשכה באמצעותן כספים רבים, בהיקף כולל של כרבע מיליון שקלים.

בחיפוש ברשותה נתפסו ראיות רבות, בהן כרטיסי אשראי, תדפיסי חשבונות בנק של קורבנות, סיסמאות לחשבונות בנק וכסף מזומן רב.


לאחר מעצרה הועברה החשודה לחקירה בתחנת לב תל אביב, שם חוקרי התחנה והיחידה ללוחמה הפשיעה של מרחב ירקון איתרו עשרות קורבנות קשישים מכל רחבי הארץ שנעקצו, וכספים רבים נמשכו מחשבונותיהם האישיים.

מעצרה הוארך מעת לעת, והיום הגישה חטיבת התביעות של מחוז תל אביב כתב אישום חמור נגדה, הכולל 51 אישומים בגין קבלת נכסים שהושגו בפשע, נטילת והחזקת רכיב חיוני באמצעי תשלום ללא הסכמת המשלם, בכוונה להונות מספר רב של משתמשים או חסרי ישע.

עם הגשת כתב האישום, ביקשה המשטרה מבית המשפט להאריך את מעצרה עד תום ההליכים.

אנו שבים וקוראים לציבור:
אם אתם חושדים שנפלתם קורבן להונאה או לניסיון עוקץ, פנו מיד למוקד המשטרה או גשו לתחנת המשטרה הקרובה. דיווח מהיר יכול למנוע נזק נוסף ולעזור לאחרים להימנע ממקרים דומים.

מצ"ב: תיעוד העבירה בזמן משיכת הכסף בכספומט
קרדיט: דוברות המשטרה

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem